Hirviöyhtye Lordi jekutti julkaisevansa neljä täyspitkää studioalbumia - todellisuus oli toinen: levyjä julkaistaan peräti seitsemän!

Kotimaa | 08.04.2021 22:00

Hirviöyhtye Lordi ilmoitti aprillipäivänä, eli huhtikuun 1. päivä Instagram-sivuillaan julkaisevansa neljä täyspitkää albumia samanaikaisesti. Luonnollisesti kyseessä oli vitsi, sillä ajatus neljän levyn julkaisusta samalla kertaa olisi järjetön. Ei kuitenkaan tarpeeksi järjetön Lordin makuun, joten oikeasti yhtye on julkaisemassa lokakuussa peräti seitsemän studioalbumia. Tämä ei ole vitsi.

- Viikko siitä kun Killection-kiertue keskeytyi maaliskuussa 2020, ymmärsin, että käsillä oleva ylimääräinen aika pitää saada käytettyä johonkin, Mr. Lordi kertoo tiedotteessa. 

Lue myös: Suomi edustettuna Euroviisujen finaalissa - Lordi palaa viisuihin!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lordi (@lordiofficial)

- Oli selvää, että oli aika ruveta suunnittelemaan uutta levyä, vaikka Killectionin ilmestymisestä ei ollut kulunut edes kahta kuukautta. Mielestäni tylsin vaihtoehto olisi ollut tehdä uusi, perinteinen Lordi-levy Killectionin perään. Nautin suunnattomasti eri tyylisten biisien kirjoittamisesta Killectionia varten, mutta “osa II” olisi ollut mielikuvitukseton idea sekin. Koska Killection oli fiktiivinen kokoelmalevy fiktiivisestä katalogista, tajusin, että ainoa tapa ylittää tämä olisi säveltää, äänittää sekä julkaista nuo fiktiiviset albumit oikeasti! Ja nuo aiemmin mielikuvituksen tuotetta olleet albumit näkevätkin halloweenin nurkilla päivänvalon! Tai no, ainakin suurimmilta osin: alkuperäinen ideani oli julkaista kymmenen albumia, mutta levy-yhtio ilmoitti idean olevan mielipuolinen. Ilmeisesti seitsemän levyä on sitten fiksumpi määrä, haha!

Tästä syystä saamme Lordin 11. albumin lisäksi kuunneltavaksemme myös seuraavat kuusi albumia samalla rysäyksellä. Yksikään rockbändi ei ole tiedotteen mukaan tehnyt koskaan samoin. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lordi (@lordiofficial)

- Jokainen albumi kuulostaa erilaiselta muihin verrattuna, sillä ne edustavat jokainen eri tyyliä sekä aikakautta Killectionin aikajanassa. Viisi albumeista on jo valmiina ja kuudetta viimeistellään par'aikaa! 

Lue myös: Euroviisuihin pyrkivä Teflon Brothers: Itkimme tyhjällä torilla Lordin voittoa!

Teksti:Ida Herranen
Kuvat:Timo Korhonen, Instagram
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!