fbq

Dramaattinen tilanne Temptation Islandissa – päihdeongelmainen Jyrke joutuu hakeutumaan hoitoon kesken kuvausten

TIS-Jyrkelle iskee addiktisairauksiin joskus liittyvä vaikea tilanne kesken juhlien valmistelun. Tätä ovat sekä katsojat että Jyrken avovaimo Jasmine pelänneet.

Temptation Island Suomen jaksossa koetaan hätätilanne Nelosella keskiviikkona 22. marraskuuta nähtävässä jaksossa. Jakso on jo katsottavissa Ruutu+:ssa. 

Tilannetta edeltää päihderiippuvuusmenneisyydestään avoimesti puhuvan Jyrken ja niin ikään päihdemenneisyyden taakseen jättäneen Nellen treffit. Treffeillä Jyrke paljastaa yllättävän seikan parisuhteestaan.

Jo jakson alussa Jyrke tilittää levottomasta olostaan. Syynä on hänen kokemansa epätasa-arvoinen tilanne suhteessaan Jasminen kanssa, ja se on pitänyt häntä yöllä hereillä.

– Jassu ajatteli, että täällä käsitellään suuria asioita, mutta pitää myös hänen käsitellä ne ja tehdä isot päätöiset, Jyrke pohjustaa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Voisin olla vapaa taitelija, mutta olen silti täällä. Haluaisin niin hirmuisesti irtisanoa meidän kämppämme, mutta ollaan silti siinä Jasminen kanssa yhdessä hän manaa.

Jyrken ja Jasminen liitto ei olekaan niin aikuinen ja selvä kuin on vaikuttanut.
Jyrken ja Jasminen liitto ei olekaan niin aikuinen ja selvä kuin on vaikuttanut.

Treffeillä Nellen kanssa hän avautuu aiheesta vielä pitkään ja kovalla paineella.

– Vituttaa, että sanoin taaskin "joo" tänne lähtemiseen. Jos Jasmine vielä pyytää jotain lisää, pitää kyllä sanoa, että tämä on tässä. Olen jo ihan tarpeeksi venynyt ja paukkunut joka suuntaan. Tämä oli vipa kerta, kun uhrauduin. Nyt tuli eteen, että ämpäri on täynnä, Jyrki puhaltaa pahaa oloaan ulos.

Kuivahumala iskee

Kun Jyrke ja Nelle palaavat treffeiltään miesten villalle, on edessä yllättävä ja dramaattinen tilanne. Jyrke ottaa mikrofonin kaulastaan ja sanoo, että nyt pitää lähteä. Kun muut kysyvät, minne, Jyrke vastaa selvästi täpinöissään ja kiireisenä.

– Rinkiin. NA-rinkiin.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

NA on Narcotics Anonymous, aivan sama kuin tutumpi AA-kerho, mutta huumeiden käytöstä kuivilla oleville.

Kun Jyrke palaa, hän on kuin eri mies.

– Se auttoi tosi paljon, että pääsi kesken kaiken täältä rinkiin. Mieli selviytyi.

– Pitää muistaa, että olen riippuvuussairas täällä kuplassakin. Eilen iski päälle sellainen kuin meillä sanotaan kuiva humala. Mutta onneksi saatiin mies hoitoon, hän kertoo.

Kokovartalotatuoitu TIS-Jyrke vaali perinteisiä sukupuolirooleja: "Kunhan imee m**aa ja kokkaa makaronilaatikkoa"

Kuiva humala on tila, jossa riippuvuuteen sairastunut palaa päihdekäytökseen, vaikka olisi kuivin suin. Tyypillistä on rauhattomuus, taantuminen psykologisessa käytöksessä, muiden syyttäminen omasta raittiudesta, jossa ei haluaisi olla ja mielialan heilahtelut sekä kiukku.

Usein tila on myös merkki, että retkahtaminen voi olla lähellä. Jyrke on siksikin tyytyväinen, että pääsi hetkeksi pois ja NA-rinkiin juttelemaan.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Myös Nelle kehuu häntä.

– Rohkeaa, että hän tunnisti ja otti asian esiin.

Temptation Island Suomi Nelosella ja Ruudussa keskiviikkoisin. 

Seuraa meitä somessa