fbq
SuoratoistoSuomessa avautuu uusi suoratoistopalvelu
Suomessa avautuu uusi suoratoistopalvelu

BBC BRIT ja BBC Earth -kanavat poistuvat Suomen kanavavalikoimasta 17.4., mutta osa kanavien ohjelmista jatkuu uudella BBC Nordic -kanavalla. Samalla avautuu myös uusi BBC Nordic+ -suoratoistopalvelu.

Uusi kanava sekä suoratoistopalvelu perustuvat BBC:n pitkään historiaan Suomen markkinoilla sekä tutkimukseen, jossa selvitettiin paikallisen yleisön mieltymyksiä ja suosituimpia sisältöjä. Uudet palvelut tarjoavat räätälöidyn valikoiman BBC:n arvostetuista asiaohjelmista ja hyvän mielen viihdesarjoista. Suoratoistopalvelun tilaushinta ei ole vielä tiedossa.

Lue myös: BritBox tuo markkinoille brittiläisiä laatusarjoja – uusi suoratoistopalvelu aloittaa vapun alla

Therouxin haastattelut jatkuvat

BBC BRITin ja BBC Earthin suosituimpia ohjelmia ovat olleet esimerkiksi visailu QI, talkshow The Graham Norton Show ja alaskalaisista metsästäjistä kertova dokumenttisarja Life Below Zero, jotka siis löytyvät BBC Nordicinkin valikoimasta.

Palvelussa on katsottavissa myös muun muassa uusin kausi useasti palkitun dokumentaristin Louis Therouxin haastattelusarjasta Louis Theroux Interviews…, jossa hän pääsee omalla omintakeisella tavallaan lähelle Ison-Britannian suurimpia tähtiä, kuten laulaja Rita Oraa ja näyttelijä Dame Judi Denchiä.

Serengeti -luontodokumenttisarjan kolmas kausi taas vie katsojat Tansanian sydänmaille mukaan villieläinten seikkailuihin ja vaaroihin, kun ne yrittävät selvitä muuttuvassa maassa.

Tuttuja suosikkeja uusin kausin

Lifestyle- ja viihdeohjelmat muodostavat myös tärkeän osan kanavan tarjontaa. BBC Nordicin valikoimaan kuuluu Avalta tuttu Koko Britannia leipoo eli The Great British Bake Off, josta on tarjolla uusin kymmenes kausi. Samoin TV2:n Suuri keramiikkakisa (The Great Pottery Throwdown) -ohjelman fanit pääsevät seuraamaan käsityökisan tuoreimpia jaksoja.

Remonttiviihdettä edustaa DIY SOS, joka seuraa ystäviä, perheenjäseniä ja paikallisia yrityksiä muuttamassa apua tarvitsevien perheiden koteja ympäri Britanniaa. Pyöriipä Suomessa jo kuopattu Heikoin lenkki -visailukin edelleen kanavalla.

Hihopin historiaa uutuussarjassa

BBC Nordic+ -suoratoistokanavalla sisältöä on järjestetty aiheittain, teemoina muun muassa taide ja kulttuuri, matkustaminen, historia, dokumentit ja musiikki.

Viimeksimainitun kategorian alta löytyy esimerkiksi dokumenttisarja Fight the Power: How Hip Hop Changed the World Public Enemy -yhtyeen keulakuvalta Chuck D:ltä. Uudessa neliosaisessa sarjassa Chuck D saa joukon hiphop-ikoneita Ice-T:stä Run DMC:hen ja edelleen Eminemiin kertomaan totuuden siitä, kuinka hiphop nousi Bronxin tuhkasta 1970-luvulla nykypäivän globaaliksi muutosvoimaksi.

Lue myös: Ilmaiset suoratoistopalvelut pursuavat Britti-hovia käsittelevää sisältöä – oletko jo nähnyt nämä?

Artikkeliin liittyvät aiheet:
17.03.2023 11:21 | Teksti: Atte Alhainen | Kuvat: BBC Studios

Seuraa meitä somessa