fbq
TVOlet mitä syöt: Suosikkitubettaja Pinkku Pinsku on aiheuttanut ravintolisillä itselleen kilpirauhasen toimintahäiriön: ”Mun keho huutaa hätätilassa”
Olet mitä syöt: Suosikkitubettaja Pinkku Pinsku on aiheuttanut ravintolisillä itselleen kilpirauhasen toimintahäiriön: ”Mun keho huutaa hätätilassa”

Olet mitä syöt -ohjelmassa on 8.12. mukana Pinkku Pinskuna tunnettu 19-vuotias tubettaja, somevaikuttaja ja yrittäjä Pinja Sanaksenaho. Hän treenaa lähes päivittäin kuntosalilla, mutta tuloksia ei oikein näy. Hänen ruokavalionsa onkin pahasti pielessä. Hän syö ravintoköyhää roskaruokaa. Erityisesti hän rakastaa pizzaa ja karkkia.

Pinjan ateriarytmissäkään ei ole kehumista: Pinja saattaa olla pitkiä aikoja syömättä ja syödä lopulta keskellä yötä. Ruokavaliotaan hän yrittää korjata ravintolisillä, mutta Pinjan äiti Jaana Sanaksenaho on huolissaan, tietääkö tytär, mitä ne oikein sisältävät. 

Kun Pippa Laukka saapuu taloon, hän ratsaa jääkaapin ja kuvailee sitä ankeasti. Sieltä löytyy pizzaa ja nugetteja, eikä kasviksia oikeastaan ollenkaan. Karkkia löytyy keittiöstä iso loota. Pinja myöntää siirtävänsä niillä nälkää. Pippa muistuttaa, että karkki on joskus ihan ok, mutta se ei ole ateria. 

Ravintolisäpurkit saavat Pipan huokaisemaan syvään.
– Mistä hän on oikein saanut sen päähänsä, että niitä ravintolisiä kannattaa käyttää? Varmaan sitten sieltä somesta.

Pinjalla ei ole painonhallintaongelmaa, eikä tarkoitus ole pudottaa painoa. Mittaukset paljastavatkin, että Pinja on normaalipainossa, ja hänen vyötärönympäryksensä kertoo, ettei sisäelimiin ole kertynyt rasvaa. Pinja tuntuu muutenkin olevan sinut oman kroppansa ja ulkonäkönsä kanssa. 

Lue myös: Olet mitä syöt palaa ruutuun - nämä julkkikset nähdään tulevalla kaudella

pinsku

Viikon ateriakokonaisuus on kuitenkin karua katsottavaa. Pinja huomaa itsekin ruuat nähdessään pöydällä, että ne näyttävät raskailta ja yksipuolisilta. Pippa ihmettelee, miten Pinja jaksaa nostaa rautaa salilla, kun hän ei saa ravinnostaan juuri mitään ravintoaineita. 

Päivittäinen energiamäärä jää liian alhaiseksi, eikä Pinja saa hyviä rasvoja mistään, minkä Pippa arvioi ennen pitkää vaikuttavan aivotoimintaan. Myös autonominen hermosto on Pipan mukaan pian riekaleina, eikä elimistö enää palaudu.

– Se järkytti mua aika paljon. Mun keho varmaan tällä hetkellä huutaa sellasessa hätätilassa, ja mä vaan jatkan pizzan syömistä, Pinja kauhistelee.

Terveystesti paljastaa, että Pinjan maksa-arvot vähän koholla, ja hormonitoiminta on häiriintynyt. Pipalla on näkemys siitä, mistä tämä johtuu. 

– Ainoa syy löytyy sieltä purkkikavalkadista. Ne lisäravinteet on aiheuttaneet sulle kilpirauhasen toimintahäiriön, hän pamauttaa.

Pippa sanookin olevansa huolissaan ravintolisien käytöstä, eikä hän näe, että Pinja voisi käyttää niitä turvallisesti lainkaan.

– Minä määrään, että jätät pois käytöstä kaikki ravintolisät herajuomaa lukuun ottamatta, hän sanelee.

Lue myös: Viki Eerikkilän ruokamäärä viikossa on Olet mitä syöt -ohjelman historian suurin – Pippa Laukka kauhistuu leivän määrästä

Olet mitä syöt MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa torstaisin.
 

08.12.2022 10:15 | Teksti: Anuliina Liukkonen | Kuvat: MTV

Seuraa meitä somessa