Frankenstein-kala yllätti tähtikokin! Geenimuunneltua ruokaa testanneelle Henri Alénille tuli raja vastaan: En syönyt juontajapariani!

Puolenkymmentä kovatasoista ravintolaa Helsingissä omistava Henri Alén, 43, nähdään parhaillaan TV2:lla ja Yle Areenassa dokumenttisarjassa Voiko tätä syödä. Hän tutkii tiedeintoilija Lauri Reuterin kanssa, millaisia konsteja maailmalla on kehitelty ilmastoahdistukseen ja ruoka-ainekriiseilyyn.
Julkkiskokki Henri Alén paljastaa pääsiäispöytänsä ykköstähden: Kuin perinnekinkku joululle!
Frankenstein-kalaksi kutsuttu geenimuunneltu lohi, joka kasvaa kaksinkertaiseksi lajikumppaneihinsa nähden, yllätti kokin. Vaikka ravintoa ja energiaa kalan kasvattamiseen kuluu vain puolet, on geenimuunneltu ruoka Henkalle kokkina vaikea kysymys.

– Kalan maku ja rakenne olivat kyllä tosi hyvät, Henri myöntää.

Myös eläintä tappamatta soluviljelyllä tuotettua kanaa hän maistoi. Raja tuli silti lopulta vastaan. Henkalle yllätyksenä hänen juontajaparistaan Laurista oli tehty annos lihaa samoilla menetelmillä.
– En osaa järjellä selittää, mutta Lauria en syönyt! Joku tolkku sentään, Henkka hekottaa.
Voiko tätä syödä Yle Areena ja TV2 ti klo 21