fbq
Ally McBeal

Ally McBeal tulee taas! Näin näyttelijät ovat vuosien varrella muuttuneet – kulisseissa mielenterveysongelmia ja laihuuden ihannointia

Palkittu Ally McBeal -sarja tekee paluun, kun kaiken kaikkiaan sen viisi vuosina 1997–2002 ilmestynyttä tuotantokautta lisättiin keskiviikkona 19.10. Disney+-suoratoistopalveluun. 

McBeal-faneille on luvassa ilouutisia kaksin kerroin, sillä yhdysvaltalaiskanava ABC on elvyttämässä komediadraamasarjan uudella spin-offilla. Sarjan juoni muuttuu hieman, sillä siinä seurataan Bostonissa asuvan, Allyn vanhan kämppäkaverin Renee Raddickin tytärtä.

Ei ole vielä vahvistusta siitä, nähdäänkö päätähti Calista Flockhart sarjassa. Hän on kertonut haluavansa nähdä käsikirjoituksen ennen suostumista. 

Keskiviikkoiltaisin MTV3 kanavalla esitetty ohjelma lukeutui Suomessa katsotuimpiin tv-ohjelmiin. Ally McBeal keräsi ruutujen ääreen tasaisesti 600 000 katsojaa viikossa (Finnpanel). Sarja voitti muun muassa seitsemän Emmy-palkintoa ja neljä Golden Globea. 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Sarjan yksi ikonisimpia kohtauksia on muun muassa tanssiva vauva, joka ilmestyi aika-ajoin Allylle I can´t stop this feeling -kappaleen tahdissa. 

Sarjan loputtua vuonna 2002 näyttelijät ovat luoneet tahoillaan uraa niin teatteri- kuin elokuvamaailmassa. 

Isä ja sisko tapettiin, retkahti huumeisiin… Tällaista on ollut Frasier-tähti Kelsey Grammerin traaginen elämä

T
Sarjan pääosassa nähdään Ally McBeal (Calista Flockhart), neuroottinen asianajaja, jolla on taipumus vajota omaan fantasiamaailmaansa. Allyn elämä pyörii sen oikean löytämisen ympärillä, mutta tavoitteen saavuttaminen osoittautuu hankalaksi. Ensirakkaus Billy on töissä samassa toimistossa ja hän on ennättänyt naimisiin. 
T

Sarja teki tuolloin 33-vuotiasta näyttelijästä tähden. Roolistaan hän sai Golden Globe -palkinnon vuonna 1998. 

Nyt 57-vuotias Calista tapasi sarjan lopetusvuonna nykyisen aviomiehensä, näyttelijä Harrison Fordin, 79, Golden Globe -gaalassa. Pariskunta meni naimisiin vuonna 2010. 
Calista adoptoi pojan Liamin vuonna 2001. Hän työskenteli Peace Over Violence -järjestön kansallisena tiedottaja vuosina 2004–2014. 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy
T

Ally McBealin jälkeen Calista on näytellyt Kitty Walkeria ABC-kanavan Brothers and Sisters -sarjassa. Häntä pyydettiin myös Täydelliset naiset -sarjaan, mutta hän kieltäytyi tarjouksesta. Roolin otti vastaan Teri Hatcher.

Calistan viimeinen pitkä elokuva on vuodelta 2005 elokuvassa Fragile. Calista tähdittää ensi vuonna ilmestyvän, Disney+-palvelun Feud-sarjaa. Lisäksi hän on palannut teatterilavoille poikansa aloitettua yliopisto-opinnot. 

Calista välttelee sosiaalista mediaa, eikä hänellä ole siellä aktiivisia tilejä. 

T

Greg Germann, 64, näytteli sarjassa Richard Fishiä, lakitoimisto Cage & Fishin yhtä perustajaa. Sarjassa Richard ihastui sensuelliin Liza Bumpiin, jota näyttelee Christina Ricci.

