fbq
TVKirjailija Raisa Omaheimo aloitti laihduttamisen jo lapsena – ystävä täytti minigrip-pussin mausteilla, ettei söisi karkkia
Kirjailija Raisa Omaheimo aloitti laihduttamisen jo lapsena – ystävä täytti minigrip-pussin mausteilla, ettei söisi karkkia

Toimittaja Ani Kellomäen vieraana on TV1:llä lauantai-iltana 4.2. stand up -koomikko ja kirjailija Raisa Omaheimo, joka sai valtavan huomion kirjastaan Ratkaisuja läskeille (S&S, 2022).

Hän pohtii, miksi kulttuurissamme on tärkeämpää olla laiha kuin onnellinen, ja miksi ihmiset menettäisivät mieluummin raajansa kuin lihoisivat.

Lue myös: Valtteri Bottas paljastaa Maria Veitolalle veropakolaisuutensa – Näin paljon enemmän hänellä jää käteen veroparatiisissa

− Lihominen on pahin kohtalo, mikä ihmiselle voi koittaa, ja se kertoo siitä, että lihavien asema meidän maailmassamme on aika kehno, Raisa toteaa.

Raisa oli ensimmäisen kerran dieetillä jo ala-asteella. Hänen mukaansa jo tarhaikäiset lapset ymmärtävät, että lihavuus on huono asia ja osaavat arvioida sen vähemmän pidettäväksi asiaksi. Raisa on tiennyt itse aina, että lihavuus on väärin.

Sisäkuva
Raisa Omaheimo toivoo, että lihavia kohdeltaisiin tulevaisuudessa tasapuolisemmin.

− Olimme kaverini kanssa karkkilakossa. Yritimme aina olla ilman, mutta sittenkin kuitenkin syötiin, taas kaduttiin ja oltiin ilman. 

Hänen ystävänsä kehitti niksin, jossa hän otti kotoaan minigrip-pussin ja täytti sen erilaisilla mausteilla. Aina kun karkkia teki mieli, hän kastoi sormensa, dippasi sen jauhesekoitukseen ja söi sitä. Kun koko suu oli tulessa, karkkia ei tehnyt enää mieli.

Raisa teki aikuisena rohkean päätöksen ja lopetti laihduttamisen. Ratkaisu on tuonut paljon iloa ja vapautta hänen elämäänsä.

− Se on vapauttanut järkyttävän määrän ahdistusta. En ole kertaakaan epäonnistunut laihdutuskuurilla tai hävennyt sitä, koska en ole ollut sillä laihdutuskuurilla. Painokin on pudonnut hissuksiin, se ei ole jojoillut mihinkään, Raisa summaa. 

Flinkkilä & Kellomäki lauantaisin TV1:llä kello 17.10.

Lue myös: Traumaattinen lapsuus aiheutti Tia Lähdelahdelle 17 eri persoonaa – välillä mies, välillä nainen, välillä muunsukupuolinen

04.02.2023 10:15 | Teksti: Pekka Luokkala | Kuvat: Yle

Seuraa meitä somessa