Ida Hulkko

Olympiauimari Ida Hulkko avoimena: Haluan sotilaaksi!

Kotimaa | 12.05.2021 08:43

Tokion kesäolympialaisten mielenkiintoisimpiin suomalaisnimiin lukeutuu rintauimari Ida Hulkko, 22, jonka kehitys on ollut rakettimaisen räjähtävää. Viime kaudella savolainen superlahjakkuus kauhoi neljä Suomen ennätystä: kaksi pitkältä ja kaksi lyhyeltä radalta.

Elokuussa hän hakee onnistumista ensimmäisistä olympialaisistaan. Jo se on saavutus, sillä alkuperäisen suunnitelman mukaan mikkeliläisen piti polskia vasta Pariisin olympia-altaissa 2024. Aikataulusta ollaan siis reilusti edellä.

– En ikinä ajatellut, että minusta tulisi olympiaurheilija. Sellainen ei käynyt mielessäkään. Ennemminkin mietin rahkeiden riittävän ehkä SM-tasolle, mutta tietysti olympialaiset on jokaisen urheilijan tavoite. On oltava ylpeä, että olen päässyt tähän pisteeseen asti, Ida fiilistelee Seiskalle.

Uintiseura TaTUa edustava Ida on harvinaislaatuinen uintilahjakkuus. Äiti alkoi aikoinaan kiinnittää huomiota tyttäreensä, joka ui jo yksivuotiaana 100 metriä kellukkeilla.
Uintiseura TaTUa edustava Ida on harvinaislaatuinen uintilahjakkuus. Äiti alkoi aikoinaan kiinnittää huomiota tyttäreensä, joka ui jo yksivuotiaana 100 metriä kellukkeilla.

Kenraalin jalanjäljissä

Vaikka Tampereelle vuonna 2017 muuttanut Ida ei ikävöi entistä kotikaupunkiaan Mikkeliä, hän arvostaa suuresti siellä asuvia vanhempiaan. Heistä kumpikin työskentelee Puolustusvoimissa, isä Petri Hulkko peräti kenraaliluutnanttina koko maavoimien komentajana.

– Olen tosi ylpeä iskästä, hän on tehnyt niin paljon duunia uransa eteen. Olen pienestä pitäen saanut kasvaa siihen intohimoon, jonka hän antaa työlleen ja perheelleen. En voi kuin toivoa, että jonain päivänä pääsisin yhtä pitkälle kuin hän, Ida sanoo.

Idan Petri-isä työskentelee puolustusvoimissa.
Idan Petri-isä työskentelee puolustusvoimissa maavoimien komentajana.

Tulevan olympiaurheilijan haaveena olisi uintiuran jälkeen suorittaa naisten vapaaehtoinen varusmiespalvelus.

– Sen haluan vähintään suorittaa. Ammattisotilaan urakaan ei ole poissuljettu, sillä koko perheeni on Puolustusvoimien leivissä.

Lue lisää Idasta keskiviikkona ilmestyneestä Seiskasta!

Teksti:Eetu Ampuja, Tampere
Kuvat:Matti Matikainen, All Over Press ja Lehtikuva
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!