fbq
SuoratoistoVeitsen terän alla -ohjelmassa ladataan suorat sanat nykyajan huulitrendistä: ”Pieni paviaanin peräaukko”
Veitsen terän alla -ohjelmassa ladataan suorat sanat nykyajan huulitrendistä: ”Pieni paviaanin peräaukko”

Yle Areenassa pyörähti käyntiin maanantaina 4.7. uusi dokumenttisarja Veitsen terän alla, jossa ruotsalaistoimittaja Erik Galli selvittää, miksi hän ja monet muut käyvät kauneusleikkauksissa ja miksi asia on edelleen tabu.

Lue myös: Erik ei ole kertonut lukuisista kauneusleikkauksista vanhemmilleen – pillastuu, kun saa kuulla kommentin itsestään: ”Kasvoni liikkuvat ihan niin kuin muillakin”

Erik on työskennellyt seitsemän vuotta toimittajana ja tv-tuottajana. Hän näkee omin silmin, kuinka kauneuskirurgia valtaa päivä päivältä enemmän alaa. Monet näyttelijät, juontajat ja artistit käyvät kirurgin veitsen alla kohottamassa ulkonäköään. Unohtamatta sosiaalista mediaa, jossa ulkonäkö on kaiken a ja o. Pelkät filtterit eivät riitä, vaan ulkonäköä muokataan kauneuskirurgian avulla. 

Erik Galli
Toimittaja Erik Galli on käynyt myös itse lukuisissa kauneusleikkauksissa. Hän ei ole kuitenkaan uskaltanut kertoa niistä kuin kolmelle ystävälleen. 

Rankkoja mielipiteitä 

Ohjelmassa mukana olevan plastiikkakirurgi Rodja Gümüsenin mukaan ala on vankassa nousukiidossa ja operoitavana käyvät niin nuoret kuin vanhat miehet ja naiset, ja ihmisiä tulee kaikista etnisistä ryhmistä ja yhteiskuntaluokista. Vuoden aikana kauneusleikkauksia tehtiin ympäri maailman noin 2,5 miljoonaa eikä kaikkia tilastoida.

Dokumenttisarjan ensimmäisessä jaksossa ovat kommentoimassa eri alan ihmiset. Retoriikkaekspertti Elaine Eksvärdin mukaan on eittämättä olemassa Instagram-look, jonka eteen tehdään töitä kirurgin veitsen alla. 

–  Aika moni näyttää samalta: isot huulet, iso takamus, rypytön iho, Elaine listaa ohjelmassa. 

Lue myös: Televisiossa poikaystäväänsä pettänyt tosi-tv-kaunotar teki massiivisen elämäntapamuutoksen – ajeli päänsä kaljuksi ja muutti pakettiautoon

Yrittäjänä ja sisällöntuottajana työskentelevä Anitha Clemence kertoo näkevänsä päivittäin tv:ssä ihmisiä ja juontajia, joita on leikelty reippaasti. 

– Silmät ovat vähän kissamaiset ja kasvojen muoto muistuttaa vähän alienia, kun poskipäät ovat korkealla ja leuka kapea, Anitha toteaa.

Suunnittelijana työskentelevälle Linda Rampelille tulee nykyajan huulitrendistä mieleen erikoinen mielleyhtymä. 

– Pieni paviaanin peräaukko suuna. Ja jos saan sanoa, tuolta näyttää kullinimijän suu, Linda toteaa. 

Veitsen terän alla katsottavissa Yle Areenassa. 

Artikkeliin liittyvät aiheet:
06.07.2022 20:15 | Teksti: Jasmin Vainio | Kuvat: Yle

Seuraa meitä somessa