fbq
suoratoistoThe White Lotus -tähti Jennifer Coolidge Katsolle: Menetin äitini liian nuorena
The White Lotus -tähti Jennifer Coolidge Katsolle: Menetin äitini liian nuorena

Havaijilaisen luksuslomakohteen arjesta kertova The White Lotus -sarja alkoi viikko sitten HBO Nordicilla. Tarinan keskiössä ovat hotellin työntekijät ja vieraat, joita seurataan yhden lomaviikon ajan. Alkuasetelmassa samaan ylelliseen lomakohteeseen Havaijilla päätyvät häämatkalaiset, surusta taukoa pitävä yksinäinen nainen ja teini-ikäisten lastensa kanssa yhteyttä etsivät vanhemmat. Tarinat nivoutuvat yhteen vähitellen. 

Sarjaa tähdittävät muun muassa Murray Barlett, Connie Britton, Jennifer, Coolidge, Alexandra Daddario ja Jake Lacy. Sarjan on käsikirjoittanut ja ohjannut Mike White.

Elämä pysähtyi täysin

Jennifer Coolidge näyttelee sarjassa äitinsä menetystä surevaa Tanya McQuoidia. Tanya suuntaa Havaijiille ripotellakseen äitinsä tuhkat mereen upeassa luksusresortissa. Kaikki ei kuitenkaan mene suunnitelmien mukaan. Aihe on Jenniferille hyvin tuttu. 

– Minä menetin oman äitini ollessani liian nuori. Olin kolmekymppinen, kun äitini kuoli syöpään. Se oli hyvin odottamatonta. Hän sai diagnoosin ja kuukautta myöhemmin hän oli kuollut, Coolidge kertoo Katson haastattelussa.

Hän ei ole puhunut menetyksestään aiemmin julkisuudessa. Näyttelijä muistelee kuoleman pysäyttäneen elämän miltei vuodeksi.

– En ollut valmistautunut siihen lainkaan. Minulta meni todella pitkä aika selvitä siitä. En pystynyt toimimaan kunnolla. Eikä edes 15 vuotta kuoleman jälkeen oloni ollut lainkaan parempi, hän kuvailee nyt. 

Surutyö vei kauan

Näyttelijä kertoo surutyön vaatineen runsaasti aikaa. Suru on yhä läsnä, vaikka kuolemasta on jo vuosia. Elokuussa 60 täyttävä näyttelijä paljastaa koronavuoden nostaneen vanhat muistot pintaan.

– Olin kotona kohtaamassa omia demoneitani. Monet illat mietin äitiä. 

Jenniferillä ei ole omia lapsia, eikä hän ole ollut naimisissa. The White Lotus -roolihahmon elämäntarina mukailee Jenniferin omaa myös tältä osin.

– Voin myös samaistua siihen epävarmuuteen, mitä Tanya elää. Tuntuu, että koko elämä keskittyy jonkun täydellisen etsimiseen. 

Artikkeliin liittyvät aiheet:
09.07.2021 15:20 | Teksti: Julia Aalto-Setälä I Kuvat HBO Nordic

Seuraa meitä somessa