fbq
SuoratoistoPrinsessa Diana tiesi kohtalonsa kaksi vuotta ennen kuolemaansa – uutuusdokumentti tarjoaa ennenjulkaisematonta tietoa onnettomuudesta
Prinsessa Diana tiesi kohtalonsa kaksi vuotta ennen kuolemaansa – uutuusdokumentti tarjoaa ennenjulkaisematonta tietoa onnettomuudesta

Elokuun 31. päivänä tulee kuluneeksi 25 vuotta siitä, kun sydänten prinsessa, prinsessa Diana menehtyi auto-onnettomuudessa Pariisissa. 

Uusi, discovery+-palvelussa ja TV5:llä näytettävä neliosainen minisarja The Diana Investigations pureutuu onnettomuuden tiimoilta kiertäneisiin kysymyksiin, pohdintoihin ja epäilyksiin. 

Kuten siihen, oliko autokuski päihtynyt? Sarjassa valotetaan myös vuosien ajan tabloid-lehdissä ja puheissa esitettyjä salaliittoteorioita: oliko kyseessä onneton vahinkojen sarja vai jopa murha?

Lue myös: Dokumentti: Dianan vuonna 1995 antama kohuhaastattelu särki satumaisen imagon – tempaus kerää mielipiteitä puolesta ja vastaan: ”Hän oli tietoinen”

Dokumenttisarjassa kuullaan ensimmäistä kertaa tapausta tutkineita rikosetsiviä ja muita ensimmäistä kertaa äänensä asiasta aukaisevia avainhenkilöitä. Katsojalle paljastataan myös ennennäkemätöntä kuvamateriaalia. 


Page Six -lehden mukaan dokumentissa kerrotaan, että Diana tiesi kohtalonsa jo kaksi vuotta ennen surullisia tapahtumia. 

Lokakuussa vuonna 1995 Diana järjesti itselleen yksityisen tapaamisen  henkilökohtaisen lakineuvojansa Victor Mischonin kanssa. Dianalla oli jotain, mitä halusi purkaa miehelle. 

Victor teki ahkerasti muistiinpanoja heidän keskustelustaan. Diana väitti keskustelussa, että luotettavat, nimettömät lähteet olivat ilmoittaneet hänelle, että auto-onnettomuus saatetaan järjestää. Diana epäili, että hän joko kuolee tai loukkaantuu vakavasti.

Väitetyt ennusteet kävivät surullisesti toteen, kun vuonna 1997 Diana, hänen kumppaninsa Dodi Al-Fayed ja autonkuljettaja joutuivat kolariin. Autonkuljettaja törmäsi  Pariisin Pont de l'Alma-tunnelin seinään paparazzit kannoillaan. Hurjimpien väitteiden mukaan tuntivauhti olisi ollut peräti 160 kilometriä tunnissa. 

Tietojen mukaan Mischon on antanut kirjoittamansa asiakirjat eteenpäin onnettomuuden jälkeen. 

Diana kirjoitti vastaavanlaisen kirjeen myös vuonna 1996, jossa oli sama aavistus. Dianan hovimestari Paul Buller julkaisi sen vuonna 2003 kirjassaan. 

The Diana Investigations discovery+ 27.8 (2 jaksoa) ja 28.8. (2 jaksoa)  TV5 29.8. ja 5.9. klo 20.
 

Artikkeliin liittyvät aiheet:
19.08.2022 07:15 | Teksti: Jasmin Vainio | Kuvat: Discovery

Seuraa meitä somessa