fbq
NHL-miljonäärit.

29 miljoonan dollarin NHL-vahvistukset! Jukka Jalosella jalkeilla järisyttävän kova nippu – huuhtooko Leijonat MM-kultaa?

Suomi lähtee yhtenä suurimmista ennakkosuosikeista jääkiekon MM-kotikisoihin. Jokakeväinen lätkäkarnevaali pelataan tällä kertaa toki Tampereen lisäksi myös Latvian pääkaupungissa Riiassa, mutta kaikki mitalipelit tahkotaan Tampereella.

Otteluita ei ole ennenkään ratkaistu paperilla, mutta pieni ihme olisi, ellei Leijonat kampailisi mitalista – vieläpä kaikkein kirkkaimmasta sellaisesta. Päävalmentaja Jukka Jalosella on näet jalkeilla järisyttävän nimivahva leijonajoukkue.

Juhani Tamminen liikuttui Bobby Hullin poismenosta – ylistää kuolleen kanadalaisen urotekoja: ”Hänellä oli munaa lopettaa se järjetön väkivalta”

Suomi on voittanut viime vuosina mestaruuksia nimenomaan joukkueena, ei yksilöinä. Kevään 2019 MM-kultaihme tehtiin kokonaan ilman NHL-apuja, mutta vuosi sitten betoniseen kivijalkaan oli valettu myös muutama täsmänimi änäristä.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Tällä kertaa NHL-pelaajia on mukana enemmän kuin miesmuistiin. MM-remmissä on toistaiseksi kuusi NHL-pelaajaa, joiden yhteenlasketut palkka-ansiot ovat kausitasolla peräti 29 miljoonaa dollaria.

Kausipalkka: 9,25 miljoonaa dollaria
Uran kokonaisansiot: 43 miljoonaa dollaria

Mikko Rantanen.

Mikko Rantasta voi hyvällä syyllä pitää yhtenä MM-kisahistorian kovimmista vahvistuksista. TPS-kasvatti löi tällä kaudella tauluun 2000-luvun hurjimman suomalaissuorituksen NHL:ssä. 82 ottelussa syntyi järisyttävät 105 tehopistettä.

Suomalaistähden leuka loksahti, kun NHL:n pelätyin valmentaja kyykytti kunnolla venäläismiljonääriä – tällaiseen tyranniaan kykeni vain ”Rauta-Mike”

Yksikään toinen suomalaispelaaja ei ole rikkonut tällä vuosituhannella NHL:ssä 50 maalin tai 100 tehopisteen rajapyykkiä. Rantanen rikkoi molemmat paukutettuaan peräti 55 maalia ja nautiskelemalla 50 syöttöä kylkeen.

Sota ei yhtä miestä kaipaa, sanotaan, mutta Mikon myötä Leijonien MM-osakkeet räjähtivät aivan uusiin sfääreihin. Nousiaisen Stanley Cup -mestari on isoksi mieheksi silkkikätinen ja tappava viimeistelijä. Rautainen voittajan luonne.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy
Patrik Laine.

Kausipalkka: 8,7 miljoonaa dollaria
Uran kokonaisansiot: 31 miljoonaa dollaria

Rantasen jälkeen isoin tähtinimi, joka on ilmoittanut osallistumisestaan MM-kisoihin. Jättäytyi kuitenkin pois loppuviikon EHT-turnauksesta Tshekissä, koska ei ole kuulemma kunnossa. Nähdäänkö Tesoman tykkiä sittenkään MM-jäillä?

Teemu Selänne muussasi NHL:n pelätyimmän mörön kasvot marjapuuroksi – kovanaamalta yllätyspaljastus: ”Minun oli pakko…”

Jos nähdään, Laine tuo Leijonille maailmanluokan viimeistelyosaamista. Tältä planeetalta ei löydy kovin montaa kaveria, joka olisi kovempi uhka ylivoimalla b-pisteen kaarella kuin komposiitti ylhäällä namusyöttä odottava Pate.

Kaapo Kakko.

Seurajoukkue Columbus Blue Jacketsissa tarjoilu tökki välillä, mutta Leijonissa Laineelle pelattaneen riittävästi tontteja. Jos Patrik pystyy pelaamaan, Nokia-areenan punalampun sulakkeet ovat koetuksella.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Kausipalkka: 2,1 miljoonaa dollaria
Uran kokonaisansiot: 4,4 miljoonaa dollaria

Koko kansakunta valahti ihastuksesta polvilleen, kun Kaapo kikkaili edellisen kerran Leijonissa. Keväällä 2019 MM-kaukalossa nähtiin lapsenkasvoinen turkulaisteini, joka ihastutti ihmetempuillaan ja juhli lopulta maailmanmestaruutta.

Olli Jokinen sai Floridassa keskellä yötä hyytävän puhelun – seuraavana aamuna NHL-hallilla odotti painajainen

Kasperi Kapanen.

Sen jälkeen tie vei tarunhohtoiseen, mutta Kaapon NHL-ura ei ole ollut mitään riemumarssia. Malliesimerkki siitä, miten pitkä matka Euroopan uroteoista on maailman kovimpaan kiekkoliigaan.

New York Rangersin kausi päättyi pudotuspeleissä jättimäiseen pettymykseen, joten Kaapolla on taatusti nälkää näyttää Leijonissa. Vastuutakin pitäisi olla eri tavalla luvassa kuin Manhattanin tähtisikermän puristuksessa.

