fbq
TVKämppikset-sarjan tähti Kiti Kokkonen: "Ihana näytellä rasittavaa hahmoa"
Kämppikset-sarjan tähti Kiti Kokkonen: "Ihana näytellä rasittavaa hahmoa"

C Moren lämminhenkisen Kämppikset-sarjan ensimmäinen tuotantokausi tulee maanantaina (6.2.) katsottavaksi MTV3-kanavalle.

 

Sarjan ensimmäinen jakso alkaa dramaattisesti, kun yllättävä kuolemantapaus sysää eläkeläisikäiset nuoruudenystävät saman katon alle kokeilemaan yhteiseloa. Arki on värikästä, kun mukaan tuppaa myös nuoremman sukupolven edustajia. Vanhan puutalon uumenissa ratkotaan arkisia ongelmia, nauretaan, itketään ja rakastetaan. 

Kämppikset
Kämppisten Sanna (Kiti Kokkonen) on hyväsydäminen, mutta käy perheensä hermoille.

Näyttelijä Kiti Kokkonen esittää rasittavaa, ylihuolehtivaa perheenäitiä Sannaa. Roolihahmon esittäminen on Kitille nautinto, ja mikä ihaninta, Kämppikset-työryhmä suorastaan fantastinen.  

Lue myös: Hittisarjasta palkittu Helena Bonham Carter käänsi takkinsa: "The Crown on lopetettava"

– Vaikka olisi mitä stressiä ja kiirettä, niin kuvauksiin tullessa tunnen, kuinka rauha ja seesteisyys laskeutuvat. Tämä on lempeä työryhmä, ja ohjaaja Marika Kuortti luo miellyttävän ilmapiirin, Kiti kehuu. 

Ymmärrystä Sannalle

Kiti suorastaan rakastaa Kämppiksiä, jota hän kuvaa hurmaavaksi tv-sarjaksi. Oma roolikin on mieleen. Näyttelijä uskoo, että Sannan ärsyttävyyden takana on huoli läheisistä.

Kämppikset
Äidin kuoleman jälkeen Sanna on huolissaan isänsä Raimon (Pertti Sveholm) pärjäämisestä. 

– Tavallaan Sanna on aika kauhea, mutta on ihanaa tehdä rasittavaa hahmoa. Sanna on menettänyt toisen vanhempansa ja jännittää, miten isä ja lapset pärjäävät. Hän on varmasti myös yksinäinen, koska vastuuta on paljon eikä paljon ulkomailla matkustava Jukka-puoliso ota vastuuta. Sanna on rasite, mutta hän tarkoittaa vain hyvää, Kiti pohtii. 

Lue myös: Illan elokuva: Harvinaisessa suomalaisessa film noir -jännärissä varjostetaan yökerholaulajaa

Kotoinen olo kuvauksissa

Kämppiksissä eri sukupolvet jakavat saman talon. Tällainen kommuunielämä ei sopisi Kitille, sillä hän kaipaa paljon yksityisyyttä. Sitä piisaa omakotitalossa Espoossa, jossa hän on puolisonsa, muusikko Olavi Tikan kanssa asunut kymmenisen vuotta. 

Lue myös: Poromafian Paavo Westerberg ja Antti Reini ovat saunakavereita – ”Ystävyytemme syveni entisestään”

Sarjan idyllinen puuhuvila muistuttaa kyllä ulkopuolisen silmissä paljolti Kitin omaa taloa, jonne fanit ovat saaneet kurkistaa näyttelijän Instagram-päivitysten kautta. 

– Joo, tietyllä tapaa tämä onkin, vaikkakin varmaan kymmenen kertaa omaa taloani isompi. Ihastuin rakennukseen ja lavastukseen, ja rekvisitööri on taitava, pienet yksityiskohdatkin on huomioitu. Kuvaustauoilla tutkin talossa paikkoja. Täällä on kotoisa olo, Kiti sanoo.

 

 

 

Artikkeliin liittyvät aiheet:
31.01.2023 19:15 | Teksti: Sari Nurmo | Kuvat: Atte Kajova ja YouTube

Seuraa meitä somessa