fbq
TVTelevisioon palannut Mega-Marika oli 20 vuotta poissa parrasvaloista: "Julkisuus ei sopinut minulle"
Televisioon palannut Mega-Marika oli 20 vuotta poissa parrasvaloista: "Julkisuus ei sopinut minulle"

MTV3-kanavalla pyörähtää huhtikuussa uusi realitysarja Samalla rahalla. Ohjelmaa luotsaavat juontaja Ile Uusivuori ja kiinteistönvälittäjä Marika Holländer

Marika on tuttu televisiokasvo jo 1990-luvulta, jolloin hänet tunnettiin tyttönimellään Saukkonen. Lama kuritti Suomea, kun Miss Suomi -kisasta tuttu Marika aloitti vuonna 1991 Megavisan juontajana yhdessä näyttelijä Jukka-Pekka Palon kanssa. Myöhemmin Marika työskenteli muun muassa suositussa peliohjelma Hugossa

Marika Saukkonen
Vuoden 1993 Miss Suomi -kilpailussa katsojat äänestivät Marikan yleisön suosikiksi. 

Viime vuosikymmenet Marika on elänyt poissa julkisuudesta. Pari viime vuotta hän on työskennellyt kiinteistönvälittäjänä Espoossa. Mielessä on kuitenkin jo pitemmän ajan pyörinyt ajatus televisioon paluusta, kunhan ohjelma liittyisi koteihin ja nykyiseen ammattiin. 

Lue myös: Suomessa avautuu uusi suoratoistopalvelu

Viime vuonna Marika sai yllättävän yhteydenoton. Häntä pyydettiin mukaan uuteen ohjelmaformaattiin MTV3-kanavalla. Marikan tv-tausta tunnettiin yhtiössä. Välittäjä itse uskoo, että hänen vahvuudeksi katsottiin valmius tiivistahtiseen tv-työhön.

– Ensin olin, että hui kauheata, uskallanko enää televisioon näin monen vuoden jälkeen, Marika tunnustaa. 

Samalla rahalla
Samalla rahalla -uutuussarjassa Ile ja Marika auttavat suomalaisia löytämään täydellisen kodin. 

Samalla rahalla -sarja täytti Marikan kriteerit mukavasta ohjelmasta. Siinä käsiteltäisiin koteja, ja Marika pääsisi esiintymään asuntokaupan asiantuntijaroolissa. 

– Kiinteistönvälitys on minulle se oikea ammatti ja leipätyöni, ja sillä mennään. En sano ei, jos jokin kotiin liittyvä kiva ohjelma vielä tulisi vastaan, mutta tarkoitukseni ei ole enää hypätä juontajaksi, Marika korostaa. 

"Elin erilaisen elämän"

Marika oli vain 19-vuotias, kun hän ensimmäisen kerran astui televisiontekijän saappaisiin. Nykyään hän katselee nuoruuden tv-uraansa lempeiden silmälasien lävitse. 

– Tulipa nähtyä ja koettua aika paljon nuoruudessa. Suhtaudun noihin aikoihin positiivisesti. Ainakin elin vähän erilaisen elämän kuin moni muu, Marika naurahtaa. 

Lue myös: Meneekö tämä jo liian pitkälle? Raskaana olevaa Ilona Chevakovaa rääkätään tv-ohjelmassa

Megavisa
Megavisaa esitettiin vuosina 1991-1995. Marika oli teini-ikäinen päästessään mukaan tietokilpailuohjelmaan.

Jo nuorena Marika tiedosti, ettei julkisuus sopinut hänen luonnolleen. Yhä hän kuvailee itseään yksityiseksi ihmiseksi.

– Vaikka olen sosiaalinen, minulla ei ole koskaan ollut kauhean suuret sosiaaliset piirit. Julkisuus ei ollut minulle sopivaa. 

Televisioon paluu on pakottanut pohtimaan julkisuuden vaikutuksia. Marika uskoo pärjäävänsä julkisuuden paineessa, sillä iän karttuessa hän on oppinut asennoitumaan asioihin eri tavalla. 

– Julkisuus on toki mietityttänyt, mutta haluan kuitenkin tuoda työtäni esiin. Tulen pitämään kiinni rajoistani, joten uskon pärjääväni, Marika sanoo. 

Lue myös: Sara Sieppi vastaa kritiikkiin pikamuotiketjujen mainostamisesta: ”Ne maksaa tosi hyvin”

17.03.2023 17:15 | Teksti: Sari Nurmo | Kuvat: Timo Korhonen, All Over Press ja MTV

Seuraa meitä somessa