Sini Liljeqvist

BB-Sini kamppailee ADHD:n kanssa: avoin tilitys sairauden varjostamasta arjesta - ruokakaupassa asiointi toi kyyneleet silmiin

Kotimaa | 14.10.2021 13:07

BB-talosta kohun myötä viime syksynä poistunut porilainen asianajaja ja varatuomari Sini Liljeqvist, 34, kertoo Instagramissa elämästään ADHD-diagnoosin kanssa. Tällä viikolla (11.-17.10.) vietetään ADHD-viikkoa. ADHD on neuropsykiatrinen kehityshäiriö, joka vaikuttaa aktiivisuuteen ja tarkkaavaisuuteen.

Lue myös: Mitä kuuluu BB-Sinille? Tältä asianajotoimistosta sivuun siirretty kohuasukki näyttää nyt: "Pääsitte tuhoamaan mut"
 

 
Sini kirjoittaa somessa avoimesti siitä, miten ADHD vaikuttaa hänen elämäänsä. Hän haluaa kertoa sairaudestaan, jotta ihmiset ymmärtäisivät ADHD-diagnoosin saaneita ihmisiä paremmin.

- Suunnattoman pahalta kuitenkin on tuntunut leima, että en voi olla hyvä asianajaja, koska osaan monesti sählätä henkilökohtaiset ihmissuhdeasiat solmuun. Ei ymmärretä, että diagnoosissa on monia eri puolia ja olen muutakin kuin neljä kirjainta, Sini kirjoittaa.

Sinin kohdalla ADHD näkyy muun muassa siten, että hän on hyvin järjestelmällinen ja pitää siisteydestä.

- Neurologisten ongelmieni vuoksi olen niin "tyhmä", että yleissivistyksessäni on varmasti isoja aukkoja ja en osaa puhua englantia, Sini kertoo.

Vapaa-ajalla Sini antaa aivoilleen lepoa keskittymisen piinasta.

- Mielestäni ylikierroksilla käyvä aivoton hömpötys, kojellus ja sähläys vapaa-ajalla ei tee minusta huonoa työssäni niin kauan kun tekemiseni pysyvät lain oikealla puolella.

Hankalat ateriat

Sinillä on haasteita etenkin ruokailujensa suunnittelun suhteen. Hän kertoo ettei ole ikinä osannut käydä ruokakaupassa ostamassa ruokia kahdelle hengelle edes kahdeksi päiväksi. Elokuussa Sini koitti ostaa itselleen ruokaa kolmeksi päiväksi.

- Noin tunnin haahuilun jälkeen olin löytänyt yhteen ruokaan ainekset ja itku painoi kurkkua. Parkkihalliin kävellessäni kyyneleet valuivat pitkin poskia ja mietin, että miksi helvetissä olen niin tyhmä ja aivoni eivät voi toimia täysin normaalisti.

Sini kertoo sairauden vaikuttavan myös hänen motorisiin kykyihinsä. Kömpelö asianajaja on kolaroinut yli kymmenen autoa ja moottoripyörää.

Sosiaaliset ryhmätilanteet ovat itsetunto-ongelmien kanssa painivalle Sinille hankalia. Hän epäilee, ettei osaa olla hienotunteinen ja maltillinen ja kokee tulleensa usein väärin tulkituksi.

- En tykkää, kun minulle yritetään sanoa asioita kierrellen ja kaarrellen. Yleensä en ymmärrä kuin suoraa puhetta ja siksi kannatan sellaista itsekin.

Uudet kuviot

Sini vietti viime syksynä BB-talossa vain vajaan viikon. Asianajaja poistui talosta saatuaan kuulla, että talossa olonsa aikana hänen miehensä oli jättänyt avioerohakemuksen. Katsojat spekuloivat tuolloin, johtuiko avioerohakemus siitä, että Sini viihtyi talossa Artun kainalossa. Sini siirrettiin sivuun asianajotoimistosta kohun myötä.

– Toimiston työrauha piti saada taattua ja siksi oli ainoa vaihtoehto, että ottaisin etäisyyttä toimistoon. Olisin todellakin ollut valmis itse ilmoittamaan, että siirryn sivuun työstäni. Oli hirveää nähdä osallistumiseni vaikutukset toimistoon. Kanssani ei kuitenkaan keskusteltu mistään tiedotteesta ennen kuin sellainen julkaistiin päiväunieni aikana. Sain lukea sivuun siirtämisestäni uutisista. Tämä satutti suunnattomasti. Yhteydenotot olivat puhdasta häiriköintiä ja koen, että minua rankaistiin siitä, että jouduin häiriköinnin kohteeksi. Lisäksi rankaisu oli pahin mahdollinen. Vaikka melkein kaiken muun kanssa voin vitsailla ja pelleillä, niin urani ja työasiat ovat olleet minulle aina pyhiä, Sini taustoitti tänä syksynä somessa.

Lue myös: Big Brother maksoi Sinille kovan hinnan: siirrettiin sivuun asianajotoimistosta – aviomies hakee avioeroa!

Sini kertoi syyskuussa somessa palanneensa työelämään, mutta vaihtaneensa työpaikkaa.

Teksti:Tanja Korpela
Kuvat:Nelonen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!