Teemu VIrtanen

Entinen tv-tähti Teemu Virtanen menetti maailmanennätyksen hyvälle ystävälleen – ”Ensi vuonna olisi tarkoitus ottaa takaisin omiin nimiin”

Kotimaa | 05.04.2021 17:01

Lahtelaisesta Teemu Virtasesta kuoriutui 1990-luvun Amerikassa yksi Los Angelesin kysytyimpiä viihdetoimittajia. Hän haastatteli lähestulkoon kaikki maailmantähdet eturivin näyttelijöistä rockmaailman ykkösnimiin.

Tähtiloisteella oli myös varjopuolensa: seurapiireihin päässyt Teemu turposi niin, että vuosituhannen vaihteessa vaaka heilahti jo kolminumeroiseen lukuun.

Lue lisää: Kolmekymppisestä Teemusta tuli yksi Hollywoodin kovimmista tähtitoimittajista - lahtelaisreportteri toteutti unelmiaan Los Angelesissa: Peter Franzén limusiinikuskina!

Vuonna 2000 entinen hiihtolupaus otti itseään niskasta kiinni . Hän kiskaisi varastosta vanhat sukset ja ryhtyi rääkkiin, joka hämmästytti monia: Teemu alkoi tosissaan hiihtää Venice Beachin rantavedessä.

– Se onnistuu siten, että pitää katsoa tarkkaan, milloin aalto alkaa vetäytyä. Eli kun aalto iskee ja hiekka pehmenee, laskuvedessä voi ihan hyvin vetää perinteisellä tyylillä, Teemu kertoo ilmeenkään värähtämättä.

Lue lisää: Venice Beachilla hieraistiin silmiä! Lahtelaistoimittaja Teemu Virtasen touhut ällistyttivät Los Angelesissa – ”Hiihdin rantahietikolla huippukuntoon”

Teemu alkoi vuonna 2000 karistaa kiloja hiihtämällä Venice Beachin rantahiekalla.
Teemu alkoi vuonna 2000 karistaa kiloja hiihtämällä Venice Beachin rantahiekalla.

Uskomaton kuntopohja

Suomeen palattuaan Teemu alkoi juontaa suosittua Älä katso -ohjelmaa. Syksyllä 2001 hän meni julkisesti möläyttämään kuvauksissa, että hiihtäisi tulevana talvena sadan parhaan joukkoon Finlandia-hiihdossa.

– Se alkoi melkein heti kaduttaa. Mietin, että hetkinen, nyt taisi tulla luvattua vähän liikoja.

Toimittajan kuntopohja oli kuitenkin kova. Hän oli hiihtänyt tosissaan 24-vuotiaaksi ja saavuttanut 9. sijan Worldloppetissa. Hän oli siis tuolloin koko maailman 9. paras pitkien matkojen hiihtäjä.

– Aloin treenata nelisen kuukautta ennen Finlandiaa, ja pääsin kuin pääsinkin 100 parhaan joukkoon. Vuonna 2004 olin jo 10 parhaan joukossa.

Lue myös: Maailmantähti menetti hermonsa! Lahtelainen Hollywood-tähtitoimittaja Teemu Virtanen kysyi Oscar-gaalassa Russell Crowelta kaikkien aikojen kysymyksen: ”Hän vain katsoi minua ja tokaisi…”

Ei ole paikkaa parempaa! Teemu treenaa päivittäin rakkaissa kotimaisemissaan ja MM-kisoistakin tutuissa Salpausselän laatuladuilla.
Ei ole paikkaa parempaa! Teemu treenaa päivittäin rakkaissa kotimaisemissaan ja MM-kisoistakin tutuissa Salpausselän laatuladuilla.

Maailmanennätys

Pitkiin maratonmatkoihin mieltynyt Teemu on nykyään maineikas ultrahiihtäjä, joka on jo kertaalleen päässyt Guinnessin ennätystenkirjaan. Hän rikkoi 24 tunnin maailmanennätyksen vuonna 2010 sivakoituaan uskomattomat 433,5 kilometriä.

Nyttemmin tuo ennätys on hänen hyvän ystävänsä Hans Mäenpään hallussa, muttei ehkä enää kauan.

– Ensi vuonna olisi tarkoitus ottaa maailmanennätys taas omiin nimiini Ruotsissa. Sitä odotellessa oli kiva käydä hiihtämässä maailman pisin hiihtokilpailu, 220 kilometrin Nordenskiöldsloppet, Teemu naureskelee muina miehinä.

Entinen tv-tähti on nykyään  lahtelainen luokanopettaja ja  median moniosaaja. Siinä sivussa  Teemulle kertyy talven aikana  lähemmäs 900 treenituntia.  – Hiihdin tänä talvena yli 6 000  kilometriä, eli enemmän kuin  moni ammattihiihtäjä!
Entinen tv-tähti on nykyään lahtelainen luokanopettaja ja median moniosaaja. Siinä sivussa Teemulle kertyy talven aikana  lähemmäs 900 treenituntia.  – Hiihdin tänä talvena yli 6 000  kilometriä, eli enemmän kuin  moni ammattihiihtäjä!

Median monitaituri

Takavuosien tv-tähti on yhä täystyöllistetty mediatyöläinen. Päätoiminen tuntiopettaja tekee töitä sisällöntuottajana ja myös toimittaa erilaisia kansainvälisiä mediaprojekteja.

– Toimin myös kansainvälisenä hiihtoselostajana, muun muassa kansainvälisesti erittäin seuratussa Visma Ski Classics -sarjassa. Englanninkielistä selostustani kuullaan yli 20 maassa, erinomaista amerikanenglantia suoltava Teemu kertoo.

Teksti:Eetu Ampuja, Lahti
Kuvat:Timo Korhonen ja Teemun albumi
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!