fbq
ElokuvatDokumentti: Tony Halmeen avioliitto oli myrskyisä – kaikki huipentui huumehuuruiseen ampumavälikohtaukseen: "Ajattelin, että kaikki päättyy nyt"
Dokumentti: Tony Halmeen avioliitto oli myrskyisä – kaikki huipentui huumehuuruiseen ampumavälikohtaukseen: "Ajattelin, että kaikki päättyy nyt"

Tony "Viikinki" Halmeesta kertova Viikinki-dokumentti sai ensi-iltansa elokuvateattereissa syyskuussa 2022. Nyt se nähdään myös tv:ssä.

Tonyn kanssa vuosia naimisissa ollut Katja Halme (myöh. Potapoff) ei esiinny dokumentissa. Hän on kuitenkin jo aiemmin kertonut ajastaan Tonyn puolisona.

Dokumentissa kuullaan katkelmia Katjan haastatteluista. Kesällä 2003 tapahtui ampumavälikohtaus, jossa Katja oli yrittänyt ottaa asetta pidelleeltä Tonyltä asetta pois.

- Se on ollut se hetki, kun ajattelin, että kaikki päättyy nyt. Ensiksi tietysti säikähdin. Sitten tuli sellainen olo, että ihan sama. Mä vaan huusin, että "paina sitä liipaisinta".

Lue myös: Tony Halmeen noususta ja tuhosta elokuva – katso Viikinki-dokumentin traileri 

Tonyn lapsuudenystävä Christer kertoo dokumentissa pitävänsä Katjan puolia. Hän oli itsekin nähnyt Tonyn kaltoinkohtelemassa vaimoaan.

- Enkä pitänyt siitä, Christer toteaa.

Dokumentissa sivutaan Katjan ja Tonin liittoa, siihen tiukasti pureutumatta. Silti dokumentista välittyy samantyyppinen kuva, joka on Tonyn kuoleman ja vuonna 2015 ilmestyneen Viikingin varjossa – Katja Halmeen tarina -kirjan jälkeen tullut esille.

Katjan kuullaan dokumentissakin kertovan siitä, kuinka tämä pelkäsi liitossaan Tonyn kanssa pitkälti sitä, mitä hän uskalsi sanoa tai tehdä.

Tony ja Katja erosivat vuonna 2005. Tony menehtyi itsemurhan tehtyään vuonna 2010. Hän oli kuollessaan 47-vuotias.

Lue myös: Kannibalismi- ja raiskauskohussa ryvettyneestä näyttelijä Armie Hammerista dokumentti – shokeeraavia paljastuksia perheen sisäpiiristä

Docventures: Viikinki 13.1. TV1:llä klo 21.00. Katsottavissa myös Yle Areenassa.

Juttu julkaistu alun perin ​​​​​​​22.9.2022.

Tony Halme
Tony Halme oli viimeisinä vuosinaan työkyvyttömyyseläkkeellä. Kuva vuodelta 2009.
Artikkeliin liittyvät aiheet:
13.01.2023 11:16 | Teksti: Miikka Ylä-Jussila | Kuvat: Matti Matikainen, Atte Kajova

Seuraa meitä somessa