fbq
TVOta rahat ja juokse -sarjan Eero Ettala lupaa katsojille kuumottavaa kautta: "Osa kilpailijoista ahdistui sellissä"
Ota rahat ja juokse -sarjan Eero Ettala lupaa katsojille kuumottavaa kautta: "Osa kilpailijoista ahdistui sellissä"

Yhdysvaltalaiseen Take the Money and Run -tosi-tv-formaattiin perustuva Ota rahat ja juokse palaa ruutuun lähes viiden vuoden tauon jälkeen. Kisan kolmas tuotantokausi alkaa MTV3:lla perjantaina (27.1.). 

Sarjan aiemmilla kausilla 10 000 euron rahasalkkua ovat etsijöiltä piilotelleet tavikset, mutta uutuuskaudella muhkeasta rahapalkinnosta kilpailevat julkisuuden henkilöt. 

Lue myös: Erika Vikman paljastaa tuntemuksensa Vain elämää -kauden jälkeen – ystävyys jäi

– Julkkis-sanassa voi olla ikävä klangi, mutta kauden kilpailijat ovat värikkäitä persoonia. Kisaparit ovat yllättäviä, ja heidän välillään on hauskaa kemiaa. Uskon, että katsojat saavat tästä kaudesta enemmän irti, sarjan juontaja Eero Ettala sanoo. 

Ota rahat ja juokse
Kisaajien kätkemää salkkua jahtaavat etsivät Kristiina Komulainen ja Mikko Raula, ja kuulusteluhuoneessa julkkiksia hiostavat Ari Huhtinen ja Kari Laari

"Haluan yllättyä aidosti"

Realitykilpailun juoni on pysynyt ennallaan. Kisaparit saavat rahasalkun, pakoauton ja rahaa mahdollisia apuvälineitä varten. Heidän tarkoituksenaan on löytää tunnin aikana salkulle niin nerokas piilopaikka, etteivät ammattietsivät löydä sitä 30 tunnin sisään. Etsintöjen ajan julkkiskaksikko istuu sellissä ja kuulusteluissa, joissa tutkijat yrittävät kiskoa heistä irti paljastavia yksityiskohtia salkun olinpaikasta. 

Lue myös: Riku Rantalan podcast-haastattelu katkesi pelottavaan tilanteeseen – joutui rauhoittelemaan itsetuhoista merimiestä

– Seuraan takahuoneessa kuulusteluja, ja ne vaikuttavat kuumottavilta tilanteilta. Muutama kisaaja ahdistui sellissä, mutta näin käy joka kaudella. Se on normaalia, vaikka kyse onkin leikistä, Eero toteaa.

Eero Ettala
– Jos itse voittaisin 10 000 euron rahasalkun, käyttäisin sen kivaan perhereissuun, Eero tuumii. 

Juontajan tehtävä on astua kameroiden eteen kahdesti kunkin jakson aikana: lähettäessään kilpailijakaksikon matkaan ja loppukohtauksessa, jossa salkun kohtalo paljastetaan. Loppukohtauksen kuvauksiin Eero saapui yhtä jännittyneenä kuin kilpailijat. 

– Olen sanonut ohjaajalle, etten halua tietää etukäteen loppuratkaisua. Haluan yllättyä aidosti, muutoin kohtauksen kuvaaminen olisi haastavaa. 

Eero rennompana

Ota rahat ja juokse -sarjan kahdella ensimmäisellä kaudella yleisö tottui näkemään Eeron puku päällä. Juontajan iloksi kolmannella kaudella tyyli muutettiin rennommaksi. 

– Ei ohjelman tarvitse olla niin virallinen. Nyt sain olla omissa vaatteissani smart casual -meiningillä. Sain myös vapaammin heittää läppää kilpailijoille, joten se oli itsellekin kivempaa, Eero iloitsee. 

Lue myös: Iholla: Elina Gustafsson joutui hämmentävään tilanteeseen naisten vessassa – luultiin mieheksi

Eeron kesät vierähtävät usein tv-ohjelmien kuvauksissa, talvella hän keskittyy toiseen ammattiinsa lumilautailuun. 

Eero Ettala ja Tuija Pehkonen
Eero on ollut vuodesta 2019 naimisissa juontaja Tuija Pehkosen kanssa.

Eeron ja juontajavaimon Tuija Pehkosen esikoinen on vielä taaperoiässä. Ennen isyyttä Eero ei käyttänyt kalenteria, mutta lapsiperhearki opetti uusille tavoille. 

– Koska lasta ei voi jättää yksin, piti alkaa merkitä vaimonkin menot ylös. Hyvin olemme pärjänneet, koska ymmärrämme toistemme työn vaativuuden. Jos toisella on raskaampi homma, niin toinen ottaa silloin enemmän vastuuta kotona.

Lue myös: Miitta Sorvali iloitsee huumorin tasa-arvoistumisesta: ”Villimpi huumori sallittiin vain miehille”

 

27.01.2023 14:15 | Teksti: Jasmin Vainio ja Sari Nurmo | Kuvat: MTV3 ja Allerin arkisto

Seuraa meitä somessa