fbq
TVIllan elokuva: Harvinaisessa suomalaisessa film noir -jännärissä varjostetaan yökerholaulajaa
Illan elokuva: Harvinaisessa suomalaisessa film noir -jännärissä varjostetaan yökerholaulajaa

Pimeys odottaa

JÄNNITYS ★★★

Teema & Fem 21.45

Pimeys odottaa on kotimainen film noir hyvässä ja pahassa. Pekka Valkeejärvi näyttelee tyhjäntoimittajaa, jonka kiero rikosetsivä palkkaa varjostamaan vaimoaan, kohtalokasta yökerholaulajaa. Henkilöt ovat mukavan kotikutoisia, mutta vuoropuhelu muistuttaa liikaa Kaurismäkeä. Lopussa tahti paranee, missä auttavat musavalinnat, muun muassa Casablanca Vox -yhtyeen Hyvää yötä kääpiöt. Roistona nähdään radioääni Heikki Peltonen.

O: Pauli Pentti. N: Pekka Valkeejärvi, Riitta Havukainen, Arno Virtanen, Turo Pajala. (Suomi 1985). 75 min. TV

Jälkeen syntiinlankeemuksen

DRAAMA ★★

TV1 13.15

Jo tekoaikanaan vanhentunut koulumaailman kuvaus saattaa kääntää kotikatsomoissa suupielet hymyyn. Syntinen touhu alkaa, kun orpo Klaus vapautuu nuorisovankilasta. Hehkeä maisteri Tuovi tykästyy herkkään kapinalliseen, mutta Pukinparraksi kutsuttu maisteri Kahari ei pidä juipista. Teatterimies Arvi Kivimaan romaaniin perustuvan draaman esikuvaksi voi lukea myös Marlene Dietrich -leffan Sininen enkeli.

O: Edvin Laine. N: Eila Peitsalo, Martti Katajisto, Helena Vinkka, Edvin Laine. (Suomi 1953). 74 min. TV

Suuri puhallus

JÄNNITYS ★★★★

Sub 21.05

Ranskalaisohjaaja Louis Leterrier teki ryöstöjännärin, joka on tylsästä suomenkielisestä nimestään huolimatta sopivasti erilainen ja varmasti viihdyttävä. Filmissä neljä taikuria saa salaperäisen kutsun, minkä seurauksena he päätyvät tekemään hämmentävän pankkiryöstön julkisesti osana lavashowtaan. Se on vasta alkua, joten kolmikkoa jahtaava FBI on helisemässä. Tutkimuksia johtava agentti joutuukin turvautumaan illuusioekspertin apuun.

O: Louis Leterrier. N: Jesse Eisenberg, Mark Ruffalo. Morgan Freeman. (Now You See Me, USA 2013). 111 min. AA

Partanen

DRAAMA ★★★

TV2 21.50

Partanen perustuu Herman Melvillen novelliin Bartleby, joka julkaistiin vuonna 1853. Aina ajankohtainen tarina kertoo tässä versiossa konepajayrittäjästä, joka palkkaa uuden työntekijän firmaansa. Moilanen tekee työnsä erinomaisesti, mutta Partanen huomaa, ettei kaikki ole nuoren miehen elämässä täysin kohdallaan. Elokuvassa on erinomaisen sopiva näyttelijäkaarti, jota Risto Tuorila hiljaisen vakaasti johtaa.

O: Juha Koiranen. N: Risto Tuorila, Marko Tiusanen, Markku Toikka, Pasu Kuivalainen. (Suomi 2003). 95 min. TV

Oven takana

DRAAMA ★★★

TV5 22.05

Kuuluisan lastenkirjailijan Ted Colen perhettä on kohdannut vakava onnettomuus, joka on imenyt Colen ja hänen vaimonsa Marionin avioliiton kuiviin. Pari tekee kaikkensa taatakseen jäljelle jääneelle tyttärelleen Ruthille onnellisen lapsuuden. Tedin kesäapulainen Eddie tarjoaa arkeen kipeästi kaivattua muutosta, mutta nuorukainen vaikuttaa olevan lopulta kiinnostuneempi Marionista kuin työstään. Lopulta yksi kesä muuttaa Colen perheen elämän.

O: Tod Williams. N: Jeff Bridges, Kim Basinger, Elle Fanning, Jon Foster, Mimi Rogers. (The Door In The Floor, USA 2004). 112 min. TV

 

Artikkeliin liittyvät aiheet:
31.01.2023 08:15 |

Seuraa meitä somessa