fbq
UutisetHurmasiko The White Lotuksen toisen kauden henkeä salpaava italilalaismiljöö? Hotelliyö saattaa kivuta liki 10 000 euroon
Hurmasiko The White Lotuksen toisen kauden henkeä salpaava italilalaismiljöö? Hotelliyö saattaa kivuta liki 10 000 euroon

Emmy-palkinnon kahmaissut HBO:n sarja The White Lotus koukuttaa paitsi mehukkaalla juonella, myös estetiikalla. Erityisesti sen kakkoskaudella, joka on kuvattu Etelä-Italiassa, Sisilian henkeä salpaavissa maisemissa. Elokuvaa kuvattiin Taorminassa, Notossa, Cefalússa ja Palermossa. 


Sarjassa pääsee ihastelemaan  Sisilian pieniä, kauniita kujia kahviloineen ja historiallisia kohteita ja  antiikin kreikkalaista ulkoilmateatteria. 

T
The White Lotuksessa nähdään Sisilian upeaa historiaa. 

Sarjan  tapahtumat keskittyvät pääosin White Lotus -nimiseen hotelliin, joka on myös tosielämässä hotelli. The San Domenico -hotelli kuuluu A Four Season -ketjuun, ja kuka tahansa tavallinen tallaaja voi varata sieltä huoneen. Tosin hinnat hipovat pilvissä, yö hotellissa voi maksaa 700 eurosta liki 10 000 euroon. Rakennus on entinen 1300-luvun luostari. 

Hotellissa on 111 huonetta, sviittejä, kylpylä, fine dining -ravintola, sisäpihoja ja puutarhoja sekä henkeä salpaava uima-allas, joka näkyy toistuvasti sarjassa. 
The White Lotus -sarjan kuvaukset sulkivat hotellin tammikuusta huhtikuuhun. 

Lue myös: The White Lotus alkaa HBO:lla – Sukellus rikkaiden ja etuoikeutettujen maailmaan

R
The White Lotus tuo kotikatsomoihin henkäyksen Sisiliaa spritz-juomineen. Kuvassa elokuvan näyttelijä Meghann Fahy.

Joonianmeren rannalla sijaitseva hotelli ei ole suinkaan ensimmäistä kertaa kuvauslokaationa. Ensimmäisen kerran se nähtiin vuonna 1960 Michelangelo Antonionin ohjaamassa  italialaiselokuva L'Avventurassa (Seikkailu), sekä vuonna 1988 julkaistussa The Big Blue (Suuri sininen) -elokuvassa. 

The White Lotuksen toisessa jaksossa Tanya (Jennifer Coolidge) viittaa L`Avventuraan kertoessaan, kuinka haluaa olla kuin kyseisen elokuvan päätähti Monica Vitti unelmapäivänään, kun hän ja aviomies (Jon Gries) mutkittelevat Vespalla pitkin mutkaisia vuoristoteitä. 

R

The San Domenico -hotelli on kestinnyt vuosien saatossa lukuisia tunnettuja vieraita, kuten Oscar Wildeä ja Audrey Hepburnia


Hotellin manageri Lorenzo Maravviglia väittää, että hotellissa tunnelma on täysin sama tosielämässä kuin itse elokuvassakin. 

– Sisustus, huoneet, kaikki on alkuperäistä. Jopa henkilökunnan univormut, manageri toteaa CNN:lle. 

Pieniä poikkeuksia sarjan ja todellisuuden välillä kuitenkin löytyy, nimittäin rantakohtaukset ja alkukohtauksen laituri, jonne vieraat saapuvat

Lue myös: The White Lotus -tähti Jennifer Coolidge Katsolle: Menetin äitini liian nuorena

R
Hotellilla ei ole omaa laituria, joten alkukohtauksessa hyödynnettiin läheisen kalaravintolan upeaa satamaa. 

 

R
The White Lotuksessa nähtävä hotelli on henkeä salpaavan upea. 

Lomakeskuksesta ei ole suoraa pääsyä merelle, sillä se sijaitsee 400 metrin korkeudessa. Kohtauksen alussa näkyvä laituri on todellisuudessa läheisen kalaravintolan.Hotellilla ei ole myöskään yksityistä rantaviivaa, joten kuvauksissa käytettiin läheisen hotellin ranta-aluetta. 

Useimmat uimakohtauksista kuvattiin Cefalún kalastajakylän yleisellä rannalla Taorminan ja Palermon välissä. 

Sarjassa on paljon viittauksia Sisilian historiaan ja saaren mafiayhteyksiin. Sarjassa nähdään toistuvasti paikallista keramiikkataidetta, kuten värikäs pää, jonka kerrotaan olevan petoksen symboli. Hotellin manageri kertoo, että sarjan käsikirjoittaja oli hyvin vastaanottavainen sisällyttämään näitä käsikirjoitukseensa. 

– Hän sisällytti monia ehdotuksiamme, kuten italialaisia kappaleita, jotka veivät lähemmäs todellisuutta. 

The White Lotus -sarjan 1. ja 2. kausi katsottavissa HBO Maxilla. 

 

Artikkeliin liittyvät aiheet:
31.01.2023 15:15 | Teksti: Jasmin Vainio | Kuvat: MTV

Seuraa meitä somessa