Ei tarvitse olla huippukokki, jotta tämä onnistuu kotona! Harri Syrjänen taikoo someilmiöksi nousseen one pot -aterian – katso resepti
Julkkiskokki Harri Syrjänen, 52, kuvaa sosiaaliseen mediaan suosittuja one pot -reseptejä, joissa koko ateria valmistetaan yhdessä kattilassa.
– Olen tehnyt Seiskalle one potin, joka valmistuu helposti ja nopeasti possun ulkofileestä. Ei tarvitse olla huippukokki, jotta tämä onnistuu kotona.
Harri kertoo hakevansa inspiraatiota resepteihinsä ulkoilmasta. Säiden kylmetessä juuri tämän tyylinen mausteinen kotiruoka on paikallaan.
– Possu maustetaan neljällä eri pippurilla, ja annos on aika syksyinen ja lämmittävä.
Ohhoh, tv-kokki Harri Syrjänen kuumana sänkykuvassa - sai aikaan somevyöryn: "Johan on..."
Vaikka ohjeessa käytetään vain muutamaa raaka-ainetta, Harri sanoo pienillä yksityiskohdilla olevan merkitystä.
– Satsaamalla pari euroa enemmän arkiruuan valmistukseen ateriat saa nostettua aivan uudelle tasolle.
– Tuoreita yrttejä kannattaa ehdottomasti käyttää, ja olenkin pyrkinyt opettamaan ihmisille niiden hienoutta. Saamme kaupoista ympäri vuoden uskomattoman hyviä yrttejä älyttömän halvalla, hän hehkuttaa.
Kokilta kysytään usein vinkkejä kotiruokiin.
– Painin aivan saman haasteen kanssa kuin muutkin eli toimivien arkireseptien luomisen ja löytämisen kanssa. Vaikka olisi tuhat ohjetta päässä, aikataulut ja omat mieltymykset määräävät, mitä keittiössä lopulta kokataan.
Harri on ratkaissut ongelman one poteilla, joilla saa helposti vaihtelevia makuja arkeen.
– Nämä ovat sellaisia aterioita, jotka jaksaa valmistaa työpäivän jälkeenkin. Puoli tuntia, ja ruoka on pöydässä. One potini maistuvat kaikille lapsesta vaariin, Harri lupaa.
Hanna Sumari ruiskaisi Harri Syrjäsen naamalle – pelehtivät keittiössä munan kanssa: katso video!
300 g possun ulkofilee
300 g pastaa
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
2 omenaa (Granny Smith)
10–15 ruskeaa herkkusientä
½ tl valkopippuria
½ tl rosépippuria
½ tl viherpippuria
½ tl mustapippuria
(tai eri pippureiden sijaan 2 tl pippurisekoitusta)
(1 chili)
1 rkl dijoninsinappia
Pikku nippu timjamia
15 lehteä tuoretta salviaa
2 dl ranskankermaa
8 dl mietoa lihalientä
1. Leikkaa sipuli suikaleiksi ja silppua valkosipuli. Halkaise herkkusienet. Jos haluat tulisempaa, pilko mukaan chiliä. Silppua salvia ja timjami pieneksi. Raasta yksi omena ja kuutioi toinen. Leikkaa possu suikaleiksi. Rouhi pippurit morttelissa (voit myös käyttää 2 tl pippurisekoitusta).
2. Kaada kuumaan kasariin oliiviöljyä, lisää possunsuikaleet, herkkusienet, sipuli, valkosipuli, pippuriskoitus ja raastettu omena. Paista sekoitellen, kunnes possu saa värin, ja mausta suolalla.
3. Lisää lihaliemi, timjami, salvia, ranskankerma, dijon ja kiehauta. Lisää pasta, ja keitä hiljaa hymyillen noin 12–13 minuuttia. Jos käytät chiliä, lisää se tässä vaiheessa. Lisää myös omenalohkot. Keitä vielä muutama minuutti, kunnes pasta on kypsää.