fbq
SuoratoistoErik ei ole kertonut lukuisista kauneusleikkauksista vanhemmilleen – pillastuu, kun saa kuulla kommentin itsestään: ”Kasvoni liikkuvat ihan niin kuin muillakin”
Erik ei ole kertonut lukuisista kauneusleikkauksista vanhemmilleen – pillastuu, kun saa kuulla kommentin itsestään: ”Kasvoni liikkuvat ihan niin kuin muillakin”

Veitsen terän alla -dokumenttisarjassa kolmikymppinen, toimittajana ja tv-tuottajana työskentelevä Erik Galli tutkii, miksi hän ja monet muut käyvät kauneusleikkauksista, ja miksi niistä puhuminen on edelleen tabu. 

Lue myös: Stripparielämää, kauneusleikkauksia ja kimppakivaa: Tällainen on heinäkuun alun suoratoistopalvelujen tarjonta - katso listaus

Erik on ottanut itselleen lukuisia kauneustoimenpiteitä. Hän huulissaan on täytettä, poskiin on ruiskutettu rasvaa reisistä, leukaa on pienennetty ja nenää on korjailtu. 

– Minulle on tehty jopa epätavallinen otsaluun muotoilu. Otsaani on toki myös ruiskutettu botoxia. 

Täydellisen ulkonäön metsästys ei ole ollut Erikille kivutonta. 

– Olen metsästänyt kauneutta kaikin mahdollisin tavoin, eikä kokemus ole totta puhuen ollut yksinomaan miellyttävä. Se on ollut kallista ja kivuliasta, olen altistunut riskeille, enkä ole edes tyytyväinen tulokseen. Olen myös kärsinyt leikkauskomplikaatioista. Kaiken tämän olen tehnyt salaa, yksin, Erik toteaa ohjelmassa.

E
Erik Galli on työskennellyt seitsemän vuotta ruotsalaismediassa, sekä tehnyt erilaisia tv-ohjelmia ja dokumentteja. 

 

TV-sarjasta idea sitten lähti 

Erik sai tietää teininä kauneuskirurgiasta, kun televisiossa pyöri aiheesta kertova draamasarja Muodon vuoksi. Sarjan keskiössä olivat kauneusleikkaukset. Sarjan myötä hän tajusi, että ulkonäköä voi muokata haluamakseen. Muutama vuosi myöhemmin hän menikin ensimmäiseen leikkaukseen. 

– Olin juuri tajunnut olevani homo ja olin hirvittävän yksinäinen, Erik kommentoi aikaa, kun katsoi sarjaa. 

Hänen kauneusleikkauksistaan ovat tietoisia ainoastaan hänen kolme ystäväänsä. Edes Erikin vanhemmat eivät tiedä poikansa kauneusleikkauksista. Ystävät ovat ihmeissään siitä, miten Erikin vanhemmat eivät ole huomanneet. 

Lue myös: Sofia Belórf avautuu ohjelmassaan traumaattisista kauneusoperaatioistaan: "Kun nauroin, tuli ihan ihmeellisiä ilmeitä!"

m
Muodon vuoksi sai ensi-iltansa MTV3-kanavalla vuonna 2004. Sarjassa seurattiin kahden plastiikkakirurgin elämää töissä ja sen ulkopuolella. 

 

Erik menee ystäviensä luokse syömään. Kauneusleikkaukset ja se, ettei Erik ole puhunut aiheesta vanhemmilleen, nousevat puheenaiheeksi. 

– Ajatella, etteivät vanhempasi ole huomanneet mitään, yksi kavereista päivittelee. 

– Onhan heidän täytynyt. Onhan teillä vanhoja kuvia. Vaikkei näkisi otsaa, niin ainakin nenä on muuttunut, toinen kavereista toteaa. 

Erikillä on avoimet välit vanhempiinsa, häntä kuitenkin harmittaa se, että on pitänyt salaisuuden verhoa kauneusleikkauksien vuoksi heidän yllään jo 10 vuotta. 

– Kertomisesta tulee ajan myötä yhä vaikeampaa, kaveri toteaa. 

Ilkeitä kommentteja 

Kaverit nostavat ruokapöydässä esiin myös kommentteja, joita ovat joutuneet kuulemaan Erikin ulkonäöstä. Erik työskentelee julkisessa työssä televisiouutisissa, ja on kaverien mukaan saanut osaksensa kommentointia.

Ystävykset eivät kuitenkaan suostu kommentoimaan, ketkä ovat kommenttien takana. On muun muassa kommentoitu, etteivät Erikin kasvot liiku. Erik palaa pöytäkeskusteluun seuraavana aamuna. 

– Eilen illalla sain kuulla päin naamaa, että minusta puhutaan. Ihmisten kommentit ärsyttävät, koska ne eivät ole totta. Miksi he väittävät sellaista? Kasvoni liikkuvat ihan kuin muillakin! Erik toteaa tuohtuneena liikutellen kasvojaan kameralle. 

– Minua hävettää, kun ihmiset puhuvat minusta niin. Samalla olen todella utelias. Haluaisin tietää tarkasti, mitä on sanottu ja kuka sanoi niin, Erik jatkaa. 

Neliosainen Veitsen terän alla katsottavissa Yle Areenassa. Dokumenttisarja nähdään sunnuntaista 24.7. alkaen Yle Teema & Fem -kanavalla. 

Artikkeliin liittyvät aiheet:
04.07.2022 15:15 | Teksti: Jasmin Vainio | Kuvat: Yle, MTV, Instagram

Seuraa meitä somessa