fbq
TVNäkökulma: Antero Mertaranta teki jääkiekon MM-finaalissa megamokan, jonka kaikki muut ovat välttäneet
Näkökulma: Antero Mertaranta teki jääkiekon MM-finaalissa megamokan, jonka kaikki muut ovat välttäneet

Suomi on jääkiekon maailmanmestari!!!! Ja vain muutama kuukausi sitten olympiavoittaja!!!!

Juuri mikään ei yhdistä kansakuntaa enempää kuin lätkäkulta. Vieläpä kotikisoissa.

Television MM-kisalähetykset tehtiin ammattitaidolla ja studioraati oli asiantunteva ja viihdyttävä. Televisio on parhaimmillaan loistava väline ihmisten yhdistämiseen ja mahdollistaa kisahuuman niillekin, joilla ei ole mahdollisuutta päästä paikan päälle peleistä nauttimaan. Kansankarnevaali, joka kestää kaksi viikkoa.

Lue myös: Näkökulma: Maamme-raiskaajat - Haloo Helsingin kohuttu esitys jääkiekon MM-kisoissa paljasti ruman tosiasian

Mertarannan möläytys

Kaikkien ruusujen ohella kansa jakaa toki risujakin. Itsellänikin pisti korvaan, kun legendaselostaja Antero Mertaranta jo pari minuuttia ennen loppuvihellystä sortui virheeseen, jota selostajat kautta aikain ovat pystyneet välttämään.

Antsa luetteli Leijonien onnistumisia lähivuosilta ja alkoi leipoa Suomesta maailmanmestaria aika nopeasti Joel Armian 3-1 -maalin jälkeen. Jääkiekko, maailman nopein pallopeli, on kuitenkin hyvin arvaamatonta, joka kokeneen selostajan tiedossa varmasti on jo menneiltä vuosilta mm. rakkaan naapurimme Ruotsin tiimoilta.

Kanada painoi kaksi maalia 48 sekunnin sisään varsinaisen peliajan viimeisillä hetkillä. 

Onneksi Leijonat pelastivat Mertarannan. 

Paitsi koko kansan, niin myös Antsan äänestä huokui valtava helpotus, kun Leijonat jatkoerän alkupuolella hoiti homman kotiin.

Lue myös: Antero Mertaranta Venäjän sulkemisesta ulos jääkiekon MM-kisoista: ”Voi pysyä poissa vaikka kuinka monta vuotta”

Ilo suotakoon myös pääministerille

Katsomossa nähtiin myös pääministeri Sanna Marin puolisoineen. Kuva Sannan pitelemättömästä tuuletuksesta viinilasi kädessään levisi somessa tiheämmin kuin vaikkapa kapteeni Filppulan ensimmäinen kannunnosto.

Sanna vaikutti aidosti iloiselta ja jopa liikuttuneelta. Sehän ei kaikille sopinut. Keskustelupalstoilla ja somessa joku paheksui, että pääministeri joi viiniä (jos lasissa nyt oli viiniä). Onpa kerta kaikkiaan kamalaa. Etenkin kun villisti veikkaan, että muutama muukin suomalainen saattoi maljaa kohottaa jo ennen loppuvihellystä.

Ylipäätään se, että Sanna oli paikalla, oli jonkun mielestä tuomittavaa: ”Eikö sillä ole tärkeämpää tekemistä tässä maailmantilanteessa”, joku lataili.

Pääministerikin on ihminen, jolla on vapaa-aikaa. Toisekseen finaalin seuraaminen ei välttämättä edes ole vapaa-aikaa, vaan enemmänkin edustustehtävä, jollaisissa kaikkien maiden valtionjohto on näyttäytynyt maataan tukemassa niin kauan kuin tapahtumia on järjestetty. Jos pääministeri ei olisi paikalla ollut, varmasti joku olisi purnannut siitäkin.

Ilo voitosta suotakoon kaikille, myös pääministerille.

Leijonien juhlallisuudet jatkuvat varmasti muutaman päivän kuten tapoihin kuuluu. Ja jatkukoon. Maailmanmestarit ovat juhlansa ansainneet. Iloitaan heidän kanssaan, eikä tuomita kenenkään iloa!

Jupe Tuomola on tuottaja, käsikirjoittaja, esiintyjä ja nuortenkanava Inezin sisältöjohtaja. Jupe pureutuu viikoittain mediamaailman koukeroihin ja ilmiöihin erityisesti televisiokulmalla.

31.05.2022 15:15 | Jupe Tuomola

Seuraa meitä somessa