Uutiset

Harri Syrjänen muistelee ikimuistoista Kokkisota-jaksoa - Andy McCoyn hampaat hirvittivät: ”Sen jälkeen teki mieli juoda pullollinen käsidesiä!”

12.11.2017 15:25

Kokkisota oli aikoinaan Suomen katsotuimpia ohjelmia. Elettiin aikaa ennen koko kansan tuntemia huippukokkeja, jollei nyttemmin jo edesmennyttä Jaakko Kolmosta tai Makupalojen oululaiskaksikkoa lasketa.

Kokkisota kuitenkin kasvatti uuden sukupolven kokkitähtiä, jotka ovat sarjalle paljosta velkaa. Ohjelman alkaessa vuonna 1999 yleisön sydämet sulatti etenkin Harri Syrjänen. Hänen renttumainen karismansa ja vuoren kokoinen egonsa vakuuttivat erityisesti sarjan naiskatsojat. Suosio oli niin villiä, että hyvä jos pikkuhousut eivät lennelleet ruokakeikoilla niskaan.

Lue myös: Kokkisota palaa juurilleen - suomalainen suosikkikokki palaa takaisin ruutuun!

– Täytyy muistaa, että siihen aikaan oli neljä kanavaa ja päivässä tuli käytännössä yksi hyvä ohjelma, jota kaikki katsoivat. Nykyään tv-yleisö on pirstaloitunut.

– Silloin kyllä tuli kaikenlaisia kirjeitä ja yhteydenottoja – asiattomia ja asiallisia. Meno oli kovaa kokkiskenessä. Ravintolakouluissa sanottiin, että ammatin muodikkuudella oli jopa negatiivista vaikutusta. Kaikki halusivat kokeiksi, mutta ilman käsitystä siitä, kuinka raskasta työtä se on. Mentiin kokkikouluun, koska se vaikutti kivalta telkkarissa.

Andyn lusikka pelotti

Harrille jäi ensimmäiseltä Kokkisota-rupeamaltaan hauska muistijälki muun muassa silloin, kun hän sai parikseen olutta litkineen kitaristilegendan Andy McCoyn.

Andy McCoy

– Vähän hirvitti, kun Andy tarjosi minulle ruokaa lusikalla, jolla oli itse ensin maistanut. Hänen hampaitaan ei ollut vielä silloin uusittu. Maistiaisen jälkeen teki mieli juoda pullollinen käsidesiä, Harri muistelee.

Lue myös: Tanssitähti Harri Syrjänen osti yli 60 000 euron ökyauton - kuvat!

Keittäjän kanttia kysyttiin myös nyt jo edesmenneen tv-persoonan Timo T.A. Mikkosen kanssa.

– Ennen kuin aloitettiin kokkaus, Timo T.A. ilmoitti, että hänhän ei sitten ruokaa tee. Ruoanvalmistus ja essut kuuluivat Timo T.A:n mielestä naisille. Ehdotin, että hän sitten hoitaa puhumisen, enkä sano sanaakaan. Vedin koko jakson täysin mykkänä, alusta loppuun.

Teksti:Juha Nurmi
Kuvat:Timo Korhonen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!