Katso videot!
Ida Hulkko

”Erilainen ja rennompi fiilis” Tamperelaistunut savolainen superlahjakkuus Ida Hulkko esittelee unelmiensa asuinympäristön – katso video!

Kotimaa | 17.05.2021 15:02

Tokion kesäolympialaisten mielenkiintoisimpiin suomalaisnimiin lukeutuva rintauimari Ida Hulkko, 22, kertoo Seiskalle hurjista harjoitusmääristään.

– Harjoittelen 15 kertaa viikossa, ja kulutus on niin kova, että energiatasojen on oltava täynnä. Siksi voin syödä lähes mitä vain, jotta se 4 000 kaloria päivässä tulisi täyteen, Ida valottaa Seiskalle.

Hänelle sopii paremmin kuin hyvin, että juttua varten kuvia räpsitään Tapolan legendaarisella makkara-kioskilla Tammelantorilla.

– Mustamakkara ja siivet ovat ihan lemppareitani, uintisankari maiskuttelee ja hotkaisee ikonista tamperelaistuotetta.

Lue myös: Suomen olympiatoivo Ida Hulkko on poikkeuksellinen uimari – ”15 senttiä lisää pituutta muuttaisi heti pelin hengen”

Huippu-urheilijana Ida Hulkko tankkaa pääosin terveellistä ruokaa, mutta herkkujakin mahtuu väliin. – Kyllä sitä aina muutaman mustanmakkaran voi hotkaista.
Namskis! Huippu-urheilijana Ida Hulkko tankkaa pääosin terveellistä ruokaa, mutta herkkujakin mahtuu väliin. – Kyllä sitä aina muutaman mustanmakkaran voi hotkaista.

Unelmien kaupunki

Elämä Tampereella maistuu muutenkin. Entisestä kotikaupungistaan Mikkelistä vuonna 2017 muuttanut Ida kuvailee voittaneensa lotossa löydettyään unelmiensa asuinympäristön.

– Täällä on erilainen ja rennompi fiilis. Tampereella mennään hauskuus edellä ja tehdään asioita ylpeästi, eikä pyydellä mitään anteeksi. Miellän itseni nykyään ihan täysin tamperelaiseksi.

Viihtyvyyttä lisää yhteistyö valmentaja Jere Jänneksen kanssa, joka pelaa kuin ajatus.

– Meillä on loistava treenisuhde. Meillä klikkasi alusta asti. Pystymme puhumaan mistä vain ja olemaan täysin avoimia toisillemme. Vaikka uinti onkin yksilölaji, tiedän Jeren seisovan aina nurkkauksessani tsemppaamassa.

Lue myös: Olympiauimari Ida Hulkko avoimena: Haluan sotilaaksi!

Ida tunsi itsensä lottovoittajaksi päädyttyään Tampereelle. – Tiesin jo varhain haluavani muualle Mikkelistä. Miellän itseni jo täysin tamperelaiseksi, neljä vuotta kaupungissa viihtynyt atleetti tuumaa.
Ida tunsi itsensä lottovoittajaksi päädyttyään Tampereelle. – Tiesin jo varhain haluavani muualle Mikkelistä. Miellän itseni jo täysin tamperelaiseksi, neljä vuotta kaupungissa viihtynyt atleetti tuumaa.

Rakettimainen kehitys

Rintauimarin kehitys on ollut rakettimaisen räjähtävää. Viime kaudella savolainen superlahjakkuus kauhoi neljä Suomen ennätystä: kaksi pitkältä ja kaksi lyhyeltä radalta.

Elokuussa hän hakee onnistumista ensimmäisistä olympialaisistaan. Jo se on saavutus, sillä alkuperäisen suunnitelman mukaan mikkeliläisen piti polskia vasta Pariisin olympia-altaissa 2024. Aikataulusta ollaan siis reilusti edellä.

– En ikinä ajatellut, että minusta tulisi olympiaurheilija. Sellainen ei käynyt mielessäkään. Ennemminkin mietin rahkeiden riittävän ehkä SM-tasolle, mutta tietysti olympialaiset on jokaisen urheilijan tavoite. On oltava ylpeä, että olen päässyt tähän pisteeseen asti, Ida fiilistelee.

Teksti:Eetu Ampuja, Tampere
Kuvat:Matti Matikainen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!