fbq
HaastatteluAntero Mertaranta Venäjän sulkemisesta ulos jääkiekon MM-kisoista: ”Voi pysyä poissa vaikka kuinka monta vuotta”
Antero Mertaranta Venäjän sulkemisesta ulos jääkiekon MM-kisoista: ”Voi pysyä poissa vaikka kuinka monta vuotta”

Jääkiekon MM-kisat ovat täydessä vauhdissa Helsingissä ja Tampereella. Kaksi maata on kuitenkin joukosta poissa: Venäjä ja Valko-Venäjä. Kansainvälinen jääkiekkoliitto päätti 28. helmikuuta kokouksessaan, että maat suljetaan pois MM-kisoista Venäjän Ukrainaan aloittaman hyökkäyssodan takia, jota Valko-Venäjä tukee. 

MM-kisojen suosikkiselostaja Antero Mertaranta kertoi Katsolle, että päätös maiden jättämisestä kisojen ulkopuolelle oli oikea.
─ Kansainväliset toimijat ja liitot ovat tehneet oikean päätöksen. Kun Venäjä aloitti sodan Ukrainaa vastaan, silloin ainoa oikea vaihtoehto on, että Venäjä pitää sulkea ulos kaikesta urheilusta, Mertaranta painottaa.
─ Se, jos mikä on toivottavasti tulevaisuudessa entistä vahvempi lääke. Nyt se ei vielä siltä näytä, mutta toivottavasti lääke alkaa purra.

Lue myös: C Moren kiekkoasiantuntijat harvinaisen yksimielisiä: Suomi voittaa MM-kotikisoissa kultaa!


venäjä

Venäjän toistaiseksi viimeisin ottelu kansainvälisillä jäillä oli Pekingin talviolympialaisissa, kun Leijonat voitti olympiakultaa maalein 2-1. 


Venäjältä on viety pois vuoden 2023 MM-kisojen isännyys. Aiemmin myös nuorten MM-kisojen isännöinti vietiin pois Venäjältä.
 ─ Yksi kova joukkue ja valtava määrä faneja puuttuu, mutta sillä ei ole mitään tekemistä tämän päivän todellisuuden kanssa, jonka mukaan pitää toimia, Mertaranta korostaa.
─ Jos tämä tilanne jatkuu tällaisena, Venäjä voi pysyä poissa vaikka kuinka monta vuotta!

Lue myös: Jääkiekon MM-kisat alkavat – katso otteluaikataulu ja tv:n muu kiekko-ohjelmisto

Tilaa Katso-lehti kotiisi tästä!

24.05.2022 14:15 | Teksti: Pekka Luokkala | Kuvat: Matti Matikainen, All Over Press

Seuraa meitä somessa