Sarjan loppumisen jälkeen Greg on nähty lukuisissa eri sarjoissa näyttelemässä, kuten Greyn anatomiassa ja Ned ja Staceyssä. Lisäksi hän on vieraillut muun muassa NCIS-sarjassa ja Täydellisissä naisissa

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Greg on hyvin vaitonainen yksityiselämästään. Hän on naimisissa koulun rehtorina työskentelevän Martha Champlinin kanssa, ja heillä on yhteinen lapsi. 

Gregin mukaan Ally McBealin uusi versio tulee olemaan virhe, sillä hänen mielestään se on täydellinen nyt. 

T

"Ajattelin, että kaikki päättyy nyt" - Dokumentti: Tony Halmeen avioliitto oli myrskyisä - kaikki huipentui huumehuuruiseen ampumavälikohtaukseen

Lisa, 54, muistetaan kuplivana Renée Raddickinia. Lisäksi hän tähditti Teho-osaston Carlan roolia. 

Lisa kertoi vuonna 2015 Essencen artikkelissa kaksisuuntaisesta mielialahäiristöön. Teho-osaston tuottaja oli yrittänyt sanoa Lisalle, että tällä voisi olla kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön liittyviä oireita, sillä tuottaja oli nähnyt itse läheltä sukulaistensa sairastumista.

Lisan energisyys näyttäytyi hänelle täysin toisella tavalla kuin muille. Lisa ohitti aiheen ja jatkoi elämäänsä, kunnes hän romahti vuonna 2000 manhattanilaisessa hotellissa. Ensimmäisen romahduksen hän oli saanut vuonna 1997. 

– Huusin, heittelin tavaroita, itkin ja huusin niin paljon helvettiä, että henkilökunta soitti minulle ambulanssin. 

Romahduksen jälkeen Lisa palasi takaisin Ally McBealiin. Hänen sopimustaan ei kuitenkaan jatkettu sarjan viimeiselle kaudelle. 

– Kukaan ei antanut minulle selitystä, mutta oletin sen liittyvän tapahtuneeseen. Olin järkyttynyt. 

T

Tämän jälkeen Lisa vetäytyi julkisuudesta ja muutti asumaan kotikaupunkiinsa New Yorkiin hoitamaan mielenterveyttään. Myöhemmin hän on yrittänyt jälleen käynnistää uraansa. 

Ally McBealista lähtien Jane, 53, on ollut tuttu kasvo televisiossa. Hän on tähdittänyt 30 Rock -sarjaa, ja lisäksi hän on vieraillut useissa Moderni perhe -sarjan jaksoissa. Jane on nähty myös Brodwaylla sekä elokuvissa, kuten Ice Age, Alfie ja Kiviset ja soraset Las Vegasissa

Viime vuonna väitettiin, että hänellä on salainen suhde My Pillow -yrittäjän, Donald Trumpin kannattajan Michael J. Lindellin kanssa. Janen tiedottaja tyrmäsi oitis väitteet sanoen, ettei näyttelijä ole tavannut koskaan häntä.

T

 – Hän ei ole koskaan ollut missään suhteessa Lindelliin, romanttisesti tai muutoinkaan, tiedottaja totesi. 

 68-vuotias Peter voitti vuonna 2001 Emmy-palkinnon roolistaan asianajotoimiston erikoisena johtajana John Cagena. 

Sen lisäksi näyttelijä on nähty lukuisissa rooleissa eri ohjelmissa, kuten Greyn Anatomia, CSI: Cyber ja Num3rot. Lisäksi hänet on nähty hittielokuvissa, kuten Haamujengi II, Sofien valinta ja The Adams Familyssa.

T

 Myös Peter on hyvin yksityinen henkilökohtaisesta elämästään, eikä siitä tiedetä juurikaan. Hän on ollut naimisissa Martha Cummingin kanssa vuodesta 1986, eikä heillä ole lapsia. 

