fbq
Mr. Lordi

Draamaa viisulegenda Lordin riveissä - perustajajäsen potkittiin pois yhtyeestä

Vuoden 2006 Euroviisuvoittaja, hard rock -yhtye Lordi tiedottaa suuresta muutoksessa kokoonpanossaan.

Yhtyeen toinen jäljellä ollut perustajajäsen, kitaristi Amen, eli Jussi Sydänmaa, on saanut lähtöpassit Suomen ainoasta viisuvoittajasta. Jussi soitti yhtyeessä vuodesta 1996 saakka. Ainoa Lordissa enää mukana oleva perustajajäsen on itse Mr. Lordi, eli Tomi Putaansuu.

Lordin ex-rumpali Kita riisui hirviömaskinsa – tältä Sampsa Astala näyttää nykyisin

Yhtye tiedotti Amenin lähdöstä Instagram-sivullaan. Päätös ei ollut mitä ilmeisimmin helppo, ja se on muhinut yhtyeen pinnan alla jo pitkään.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

- Kahdenkymmenenviiden yhteisen vuoden jälkeen pyysin Amenia lähtemään bändistä helmikuun lopussa. Lopullinen päätös oli minun, muttei vain yksin minun. Se oli jaettu yhteinen tunne yhtyeen sisällä, ja me kaikki seisomme päätöksen takana, Mr. Lordi ilmoittaa kuvatekstissä vapaasti suomennettuna.

Lordin mukaan aiheesta oltiin keskusteltu lähes kymmenen vuotta, ja Amenin lähtö yhtyeestä on ollut lähellä aiemminkin.

- Syy lopulliseen päätökseen on se, että henkinen paine nousi liian korkeaksi meillä kaikilla. Olemme ajautuneet niin erilleen toisistamme, ettei sitä voi enää korjata. Olemme yrittäneet paikata asioita useaan otteeseen, mutta mikään ei ole koskaan todella palannut ennalleen.

Lordi teki paluun Euroviisuihin – viisuvoitosta 15 vuotta!

Hän kirjoittaa, ettei Amen selvästi ollut tyytyväinen yhtyeessä, eivätkä muut jäsenet olleet tyytyväisiä soittaessaan bändissä hänen kanssaan.

- Kokonaisvaltainen ilmapiiri Amenin ja meidän muiden välillä on pahimmillaan ollut melko myrkyllinen, eikä meillä ollut enempää työkaluja sen korjaamiseksi. Tästä ei voida syyttää ketään, ja samaan aikaan meitä kaikkia voi syyttää, sillä epäonnistuimme asioiden parantamisessa.

Lordi kertoo myös, että Amen on yhä hänen aseveljensä, hänen luotettava kumppaninsa sekä rakas ystävänsä.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy
Lordi
Lordin legendaarinen kokoonpano. Amen on kuvassa vasemmalla. Kuvatuista jäsenistä yhtyeessä on enää itse Mr. Lordi.

- Rakastan häntä, ja tulen aina lukemaan hänet todelliseksi ystäväkseni. 

Amen on itse kommentoinut lähtöään tunteellisesti kuvan kommenteissa.

- Sydämeni on raskas mutta iloinen, synkkä mutta kevyt, surullinen mutta onnellinen. Tavalla tai toisella jokainen matka päättyy. Tämä on viimeinen bussipysäkkini hienoimmassa monsteribändissä, mikä on koskaan nähty tällä planeetalla.

Hän kertoo olevansa todella ylpeä kaikesta, mitä he ovat vuosien varrella luoneet.

- Sydämeni itkee teidän vuoksenne ja teidän kanssanne. Nostetaan maljat ja ollaan kiitollisia kaikista muistoista, jotka olemme luoneet yhdessä.

Hirviöyhtye Lordi jekutti julkaisevansa neljä täyspitkää studioalbumia - todellisuus oli toinen: levyjä julkaistaan peräti seitsemän!

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy