Teemu VIrtanen

Venice Beachilla hieraistiin silmiä! Lahtelaistoimittaja Teemu Virtasen touhut ällistyttivät Los Angelesissa – ”Hiihdin rantahietikolla huippukuntoon”

Kotimaa | 02.04.2021 19:03

Muutama viikko sitten ilmestyneessä Seiskassa kerrottiin lahtelaisen Teemu Virtasen tarina Suomen Chicagosta Hollywoodin humuun. Entisestä hiihtolupauksesta kuoriutui 1990-luvun Amerikassa yksi Los Angelesin kysytyimpiä viihdetoimittajia.

Lue myös: Tämä lahtelainen pääsi haastattelemaan kaikki maailmantähdet! Hollywoodin humu vei Teemu Virtasen mennessään!

Hän haastatteli lähestulkoon kaikki maailmantähdet eturivin näyttelijöistä rockmaailman ykkösnimiin. Tähtiloisteella oli myös varjopuolensa: seurapiireihin päässyt Teemu turposi niin, että vuosituhannen vaihteessa vaaka heilahti jo kolminumeroiseen lukuun.

– Olin urheillut koko ikäni ja syönyt sen mukaisesti. Oli tankattava paljon, sillä kulutus oli niin kova. Mutta kun liikunta loppui, eivätkä annoskoot pienentyneet, arvasihan sen, miten siinä käy, lommoposkinen Teemu, 53, muistelee nyt Seiskalle.

Entinen tv-tähti on nykyään  lahtelainen luokanopettaja ja  median moniosaaja. Siinä sivussa  Teemulle kertyy talven aikana  lähemmäs 900 treenituntia.  – Hiihdin tänä talvena yli 6 000  kilometriä, eli enemmän kuin  moni ammattihiihtäjä!
Entinen tv-tähti on nykyään  lahtelainen luokanopettaja ja  median moniosaaja. Siinä sivussa  Teemulle kertyy talven aikana  lähemmäs 900 treenituntia.  – Hiihdin tänä talvena yli 6 000  kilometriä, eli enemmän kuin  moni ammattihiihtäjä!

Olin jo saada sydärin

Totaalinen elämäntaparemontti käynnistyi vuoden 2000 ensimmäisenä päivänä. Teemu oli tuolloin juhlistamassa vuosituhannen vaihdetta Rio de Janeirossa pitkän kaavan mukaan.

– Olimme bilettäneet oikein Pohjanmaan kautta. Muistan, miten lähdimme kipuamaan Sokeritoppavuorelle ja meinasin saada sydärin. Tai siltä se ainakin tuntui. En meinannut millään jaksaa kävellä sinne Jeesus-patsaalle.

Teemu oli aiemmin hiihtänyt 90 kilometriä kilpaa ja yhtäkkiä hän ei enää jaksanutkaan kävellä mokomia portaita.

– Ajattelin, etten voi olla näin huonossa kunnossa. Silloin tajusin, että jotain oli tehtävä.

Lue myös: Maailmantähti menetti hermonsa! Lahtelainen Hollywood-tähtitoimittaja Teemu Virtanen kysyi Oscar-gaalassa Russell Crowelta kaikkien aikojen kysymyksen: ”Hän vain katsoi minua ja tokaisi…”

– Kaliforniassa voi hiihtää yllättävän hyvin. Osavaltiosta löytyy upeita hiihtokeskuksia, mutta minulle rantahiihtokin oli yksi treenimuoto, lahtelainen muistelee.
– Kaliforniassa voi hiihtää yllättävän hyvin. Osavaltiosta löytyy upeita hiihtokeskuksia, mutta minulle rantahiihtokin oli yksi treenimuoto, lahtelainen muistelee.

Lahtelainen nähtävyys

Palattuaan Los Angelesiin lahtelainen otti itseään niskasta kiinni. Hän kiskaisi varastosta vanhat sukset ja ryhtyi rääkkiin, joka hämmästytti monia: Teemu alkoi tosissaan hiihtää Venice Beachin rantavedessä.

– Se onnistuu siten, että pitää katsoa tarkkaan, milloin aalto alkaa vetäytyä. Eli kun aalto iskee ja hiekka pehmenee, laskuvedessä voi ihan hyvin vetää perinteisellä tyylillä.

– Vetelin vain sellaisia parin tunnin treenivetoja, en sen pidempiä. Hiihtelin sillä Venicen rantahietikolla edestakaisin ja jengi tuli kovasti ihmettelemään, ottivat minusta kuviakin. Taisin olla silloin jonkin sortin nähtävyys, hän nauraa.

Lue myös: Kolmekymppisestä Teemusta tuli yksi Hollywoodin kovimmista tähtitoimittajista - lahtelaisreportteri toteutti unelmiaan Los Angelesissa: Peter Franzén limusiinikuskina!

Median monitaituri

Takavuosien tv-tähti on yhä täystyöllistetty mediatyöläinen. Päätoiminen tuntiopettaja tekee töitä sisällöntuottajana ja myös toimittaa erilaisia kansainvälisiä mediaprojekteja.

– Toimin myös kansainvälisenä hiihtoselostajana, muun muassa kansainvälisesti erittäin seuratussa Visma Ski Classics -sarjassa. Englanninkielistä selostustani kuullaan yli 20 maassa, erinomaista amerikanenglantia suoltava Teemu kertoo.

Teemu alkoi vuonna 2000 karistaa kiloja hiihtämällä Venice Beachin rantahiekalla.
Teemu alkoi vuonna 2000 karistaa kiloja hiihtämällä Venice Beachin rantahiekalla.

 

Teksti:Eetu Ampuja, Lahti
Kuvat:Timo Korhonen ja Teemun albumi
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!