Burgeripommi! KL: Akseli Herlevin Naughty BRGR Oy rysähti konkurssiin

Julkkiskokin burgerifirma ja hengentuote meni nurin, Kauppalehti kertoo.
Kauppalehti uutisoi julkkiskokki Akseli Herlevin jättäneen tänään keskiviikkona konkurssihakemuksen Helsingin käräjäoikeuteen. Konkurssi koskee koko kansan tuntemaa burgerifirma Naughty BRGR Oy:tä.
Arkistovideolla Akseli Herlevin burgeritilitys 2024:
Akseli on Naughty BRGR Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja. Kauppalehden mukaan nurin menevät vain konsernin omat ravintolat Helsingin Lönnrotinkadulla ja Sturenkadulla sekä yksi purilaisravintola Pirkkalassa.
Sen sijaan Naughtyn franchising-yrittäjien voimin pyörivät ravintolat jatkavat normaalisti Tampereella, Jyväskylässä, Oulussa, Seinäjoella ja Helsinki-Vantaan lentokentällä – samoin Huuvan alaiset toimituskeittiöt, Kauppalehti kertoo.
Aviisin mukaan Akseli yritti välttää konkurssin viimeiseen asti. Tekohengitystä yritettiin vielä joulun välipäivinä, mutta lopulta burgeriparoni ei onnistunut haalimaan riittäviä rahoja yritystoiminnan jatkamiseksi.

Vauhtisokeus iski
Akseli kommentoi Kauppalehdelle myös konkurssin syitä, joita on julkkiskokin mukaan useita. Hän mainitsee yhdeksi osatekijäksi ”liian rehvakkaan kasvun” suurien ja kalliiden liiketilojen tiimoilta.
– Kasvu ei pysynyt näpeissä. Meillä ei ollut riittävästi osaamista operatiivisen toiminnan pyörittämiseen, ja toimintaa yritettiin johtaa konttorilta käsin. Myös avainhenkilöiden rekrytoinneissa tehtiin virheitä, joita ei korjattu ajoissa, Herlevi kommentoi KL:lle.
Myös koronavuodet ja sitä seurannut ihmisten ostokäyttäytyminen vaikuttivat Naughtyyn, aivan kuten moniin muihinkin ravintoloihin.

Vaikeaa jo kesällä
Akseli avautui vaikeasta taloustilanteesta jo kesän kynnyksellä Seiskalle. Tuolloin uutisoimme, miten hampurilaisistaan tunnettu ravintolaketju Naughty Brgr joutuisi kesällä sulkemaan kolme ravintolaansa.
Myöhemmin lappu lyötiin luukulle Turussa sekä kahdessa ravintolassa Espoossa: kauppakeskus Sellossa sekä Isossa Omenassa.
– Tietysti on ikävää, että joudumme sulkemaan ravintoloita. Mutta hyvät yritykset pystyvät tekemään joskus vaikeitakin päätöksiä. Sen takia paikkoja pistetään kiinni, että voimme tulevaisuudessa avata niitä toisaalle, Aksu uskoi vielä kesällä.