Saariston Martta: Tämä ateria hiljentää puheliaimmatkin pöytäseurueet
Tässä on hyvä ruokavinkki edulliseen neljän hengen ateriaan, joka maukkaudellaan hiljentää puheliaimmatkin pöytäseurueet.
Sitruunakana on simppeliä kaikki samassa vuoassa -kotiruokaa. Pyöräytät sen kotimaisista raaka-aineista, ja tarjoat etelän hedelmän kirpeyden ryydittämänä.
Saariston Martta: Muisto 1990-luvulta sopii arkipöytään
Kilon verran maustamattomia
broilerin koipireisiä
2 sitruunaa
2 sipulia
12–14 keskikokoista perunaa
Oliiviöljyä
Suolaa
Mustapippuria
Rosmariinia
Tee näin:
• Laita broilerin koipireidet uunivuokaan.
• Pese sitruunat hyvin. Raasta koiville yhden sitruunan kuorta. Varo kuitenkin raastamasta kitkerää valkoista osaa. Purista lopuksi vielä tämän sitruunan mehut koipien päälle. Leikkaa toinen sitruuna siivuiksi lihojen kylkeen.
• Mausta lihat suolalla ja mustapippurilla. Hiero lihoja yhteen niin, että kaikki mausteet sekoittuvat paloihin tasaisesti.
• Asettele lopuksi kuoritut ja lohkotut perunat sekä sipulit vuokaan lihojen ja sitruunansiivujen sekaan. Valuttele päälle oliiviöljyä ja ropsuttele joukkoon hieman tuoretta tai kuivattua rosmariinia.
• Paista sitruunakanaa 175 asteessa uunissa reilun tunnin verran. Kääntele lihoja ja perunoita paiston keskivaiheilla. Lisää tarvittaessa öljyä.
• Ruoka on valmista, kun kaikki ovat kauniisti saaneet väriä pintaan ja kypsyneet.
• Halutessasi voit ripotella päälle vielä raastettua sitruunan kuorta ja mieleistäsi yrttisilppua.
Lisää reseptivinkkejä löydät netistä osoitteesta saaristonmartta.fi.
Tilaa Seiska tästä!
Oletko jo tilaaja? Lue tuoreimman Seiskan digilehti lomakkeella.