Gil, 55, nousi monen huulille Ally McBealin seksistisenä asianajajana. Kanadalainen näyttelijä on jatkanut näihin päiviin uraansa. Viimeisimpänä C Morellakin nähtävä Women of the Movement -draamasarjassa. Muita rooleja hän on tehnyt esimerkiksi The Handmaid`s Tale -sarjassa ja elokuvassa The Agency

T

Näyttelijä on onnistunut pitämään yksityiselämänsä pois otsikoista. Gil on naimisissa näyttelijä Rya Kihlstedtin kanssa. Heillä on kaksi yhteistä lasta. 

Courtney, 54, näytteli sarjassa Billyn vaimoa Georgianaa. Hän tunnetaan myös roolistaan Alison Parkerina Melrose Placessa

Courtney on väittänyt, että sarjassa painostettiin häntä pysymään laihana. Hänen roolihahmonsa poistettiin sen neljänneltä kaudelta. 

– Aloin syömään liian vähän, ja laiminlöin immuunijärjestelmääni. Se aika, mitä käytin ruoan miettimiseen ja siihen, kuinka olin järkyttynyt kehostani, oli uskomatonta. 

Courtney kertoo syöneensä vain hedelmiä koko viikon näyttääkseen laihalta perjantaihin mennessä kuvauksia varten. 

Courtney meni naimisiin vuonna 2000 geneetikko Andrew Condradin kanssa, mutta he erosivat alle vuotta myöhemmin. Vuonna 2007 hän meni naimisiin taiteilija Roger Fishmanin kanssa, ja hän sai ensimmäisen lapsensa 40-vuotiaana. 

T

Ally McBealin jälkeen Courtney on näytellyt muun muassa Miehen puolikkaissa.  

Portia, 49, näytteli jääkuningatar Nelleä Ally McBealissa. Hän on naimisissa talk show'staan kuuluisan Ellen Degeneresin kanssa. Hän ei ole ollut kuitenkaan aina avoin seksuaalisuudestaan. Portia nousi vuonna 2000 otsikoihin, kun hänestä julkaistiin yhteiskuva Ringo Starin tytärpuolen, tyttöystävänsä Francesca Gregorinin kanssa. 

Monet hänen näyttelijäkollegoistaan McBealissa eivät tienneet hänen seksuaalisesta suuntautumisestaan. Portia kertoo pelänneensä kollegoidensa reaktiota asiasta. 
Portian ja Francescan suhde päättyi, kun Portia tapasi Ellenin ja pari kihlautui vuonna 2008. He sanoivat toisilleen tahdon samana vuonna. 

Australialaissyntyinen Portia oli naimisissa mieslaulaja Mel Metcalfen kanssa vuosina 1996–1999 saadakseen green cardin eli oleskeluluvan Yhdysvalloissa. 

T

Portia on kärsinyt myös syömishäiriöstä. Hän on kertonut olleensa sen alkaessa 12-vuotias, ja sairaus oli pahimmillaan McBealin kuvauksissa. 

Lucy Liu, 53, on tehnyt Ally McBealin jälkeen varsin menestyksekkäästi näyttelijän töitä. Hän on esiintynyt muun muassa Charlien enkelit -elokuvissa, menestysmusikaalissa Chicago ja sarjassa Southland. Viime vuosina hänet on nähty Holmes NYC -salapoliisisarjassa

Vähän ennen rooliaan Ally McBealissa Lucy sai kuulla, että hänellä on rintasyöpä. Kasvaimen poistamisen jälkeen lääkärit kuitenkin havaitsivat, että kyhmy oli hyvälaatuinen. 

Kerrotaan, että Lucylla meni napit vastakkain Charlien enkeleiden vastanäyttelijän Bill Murrayn kanssa. Lucyn mukaan Bill oli loukannut häntä. 

– Osa hänen kielenkäytöstään oli anteeksiantamatonta ja mahdotonta hyväksyä. En aikonut vain istua siellä ja ottaa sitä vastaan. Puolustin itseäni, enkä kadu sitä, Lucy on kommentoinut. 

Lähde: The Sun 

Seuraa meitä somessa