Retroherkku alle seitsemällä eurolla – katso Saariston Martan resepti
Milloin söit tai paistoit viimeksi näitä retroherkkuja?
Muutamia vuosia vierähti, ja hiljattain löytyi meidän pöydästä verilettuja puolukkasurvoksen ja suolakurkkujen kera. Olipas hyvvee ja itsepaisteltuna ovat tietty parhaimpia! Pistäkäähän pannu kuumaksi, ja paistelkaa edullinen ateria neljälle!
Saariston Martta: Tämä ateria hiljentää puheliaimmatkin pöytäseurueet
Veriletut
Raaka-aineet ateriaan:
5 dl naudan verta (5,50 €)
5 dl täysmaitoa (0,60 €)
3 dl ruisjauhoja
1 iso sipuli (0,20 €)
2 kananmunaa (0,20 €)
1,5 tl suolaa
1 tl meiramia
Voita paistamiseen
Näin teet veriletut:
Sekoita vereen jauhot ja maito. Anna seoksen turvota hetken verran. Kuori ja pilko sipuli hienoksi, kuullota pannulla voinokareessa ja anna jäähtyä. Lisää sipuli, mausteet ja kananmunat taikinaan. Paista veriletut pannulla molemmilta puolilta. Tarjoile puolukkasurvoksen ja suolakurkkujen kera.