Kausipalkka: 3,2 miljoonaa dollaria
Uran kokonaisansiot: 14 miljoonaa dollaria

Kuopiolainen polkukone pääsi aloittamaan puhtaalta pöydältä, kun hänet kaupattiin kesken kauden Pittsburghista St. Louisiin. Siellä paikoillaan junnannut NHL-ura lähti uudelleen käyntiin, joten Leijonissa nähtäneen motivoitunut ammattimies.

Olli Määttä.

NHL-monimiljonääri Kasperi Kapanen ajautui sivuraiteelle Pohjois-Amerikassa – isä Sami Kapaselta jääkylmä arvio

Kauniisiin naisiin yhdistettyä Kassua pidetään pelimiehenä myös kaukalon ulkopuolella, eikä tämäkään kevät tee poikkeusta. Mr. Kapanen teki nimittäin melkoisen peliliikkeen ilmoittauduttuaan armeijan harmaisiin – ja lähdettyään sen jälkeen välittömästi Leijonien MM-leirille!

Paluu Santahaminaan koittanee vasta toukokuun lopussa, mutta minkälaisissa tunnelmissa? Kasperi on tuttu mies Jaloselle vuodenvaihteesta 2016, jolloin ratkaisi MM-kullan Nuorille Leijonille. Ratkaisijan viittaa voisi olla tälläkin kertaa tarjolla.

Kausipalkka: 2,25 miljoonaa dollaria
Uran kokonaisansiot: 29,5 miljoonaa dollaria

Joel Armia.

Yksi Suomen tuntemattomimmista NHL-pelaajista, vaikka vyöltä löytyy kaksi Stanley Cupin mestaruutta. Hiljainen Keski-Suomen mies ei pidä itsestään meteliä eikä pröystäile merkkivaatteilla pukukoppikäytävillä, mutta hoitaa pelillisen ruutunsa moitteetta.

Leijonien johto jyrähti: mikseivät nämä suomalaissankarit pelaa jo NHL:ssä? – ”Se meitä on suoraan sanottuna ihmetyttänyt”

Pitkään Pittsburghissa pelannutta mutta Detroitista uuden kodin löytänyttä Ollia pidettiin junioriaikoina huippulahjakkuutena, mutta on sittemmin sementoinut paikkansa luotettavana NHL-perusluutana.

Roope Hintz.

Jukka Jalonen luottaa Leijonissa tarkkaan roolitukseen ja kahdeksan puolustajan rotaatioon. Määttä osaa yhtä lailla pyörittää ylivoimaa kuin syödä kiekkoja alivoimallakin, joten mielenkiintoista nähdä, millaista tonttia miehelle on tarjolla.

Kausipalkka: 3,4 miljoonaa dollaria
Uran kokonaisansiot: 15 miljoonaa dollaria

Mikäli Montreal Canadiens olisi lanseerannut lentävän lauseen ”Jos haluat vastustajille harmia, palkkaa Joel Armia!”, niin seuran markkinointiväelle olisi voinut antaa välittömästi potkut. Niin totaalisen vihkoon Jopen NHL-kausi nimittäin meni.

Mitä ihmettä? NHL-tähti haukkui törkeästi Tampereen hotelliolosuhteet – Leijonilta viiltävä vastakuitti

Eeli Tolvanen.

Armian 14 tehopistettä on aivan hävyttömän vähän miljoonaliksaan nähden, joten ei ole yllätys, että porilainen haluaa päättää kautensa positiivisimmissa tunnelmissa. Joppe roihahti liekkeihin myös vuosi sitten MM-kultaleijonissa.

Armia on entinen lapsitähti, joka säväytti jo 17-vuotiaana Porin Ässissä. Suomen mestaruuden jälkeen tuli 1. kierroksen varaus NHL:ään, jossa porilainen veti työhaalarit niskaan. Monipuolinen ja isokokoinen pelaaja, joka osaa ratkaista.

On mahdollista, ettei NHL-tykitys Leijoniin lopu vielä tähän. Toisen kierroksen pudotuspelisarjat rapakon takana saattavat hyvässä lykyssä päättyä siten, että suomalaispelaajia voisi vielä ehtiä Tampereelle MM-talkoisiin.

Jos Dallas Starsin, Carolina Hurricanesin ja Florida Panthersin tie nousee pystyyn, tyrkyllä olisi valtakunnan kovinta sentterikalustoa. Jalosella olisi taatusti käyttöä Roope Hintzille, Sebastian Aholle ja Aleksander Barkoville.

 Leijonien tuore NHL-tähti ällistytti Tampereella: ”Texasin sheriffin” ranteessa komeilee kymppitonnien kulta-öky-Rolex!

Myös Floridan suomalaismafian täydentävät Eetu Luostarinen ja Anton Lundell olisivat oivia vahvistuksia kultajahtiin. Puhumattakaan Dallasin puolustajakolmikosta Miro HeiskanenEsa Lindell Jani Hakanpää.

Unohtaa ei sovi myöskään Seattle Krakenin Eeli Tolvasta, joka on saanut uuden alun ajauduttuaan sivuraiteelle Nashville Predatorsissa. Joten pystyi Patrik Laine pelaamaan tai ei, NHL:stä voi vielä olla tunkua Leijoniin.