fbq

Näin käy Diilin viimeisessä finaalitehtävässä – johtoryhmältä murskatuomio

Diilin kaksiosainen finaali huipentuu Nelosella maanantaina 12. kesäkuuta esitettävässä jaksossa.

Kolmen jäljellä olevan kilpailijan, Wenlan, Akin ja Tiinan tehtävänä on järjestää viimeisessä jaksossa varainhankintapahtuma. Jos et halua tietää, mitä jaksossa tapahtuu, älä lue pidemmälle!

Neuvonantajien Toni Lähteen ja Noora Fägerströmin mielestä Wenlan tapahtuma Töölön Korjaamolla ei mene kuin Strömsössä. Hänen tavoitteenaan on kerätä varoja lasten lentopallojoukkueelle. Tapahtumaa markkinoidaan tubettaja Siniverkkarimiehellä.

Diili: Finalistien harteilla ison tapahtuman järjestäminen - joukkueet kohtaavat h-hetkellä murskaavia vastoinkäymisiä

Tapahtumassa on tarjolla pitsaa ja kanansiipiä, mutta ruokaa syödään käsin niin, että kastiketta roiskuu lattialle. Osallistujilla on käytettävissä vain käsidesiä, mikä kiinnittää Tonin huomion.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Se toiminta näytti aavistuksen epähygieeniseltä, hän huomauttaa.

Kritiikkiä herättää myös tapahtumassa järjestetty verkkokaupan huutokauppa. Nooran mukaan kaikki asiakkaat eivät olleet tyytyväisiä, sillä kaikkien huutoja ei otettu huomioon.

Wenlan tapahtumassa johtoryhmää häiritsi muun muassa juontajan puute.
Wenlan tapahtumassa johtoryhmää häiritsi muun muassa juontajan puute.

– Joillakin tuli ihan sanaharkkaa keskenään, sillä he olisivat halunneet huutaa lisää. Sillä (meklarilla) oli ihan älytön kiire, Noora ihmetteli.

Jaajo kysyy Wenlalta, oliko kyseinen meklari tapahtuman juontaja.

– Kyllä hän oli siinä mielessä. Halusin, että hän pitää sen show’n siellä, enkä esimerkiksi minä. En halunnut mennä itse sinne lavalle, Wenla vastaa.

Johtoryhmä ihmettelee, miksei juontajaksi pyydetty Siniverkkarimiestä tai miksei Venla vetänyt tapahtumaa itse.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Wenla halusi järjestää tapahtuman varainkeruun ympärillä, eikä osana Diili-kilpailua. Toni ymmärtää tämän, mutta siitä seurasi se, että kukaan osallistujista ei tiennyt, mitä tapahtuu seuraavaksi ja mitä voi odottaa.

Siniverkkarimiehenkin rooli jäi Nooran mielestä lopulta todella pieneksi. Jaajon mukaan juontajan merkitys tämänkaltaisessa tapahtumassa on todella tärkeä.

– Se ei voi jäädä jonkun huutokauppameklarin vastuulle, että hän kertoo ihmisille, että Siniverkkarimies on täällä tai että ruokaa on tarjolla. Tai kun meillä ei ole täällä mitään muuta kuin käsidesiä, te syötte oikeasti kanansiipiä ja pitsaa käsin, missä voi pestä kädet, Jaajo ojentaa Wenlaa.

Diili-podcast: Jaajon henkilökunnalle jäi asioita hampaankoloon: ”Yritämme toipua tästä”

– Siellä tapahtumissa on oltava juontaja, joka kertoo, että missä on röökipaikka, vessa ja miten tämä ilta menee eteenpäin. Moneltako illalla tapahtuu sisätiloissa huutokauppa, joka oli teidän huipentuma. Sen takia se juontaja on useimmiten tapahtumissa.

 Diilin finaalin toinen osa maanantaina 12.6. kello 21 Nelosella ja Ruudussa.

Seuraa meitä somessa