Katso kuvat!
erika helin

Playboy-missi Erika Helinin nettiahdistelijoiden ja huorittelijoiden nimet paljastuivat! Erika järkyttyi poliisin esittämästä kysymyksestä - "Minua loukkaa aivan suunnattomasti"

Uutiset | 25.09.2020 11:02

Mallikaunotar Erika Helin, 26, avautuu Instagram-videotarinassaan, kuinka virkavalta vähättelee hänen kokemaansa nettiahdistelua ja huorittelua. Parin vuoden takainen Miss Suomi -finalisti julkaisi Instagramissa torstaina pitkä videotarinan, jolla Erika kertoo kokemistaan vääryyksistä. 

Seiska uutisoi aiemmin tänä vuonna, että Erika teki keväällä rikosilmoituksen netissä tapahtuneesta ahdistelusta ja huorittelusta, ja hän kokee joutuneensa seksuaalirikoksen uhriksi.

Lue lisää: Playboy-missi Erika Helin teki rikosilmoituksen – ”Halusin kirjoittelijat vastuuseen!”

Nyt tapauksen on Erikan mukaan edennyt. Erika sai kuulla torstaina, että hänen nettihaukkumisestaan ja häirinnästä epäiltyjen henkilöiden nimet on saatu selville.

- Mahtava alku tälle päivälle. Olen keväällä tehnyt rikosilmoituksen minuun ja OnlyFans-profiiliini kohdistuneista nettikirjoitteluista. Nyt kirjoittelijoita paikannettu ja asia on siirtynyt eri kaupunkien poliisilaitoksille. Minulle soitettiin tänään Espoosta, että tämänniminen henkilö on kirjoitellut tätä ja tätä.

- Kirjoittelun kerrottiin täyttävän kunnianloukkauksen kriteerit, jonka jälkeen kysyttiin: ”Onko tämä niin iso asia, että haluan viedä tätä asiaa eteenpäin?”, Erika kertoi Instagram-videotarinassaan kiihtyneenä. 

Lue myös: Alastonkuvia ja kovaa pornoa! Seiskan jättiselvitys paljastaa: Erika Helin ja muut suomalaiset julkkiskaunottaret rohkeina K18-sivustolla!

Lue myös: Kuvat ja video! Miehiin kyllästynyt povipommi Erika Helin pakkasi tavaransa ja muutti Maltalle – rakas koira jäi Suomeen: ”Manu lienee ainoa uros, johon voin luottaa!”

Vähättely ärsyttää

- Minua loukkaa aivan suunnattomasti, että naispuolinen poliisi kehtaa vähätellä sitä, että minua huoritellaan julkisesti. Kenenkään ei pitäisi joutua kokemaan tuollaista ensinnäkään. Mielestäni pitää olla esimerkkitapauksia siitä, että kukaan ei yksinkertaisesti mene nettiin huorittelemaan ketään, Erika julisti. 

Lue myös: Miehet ahdistelivat Erika Heliniä kikkelikuvilla - joutui poistamaan suositun somekanavan nopeasti: "Todella oksettavaa!"

Erika kävi saman keskustelun keväällä, kun tapauksen tutkinta aloitettiin. Hän kiittää kovasti sitä, ettei tutkinnan eteneminen ole kiinni tapausta tutkivien poliisien mielipiteistä.  

- Onneksi se ei ole kiinni siitä, mitä se asiaa tutkiva ajattelee, vaan siitä, haluanko viedä asian eteenpäin, Erika toteaa.

Lue myös: Rakkaudessa pettynyt povipommi Erika Helin vietti villin sinkkukesän: ”Olen bilettänyt aika paljon!”

Erika Helin helsinki
Erika esitteli Seiskalle Helsingin-kotiaan muuttolaatikoiden keskellä, ennen kuin muutti Maltalle. Kuva Atte Kajova.

Mihin johtaa?

Erikan mielestä asiassa kyse on pääpiirteittäin siitä, että auktoriteettiasemassa oleva henkilö vähättelee uhrin kokemaa epäiltyä rikosta. 

- ”Kannattaako tästä nyt tehdä numeroa”-ajattelutapa johtaa sellaiseen ilmapiiriin, missä ei uskalleta raportoida vääryyksistä, Erika valaisee.  

Lue myös: Povipommin yllätys! Erika Helin muuttaa Maltalle: Kyllästyin sikamiehiin!

Vastaavanlaisten kommenttien kuuleminen virkavallalta on saanut Erikan pelkäämään rikosilmoitusten tekemistä. Hän paljastaa joutuneensa alaikäisenä esimerkiksi seksuaalirikoksen uhriksi ja kokeneensa työpaikalla seksuaalista ahdistelua.

- En ole uskaltanut sanoa niistä kenellekään, vaikka olisi pitänyt. Koin siitä häpeää. Ajattelin olevani itse syyllinen siitä, että jouduin siihen tilanteeseen. Sen ei pitäisi olla niin! Asenteiden pitäisi muuttua ihan ruohonjuuritasolta, että uhri ei ole koskaan syyllinen, Erika valaisee

Lue myös: Katso huikeat alastonkuvat kaunottaresta! Tällaista materiaalia Erika Helin julkaisee maksullisella K18-sivustolla!

Teksti:Niki Miettinen
Kuvat:Seiskan toimitus, Instagram
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!