fbq
suoratoistoThe White Lotus alkaa HBO:lla – Sukellus rikkaiden ja etuoikeutettujen maailmaan
The White Lotus alkaa HBO:lla – Sukellus rikkaiden ja etuoikeutettujen maailmaan

Satiirisen draamakomediasarjan alkuasetelmassa samaan ylelliseen lomakohteeseen Havaijilla päätyvät häämatkalaiset, surusta taukoa pitäväyksinäinen nainen ja teini-ikäisten lastensa kanssa yhteyttä etsivät vanhemmat. Tarinat nivoutuvat yhteen vähitellen. Jo ensimmäisessä jaksossa selviää jonkun joukosta kuolleen. Luvassa on myös täysin odottamaton synnytys.

Sarjaa tähdittävät muun muassa Murray Bartlett, Connie Britton, Jennifer Coolidge, Alexandra Daddario, Jake Lacy ja Steve Zahn. Sarjan on käsikirjoittanut ja ohjannut Mike White.

Kuvaukset omassa kuplassa

Katso pääsi tapaamaan The White Lotus -sarjan näyttelijäkaartia. Hotellinjohtajaa näyttelevä Murray Bartlett paljasti lukuisia yllättäviä yksityiskohtia kuvauksista. Näyttelijät ja kuvausryhmä viettivät yhdessä peräti kaksi kuukautta luksuslomakohteessa koronarajoitusten takia. Kukaan ei tullut eikä mennyt mihinkään, ja kaikki kävivät joka toinen päivä koronatesteissä. Näyttelijäporukasta tuli nopeasti hyvin tiivis. Töiden jälkeen näyttelijät uivat yhdessä ja kävivät isoilla illallisilla – aivan kuten näyttelijöiden näyttelemät hahmotkin.

Sarjan edetessä katsojalle paljastuu, ettei luksuslomakohde ole mikään täydellinen keidas.

– Paikan on tarkoitus olla paratiisi, mutta ihmiset kohtelevat toisiaan silti kuin paskaa ja astelevat toistensa päältä. Siellä on paljon vaikeita, rumia asioita, Bartlett kuvaili Katsolle.

Connie Britton tunnetaan vahvoista naisrooleistaan.

Läsnä oli oikeaa pelkoa

Connie Britton ja Steve Zahn näyttelevät sarjassa yli 20 vuotta yhdessä ollutta avioparia. Perheen teinit tuottavat vanhemmille omat ongelmansa. Brittonin näyttelemä Nicole yrittää parhaansa pitääkseen kaikki pallot ilmassa samalla kun Zahnin näyttelemä Mark käsittelee syöpäepäilyään ja menneisyyttään koskevia paljastuksia. 

Monet muistavat Brittonin Nashvillestä ja Spin Citystä. Hän kuvaili The White Lotusta erilaiseksi verrattuna aiempiin projekteihinsa.

– Olen näytellyt paljon voimakkaita naisia. Oli hauska näytellä vahvaa naista, jolla kaikki ei menekään ihan putkeen.

Britton kertoi osallistuneensa kuvauksiin yhdessä 9-vuotiaan poikansa kanssa. 

– Paikalla ei ollut lainkaan muita lapsia, ja koronan takia läsnä oli oikeaa pelkoa. Oli erikoista olla isossa ryhmässä pitkän eristäytymisen jälkeen. Lisäksi yritin pitää lapseni tyytyväisenä. Onneksi Steve Zahn ja poikaani näyttelevä Fred Hechinger veivät poikaani rannalle ja surffailemaan. Hän sai leikkiä coolien poikien kanssa. Kokonaisuutena kuvaukset olivat hyvin uniikki, uskomaton kokemus.

Alexandra Daddario ja Jake Lacy ovat sarjan nuori hääpari.

Luksus oli liikaa

Alexandra Daddario ja Jake Lacy näyttelevät uutuussarjassa häämatkalaisia. Katsojalle selviää nopeasti, että nuoret tulevat täysin erilaisista lähtökohdista. The Office -sarjasta tutun Lacyn hahmo on hemmoteltu mammanpoika, joka ei voi ymmärtää, miksei saa käyttöönsä luksussviittiä. Daddario näyttelee puolestaan köyhemmistä lähtökohdista tulevaa toimittajaa, joka ei ole varma, nauttiiko edustusvaimona olemisesta. 

Tosielämästäkin löytyy yllättäviä samankaltaisuuksia roolihahmojen ja näyttelijöiden välillä. Lacy kertoi halunneensa Jaken tavoin lomamatkoiltaan luksusta. Roomassa hän havahtui omaan tilanteeseensa. 

– Menin Italiaan ja käytin kaikki rahani upeisiin hotelleihin. Kahdessa-kolmessa päivässä ymmärsin, etten todellakaan halua tätä. En tykkää siitä, että kaikki puhuvat minulle englanniksi, ja voin koska tahansa tilata hampurilaisen. Voisin yhtä hyvin mennä Minneapolisiin, hän totesi. 

Lacy kertoi matkustavansa nykyään tavallisissa majataloissa, vaikka tunnustikin pitävänsä edelleen luksuksesta.

– Haluan olla hemmoteltu, mutten tietää olevani hemmoteltu. Haluan olla erityinen, mutten halua muiden ajattelevan minun haluavan olla erityinen.

The White Lotus HBO Nordicilla maanantaina 12.7.

09.07.2021 16:37 | Teksti Julia Aalto-Setälä I Kuvat HBO Nordic

Seuraa meitä somessa