fbq
SuoratoistoValtteri Bottas paljastaa Maria Veitolalle veropakolaisuutensa – Näin paljon enemmän hänellä jää käteen veroparatiisissa
Valtteri Bottas paljastaa Maria Veitolalle veropakolaisuutensa – Näin paljon enemmän hänellä jää käteen veroparatiisissa

MTV Katsomossa on nähtävillä Yökylässä Maria Veitola -ohjelman jakso, jossa Maria Veitola vierailee suomalaisen F1-tähden Valtteri Bottaksen, 33,  ja tämän puolison Tiffany Cromwellin kotona Monacossa. Jakso nähdään torstaina 9.2. MTV3-kanavalla. 

Pariskunnalla on Monacossa kaksi asuntoa: kaupunkikoti ja viikonloppukoti, jossa pääsee lähemmäs luontoa. Maria pääsee vierailemaan molemmissa kodeissa. 

Rahasta puhuminen ahdistaa 

Kaupunkikodin aula on kuin hotellista: Marian saapuessa tiskin takana häntä on vastaanottamassa virkailijat. Tila on hyvin ylellinen upeine marmoriseinineen. 

Viikonloppukoti suorastaan hehkuu luksusta. Isosta kivilinnasta on näkymä niin vuoristoon kuin merelle. Pihalla koreilee puutarha, uima-allas ja sauna. Historian havinaa henkivässä lukaalissa on lukuisia huoneita. 

– Tervetuloa Rudolf Nurejevin entiseen valtakuntaan, Valtteri toivottaa Marialle kaartaessaan pihaan.

Valtteri ja Tiffany ovat ginin keräilijöitä. Molemmissa kodeissa on kerättynä kymmeniä pulloja giniä, heillä on jopa oma nimikkogininsä. 

Valtteri kertoo harrastavansa myös viinejä ja viikonloppuasunnolta löytyykin viinikellari ja tasting-room. 

Maria on kiinnostunut tietämään, mitä Valtteri on maksanut kivilinnastaan. Muuten avoimesti jaksossa elämästään kertova F1-kuski menee kysymyksestä hieman vaivaantuneeksi. 

– Ahdistaako? Maria kysyy. 

– Ahdistaa. Kun tiedän, että ne summat on kuitenkin isoja, Valtteri vastaa. 

 Valtteri kertoo jaksossa Marialle tulleensa miljonääriksi 26-vuotiaana.

Lue myös: Podcast: Valtteri Bottas näännytti itsensä niin, että sai mielensä sekaisin – ex-vaimo Emilia kehotti hakemaan ammattiapua

r
Valtterin kilpapyöräilijäpuoliso Tiffany Cromwell nähdään myös Yökylässä Maria Veitola -jaksossa. 

Valtterilla on Monacossa myös kaksi autoa, uudenkarhea Ferrari sekä tallinsa Alfa Romeon tuliterä maasturi. Monacon satamassa komeilee hulppea jahti, jossa on kaksi makuuhuonetta. F1-kuski vuokraa jahtiaan, ja sen voi saada päiväksi juomineen ja kapteeneineen 5 000 eurolla. 

Verot vaikuttavat asumiseen 

Vuodesta 2013 saakka F1:ssä mukana ollut Valtteri on asunut Monacossa jo kymmenen vuotta. Hän kertoo, että Monacossa asuntojen hinnat ovat pilvissä, ja sieltä on vaikea löytää hyviä asuntoja – hinta ja laatu eivät välttämättä kohtaa. Valtteri on vuokrannut kaupunkiasuntonsa, josta saa pulittaa kuukaudessa 9 500 euroa. 

– Toisaalta se on ihan fakta, että kun olet täällä kirjoilla, niin et maksa veroa. Voi puntaroida säästääkö vai ei. 

Lue myös: Katja Ståhl pyrki kohutuksi Panu-tytöksi: ”Miksi en saanut sitä, anteeksi nyt vaan?”

Maria kysyy, onko verot syy siihen, miksi Valtteri asuu Monacossa. F1-kuski myöntää sen pääsyyksi. 

– Ettei tarvitse maksaa veroa? Maria kysyy. 

– Niin, Valtteri myöntää. 

Maria ihmettelee, miksi Valtteri ei halua maksaa veroja. 

– Eikö se ole hyvä asia? Maria ihmettelee. 

– On varmasti joo. Kyllä mä maksan maihin, missä mä ajan. Suomessa on mökki ja muuta, niin totta kai siitä maksan jotain. Mutta tuloveroa… Varsinkin uran alkuvaiheessa koin, että ei ollut selvyyttä, kuinka kauan ura jatkuu. Kyllä mä haluan siitä työmäärästä, minkä elämän aikana on uhrannut lajille, että siitä jotain jää käteenkin. Jos asuisin Suomessa, jäisi 20 prosenttia tienesteistä itselle.

Valtterin ja Tiffanyn kodin saunasta on näkyminen merelle. 

Monacossa käteen jäävä summa on huomattavasti huokeampi, mitä jää kulujen jälkeen. Valtteri kertoo, että kulujen jälkeen tienesteistä jää käteen 60-70 prosenttia.  

– On se aikamoinen ero, Maria myöntää. 

Yökylässä Maria Veitola torstaisin MTV3-kanavalla. Seuraava jakso julkaistaan ennakkoon MTV Katsomossa. Katsottavissa myös C Moressa. 

Artikkeliin liittyvät aiheet:
03.02.2023 15:15 | Teksti: Jasmin Vainio | Kuvat: MTV

Seuraa meitä somessa