Erika Helin kärsii vieläkin kokemastaan seksuaalirikoksesta: ”Ei se ole niin, että raiskaus tapahtuu, ja se on siinä” 

Kotimaa | 23.02.2021 16:30

Portugalin Playboyssakin poseerannut Erika Helin puhui tärkeästä aiheesta sosiaalisessa mediassa, kuinka vakavasti seksuaalirikokset voivat vahingoittaa. 

Hän paljasti Instagram-videotarinoissaan, kuinka törkeitä kommentteja hän oli saanut sovelluksessa. Pilkkaavat kommentit hän sai sen jälkeen, kun oli puhunut sosiaalisessa mediassa uutisesta, jossa kerrottiin alaikäisen henkilön raiskauksesta. 

Uutinen järkytti Erikaa paljon, koska 16-vuotiaaseen kohdistuneen törkeän rikoksen tutkiminen lopetettiin, vaikka tarvittavat tiedot tutkinnan jatkamiseen oli olemassa. 

Lue myös: Povipommi ei vähästä hätkähdä! Erika Helin vastasi hulvattomalla tavalla mielensä pahoittajalle: ”Aion käyttää minulle suotua valtaa miesten oikeuksien hyväksi” 

Pian tämän jälkeen Erika sai Instagramissa paljon yksityisviestejä, joissa kyseenalaistettiin hänen ymmärrystään asiasta. 

- Yllättäen olen saanut tähän liittyen miespuolisilta kommentoijilta inboxiin viestiä, että miten niin raiskaus vaikuttaa uhrin elämään loppuelämän? Erika kertoo.

Kokemusasiantuntija

Kommentoijat väittivät, ettei Erika tiedä asiasta tarpeeksi, koska ei ole alan ammattilainen. Hän kuitenkin paljastaa tarinoissaan tietävänsä, mistä puhuu, koska hän on kokemusasiantuntija. 

- Pahoittelut nyt teille kaikille, mutta olette väärässä. Kiva, että osallistutte keskusteluun, jos ette aihetta tunne. Älä koskaan raiskauksen uhrille vähättele sitä, että nyt kyseessä ei ole mikään hirveen vakava rikos, jota ei tarvitse tutkia. Kyseessä on oikeasti semmoinen tapahtuma, joka muuttaa todennäköisesti koko loppuelämän jollain tavalla, Erika lataa.

Lue myös: Playboy-missi Erika Helinin nettiahdistelijoiden ja huorittelijoiden nimet paljastuivat! Erika järkyttyi poliisin esittämästä kysymyksestä - "Minua loukkaa aivan suunnattomasti"

Videotarinoissaan Erika korostaa vielä, kuinka iso kynnys rikoksesta ilmoittaminen on uhrille juuri vähättelyn takia. Pahimmissa tapauksissa uhria vielä saatetaan syyttää rikoksesta Erikan mukaan. 

- Voi olla niin onnekas, että pystyy jatkamaan normaalia elämää heti tapahtuneen jälkeen. 

Erikalle itselleen asia ei ole ollut niin helppoa, koska hänelle on monien muiden tavoin tullut hirveästä kokemuksesta elinikäiset traumat. 

- Itse kärsin paniikkikohtauksista sen takia. Viimeisin on ollut tässä muutaman viikon sisään. Ei se ole niin, että raiskaus tapahtuu, ja se on siinä. 

Elämää Maltalla 

Maltalle muuttanut Erika paljasti myös oudon kulttuuriasian uudesta kotimaastaan. 

- Maltankielessä on sellainen ”hauska” letkautus, kun hyvännäköinen nainen kävelee ohi. Niin miehet leikkimielisesti huutaa toisilleen, että raiskaisin. 

Asia huudetaan niin, että ohikulkeva nainenkin sen varmasti kuulee. Ahdistavalla huudolla on tarkoitus kertoa naiselle, kuinka uskomattoman viehättävä tämä on. 

- Se on kaikkien muiden mielestä hauska läppä paitsi tämän naisen mielestä, Erika korostaa.

Lue myös: Povipommi Erika Helin julkaisi saamiaan ilkeitä kommentteja: "Omalla muijalla samankokoiset, eikä riipu noin" - kaunotar latasi takaisin rinnat paljaana! 

Hänen mukaan asiaa huutelevat miehet tietävät sen olevan todella epäkunnioittavaa. 

- Se on asia, jonka kanssa on kasvettu. Se kuuluu kulttuuriin ja kieleen, eikä sitä ole osattu kyseenalaistaa. Kaveri keneltä tästä kuulin alkoi itsekin pohtia, kun huomautin, ettei tuolla tavalla ihmisille puhuta. 

Vaikka suomalaisesta kulttuurista Erika ei vastaavanlaiseen huuteluun ole törmännyt, hän halusi muistuttaa Suomessakin olevan juurtuneita tapoja, joista voisi kasvaa pois.

- En yritä tällä syyllistää ketään. Itsekin tiedostan, että käytän omassa puheessani joskus sellaisia ilmaisuja, joita en ikinä haluaisi käyttää julkisesti. Niistä pitäisi päästä eroon. 

erika helin muutttaa
Erika pakkasi kamppeensa Helsingissä ja muutti Maltalle viime syksynä. Kuva Atte Kajova.

 

Teksti:Niki Miettinen
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!