fbq
Tähdet tähdet Sami Hederberg

Tähdet, tähdet -kaudelle osallistuva Sami Hedberg haluaa panostaa musiikin laatuun – ”Ihmiset olivat ihan suu auki hämmästyksestä”

Sami Hedberg on tullut tunnetuksi sekä stand up -koomikkona että näyttelijänä muun muassa Luokkakokous-elokuvissa ja suomalaisessa versiossa Konttori-sarjasta. Nyt mies osallistuu Nelosen Tähdet tähdet -kisaan.

Moni saattaa pitää yllättävänä, että koomikkona julkisuuteen noussut Sami on mukana musiikkiviihdeohjelmassa, jossa aiempina vuosina on nähty kilpailemassa Diandran, Arja Korisevan, Arttu Wiskarin ja Tommi Läntisen kaltaisia asemansa vakiinnuttaneita laulajia.

Täytyy kuitenkin muistaa, että Sami on viime vuodet kuin varkain ottanut jalansijaa suomalaisessa viihdemaailmassa myös laulajana. Vuonna 2016 hän teki Elastisen kanssa listoille nousseen Täytyy jaksaa -kappaleen, ja vuonna 2020 hän voitti Masked Singer Suomi -kisan Leijona-hahmollaan.

Viimeisimpänä tämän alan uraliikkeenä Sami kertoi viime vuonna perustaneensa poikabändin nimeltään El Quattro. Viihdettä ja musiikkia yhdistävä n ryhmän muita jäseniä ovat Mikael Konttinen, Mikko Töyssy, Teemu Roivainen ja Lauri Mikkola (joka hänkin osallistuu nyt Tähdet, tähdet -kaudelle).

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Tässä ovat uudet Tähdet, tähdet -kilpailijat - Konsta Hietanen kisaa uudestaan!

– Olisin varmaankin lähtenyt mukaan Tähdet, tähdet -ohjelmaan, vaikka alla ei olisi ollut Masked Singeriä, mutta kyllä se kieltämättä toimi rohkaisuna päätökseen, Sami kertoo.

– Musiikki on kuitenkin aina ollut tärkeää minulle ihan esiintymisiä myöten. Olihan minulla jo vuoden 2013 Hartwall Areenan keikalla lavalla iso live-bändi lavalla ja vedimme siellä Marzi Nymanin ja muiden kanssa Hotel Californiaa venäjäksi ynnä muuta, Sami muistuttaa.

Sami kertoo, että hänellä on monenlaisia suunnitelmia musiikinkin varalle urallaan, mutta ei lähde vielä kertomaan niistä tarkemmin.

– Minua kiinnostaa sen pohtiminen ja suunnittelu, että kuinka eri tavoilla viihdettä ja musiikkia voikaan yhdistellä. Haluan tehdä sen kaiken myös laadukkaasti itse laulamisen ja musiikin osalta, Sami painottaa.

– Kyllä sen on jo huomasi El Quattron ensimmäisellä keikallakin, että ihmiset olivat ihan suu auki hämmästyksestä, kun lähdimme laulamaan yhdessä jotain moniäänistä ja haastavaa kappaletta. Kaikenlaisia suunnitelmia siis on, mutta haluan aina varmistaa, että kaikki on huolella tehtyä.

Sami Hedberg ja Saija Tuupanen esittelevät ylellisen kesämökkinsä tv:ssä – myöntävät paikan olevan melkoinen työleiri: ”Jos rehellisiä ollaan…”

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Miehellä on lähipiirin esikuvia musiikin tekemiseen jo varhaisilta ajoilta, sillä laulaja Mikko Kuustonen on hänen enonsa.

– Tämä fakta tulee aina silloin tällöin jossain esille, mutta en minä esimerkiksi ole puhunut siitä erityisemmin julkisuudessa, Sami kertoo.

– On minulla sellainen muistokin, että olisin ollut suvun mökillä paikalla juuri silloin, kun Mikko sävelsi Kaktusviinaa-kappaletta. En ole tästä ihan varma, mutta sellainen mielikuva minulla on, jossa näen hänet kesäisissä mökkiolosuhteissa tapailemassa sitä biisiä kitarallaan.

Tähdet tähdet 2023
Vuoden 2023 Tähdet, tähdet -kisaajat Konsta Hietanen, Sara Siipola, Mikael Forsby, Meiju Suvas, Sami Hedberg, Jarkko Tamminen, Lauri Mikkola ja Maria Lund. Kisan juontaa Susanna Laine.

Tähdet, tähdet -kausi alkaa Nelosella sunnuntaina 9. huhtikuuta kello 20.00.

Seuraa meitä somessa