Helposti syntyvä herkku alle seitsemällä eurolla – katso Saariston Martan resepti
Herkkua syntyy helposti ja on edullista.
Mikäs sen parempaa kuin pitkään padassa muhinut kaalijauhelihapata. Herkkua syntyy helposti ja on edullista. Makukin vaan paremmaksi muuttuu, mikäli sitä on enää kaaputeltavaksi padan pohjilta päivän parin jälkeen.
Retroherkku alle seitsemällä eurolla – katso Saariston Martan resepti
Kaalijauhelihapata
Raaka-aineet ateriaan:
N. 2 kg iso keräkaali (2,00 €)
500 g nauta-sika-jauhelihaa (4,30 €)
Lihaliemikuutio
Suolaa
Öljyä
Tee näin:
Pilko yksi kokonainen keräkaali. Lorauta kuumenneelle paistinpannulle öljyä. Esikypsytä kaalisilppuja hetken verran pannulla, ja siirrä ne siitä sitten pataan. Kun kaikki kaalisilppu on padan lämmössä, paista jauheliha. Jauhelihan sekaan voit nakata yhden lihaliemikuution makua antamaan. Yhdistä valmis paistettu jauheliha kaalin kaveriksi. Pata saa olla hellan pienellä lämmöllä useita tunteja, muistat vaan pyöräyttää kapustalla aika-ajoin ja seurata kypsymistä. Kun kaalipata näyttää muhevan mehevältä, on se keitinperunoita vaille valmista lautaselle. Lisää vielä suolaa tarvittaessa. Kylkeen puolukkasurvosta tai karpaloita, ja siinäpä on hyvää evästä neljän hengen aterialle.
Saariston Martta: Tämä ateria hiljentää puheliaimmatkin pöytäseurueet