fbqAnssi Kelan Vain elämää -tarina lytättiin mediassa - nyt puhuu artisti itse: "On virheellistä vihjaista..." | Seiska
Anssi Kela

Anssi Kelan Vain elämää -tarina lytättiin mediassa - nyt puhuu artisti itse: "On virheellistä vihjaista..."

Kotimaa | 25.10.2021 18:01

Iltalehdessä julkaistiin perjantaina 22.10. Mikko Räsäsen näkökulmakirjoitus, jossa kritisoitiin Vain elämää -ohjelman Anssi Kelan jaksossa nähtyä outoa Suomipop-radiokanavan mainosta. Televisiossa Anssi kertoi, kuinka juuri Suomiopilla oli iso rooli siinä, miten laulajan ensimmäinen single Mikan faijan BMW singahti menestykseen. Laulaja myös yllätettiin ohjelmassa Suomipopin logolla koristetulla täytekakulla.

Lue myös: Huh! Hurja näky: "hampaaton" Anssi Kela hätkähdyttää somessa!

lltalehden näkökulmatekstissä nostettiin esiin, ettei Anssin tarina Suomipopin merkityksessä singlen menestykseen olisi totta. Listablogia pitkään kirjoittanut Timo Pennanen hoksasi, että Anssin ensisingle sai näkyvyyttä jo ennen Suomipopia sekä Ylen Radio Mafiassa (nykyine YleX) että NRJ:llä. Anssi on julkaissut Facebook-tilillään näkökulmaan pitkän vastineen. Voit lukea sen kokonaisuudessaan täältä.

Tekstissään laulaja kertoo, että kakkuyllätys tuli hänelle ihan puskista.

– Se, että ohjelmassa insertin perään taakseni kannettiin valtava kakku, tuli itselleni täydellisenä yllätyksenä. Kun viipaloin Suomipop-logolla varustettua leivonnaista, niin mielessä kyllä kävi, että miltähän tämäkin mahtaa ulospäin näyttää? Anssi kirjoittaa.

Anssi Kela
Anssi Kela yllätettiin Vain elämää -ohjelmassa Suomipopin logolla koristellulla täytekakulla.

"Kukaan ei laittanut sanoja suuhuni"

Anssi vakuuttaa, ettei valehdellut ohjelmassa.

– Hän (Räsänen) kaivaa esiin todistusaineistoa sille, että kappale on aikaisemmin soinut muillakin kanavilla, ja vihjaa, että valehtelen asiasta, koska olen nykyisin Kaiku Recordsin artisti, jonka omistaa sama Sanoma media kuin Radio Suomipopinkin. Sanoma omistaa myös Vain elämää -ohjelmaa esittävän Nelosen, joten toki tässä on salaliitto, Anssi kirjoittaa.

Laulaja kertoo, että ohjelmaan päätyi vain lyhyt katkelma monituntisesta taustahaastattelusta, jossa Anssi taustoitti uraansa kappaleidensa kautta.
 
– Olen kertonut vuosien varrella tuota samaa Suomipop-tarinaa monesti aiemminkin – jo vuosia ennen kuin oli pienintäkään tietoa siitä, että tulisin joskus levyttämään yhtiölle, joka kuuluu samaan konserniin kyseisen radiokanavan kanssa. Itse asiassa tismalleen sama tarina löytyy jo vuonna 2017 julkaistusta Kosketusetäisyydellä-kirjasta, sivulta 34.

– On virheellistä vihjaista, että olisin tällä kertaa kertonut tarinan jonkinlaisena maksullisena radiomainoksena. Kukaan ei laittanut sanoja suuhuni, Anssi kirjoittaa.

Ei tietoa ensisoitosta

Anssi kertoo, ettei varmuudella tiedä, mikä radiokanava soitti hänen ensisinglensä ensimmäisenä.

- Sen kuitenkin muistan varmana tietona, että kaikkien aikojen ensimmäisen haastatteluni sooloartistina annoin puhelimitse Radio Keski-Suomelle. Luultavasti biisi on siis alkuvaiheessa soinut siellä. Radio Mafia oli ilman muuta ensimmäisten joukossa, ilmeisesti nyt esiin pengotun tiedon valossa myös NRJ, Kela kirjoittaa.

Anssi myöntää, että Suomipop ei ollut ensimmäinen hänen singleään soittanut kanava.

– En siis väitä, että Star FM / Suomipop olisi käynnistänyt kaiken. Muut kanavat soittivat BMW:tä luultavasti jo kuukausia aikaisemmin, mutta iso hitti se ei vielä ollut.

Anssi toteaa, että Suomipopilla on ollut keskeinen rooli hänen uransa alkumetreillä. Laulajan mukaan kyseinen kanava oli ensimmäinen, joka oikeasti uskoi tähteen ja laittoi BMW:n isoon pyöritykseen.

– Koin, että Suomipop oli minun asemani, olin heille merkittävä profiiliartisti, Anssi summaa.

Lue myösTukka pörrössä! Anssi Kela käänsi katseita aamiaisella Fuengirolassa – kuva!

Teksti:Tanja Korpela
Kuvat:Petri Aho / Nelonen

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!