Saariston Martta: Tämä ateria hiljentää puheliaimmatkin pöytäseurueet
Tässä on hyvä ruokavinkki edulliseen neljän hengen ateriaan, joka maukkaudellaan hiljentää puheliaimmatkin pöytäseurueet.
Sitruunakana on simppeliä kaikki samassa vuoassa -kotiruokaa. Pyöräytät sen kotimaisista raaka-aineista, ja tarjoat etelän hedelmän kirpeyden ryydittämänä.
Saariston Martta: Muisto 1990-luvulta sopii arkipöytään
Kilon verran maustamattomia
broilerin koipireisiä
2 sitruunaa
2 sipulia
12–14 keskikokoista perunaa
Oliiviöljyä
Suolaa
Mustapippuria
Rosmariinia
Tee näin:
• Laita broilerin koipireidet uunivuokaan.
• Pese sitruunat hyvin. Raasta koiville yhden sitruunan kuorta. Varo kuitenkin raastamasta kitkerää valkoista osaa. Purista lopuksi vielä tämän sitruunan mehut koipien päälle. Leikkaa toinen sitruuna siivuiksi lihojen kylkeen.
• Mausta lihat suolalla ja mustapippurilla. Hiero lihoja yhteen niin, että kaikki mausteet sekoittuvat paloihin tasaisesti.
• Asettele lopuksi kuoritut ja lohkotut perunat sekä sipulit vuokaan lihojen ja sitruunansiivujen sekaan. Valuttele päälle oliiviöljyä ja ropsuttele joukkoon hieman tuoretta tai kuivattua rosmariinia.
• Paista sitruunakanaa 175 asteessa uunissa reilun tunnin verran. Kääntele lihoja ja perunoita paiston keskivaiheilla. Lisää tarvittaessa öljyä.
• Ruoka on valmista, kun kaikki ovat kauniisti saaneet väriä pintaan ja kypsyneet.
• Halutessasi voit ripotella päälle vielä raastettua sitruunan kuorta ja mieleistäsi yrttisilppua.
Lisää reseptivinkkejä löydät netistä osoitteesta saaristonmartta.fi.
Tilaa Seiska tästä!
Oletko jo tilaaja? Lue tuoreimman Seiskan digilehti tästä.
Tuoreimman Seiskan löydät myös kaikista hyvin varustelluista Lehtipisteistä.
Kuulitko mehukkaan julkkisjuorun? Nappasitko kohukuvan? Soita 044 567 7777, tai lähetä vinkki lomakkeella.