fbq
SuoratoistoErohuhujen keskellä vellova Monacon ruhtinaspari esiintyy dokumenttisarjassa – näin Charlene hehkutti elämäänsä hetki ennen alamäkeä
Erohuhujen keskellä vellova Monacon ruhtinaspari esiintyy dokumenttisarjassa – näin Charlene hehkutti elämäänsä hetki ennen alamäkeä

Pitäisikö korkata 28 000 euroa maksava samppanja, vai pujahtaa helikopterilla luksusjahdille? Ehkä molemmat. 

Monacossa ei ole pikkurahasta puutetta. Joka kolmas asukas on miljonääri valtiossa, joka on kuin pieni kärpäsen kakka Euroopan kartalla. 

Yle Areenassa nähtävä dokumenttisarja Monacon sisäpiireissä päästää katsojat seuraamaan superrikkaiden elämää lähietäisyydeltä. Sarjassa haastatellaan miljonäärejä, palvelusväkeä sekä vastikään erouutisten keskelle joutunutta Monacon ruhtinasparia. 

Dokumenttisarja on kuvattu vuonna 2020. Tuolloin ei vielä tiedetty mitään ruhtinaspari Albert II:n ja Charlenen kriisistä. 

Parin avioerosta uutisoineen ranskalaislehti Voicin mukaan Charlene olisi muuttamassa kokonaan Sveitsiin ja saisi 12 miljoonaa euroa vuosittain. 7-vuotiaat kaksokset Jacques ja Gabriella puolestaan jäisivät isänsä luo Monacoon. 

Lue myös: Lehti: Ruhtinaspari Charlene ja Albert eroavat - tästä on kyse

monaco

Charlenella on takanaan rankat ajat. Viime vuoden marraskuussa hän hakeutui hoitoon sveitsiläiselle klinikalle fyysisen ja henkisen uupumuksen vuoksi. Dokumentin kuvaamisen aikaan nuo tummat pilvet häilyivät vielä kaukana horisonissa.

Ohjelman ensimmäisessä jaksossa entisenä olympiauimarinakin tunnettu Charlene loikoilee turkoosia vettä halkovassa veneessä ja kertoilee Monacossa asumisen hienouksista.

 – Olemme hyvin etuoikeutettuja, koska tämä on niin kaunis maa. On suuri etuoikeus elää tällaisissa puitteissa, ruhtinatar toteaa.

monacon salaisuudet

Päivää ennen Monacon formula-ajoja ruhtinas Albert II järjestää palatsissaan kemut. Juhlissa lienee tarjolla muutakin kuin suolatikkuja ja Ingmanin jäätelökakkua. 

Adjutantti esittelee palatsissa olevan maalauksen ruhtinaan äidistä, Oscarilla palkitusta näyttelijästä Grace Kellystä

Yhdysvaltalainen Hollywood-tähti päätyi ruhtinattareksi menemällä naimisiin ruhtinas Rainier III:n kanssa. Pari tapasi ensimmäistä kertaa vuonna 1955 Kellyn osallistuttua ruhtinaan palatsissa järjestettyihin muotikuvauksiin. 

Grace Kelly kuoli auto-onnettomuudessa saamiinsa vammoihin vuonna 1982. Hän oli kuollessaan 52-vuotias.

Monacon sisäpiireissä 2

Monet julkkismiljonäärit viihtyvät Monacossa, koska siellä ei tarvitse paeta paparazzeja. Vielä suurempi vetovoimatekijä on se, ettei Monacossa tarvitse maksaa tuloveroa. 

Rahan, joka muuten menisi veroihin, voi sijoittaa vaikkapa uuteen huvijahtiin. Satamassa vaan tuppaa olemaan ruuhkaa varallisuuden keskittyessä myös maantieteellisesti yhteen paikkaan. 

Dokumentissa hyväntuuliset rikkaat naureskelevat ja yrittävät muistaa, miten monta luksusaitoa ovat saaneet perinnöksi. He vannovat kiitollisuuttaan siitä, että saavat elää etuoikeutettua elämää. Se lienee vähintä, mitä he voivat tehdä.

Lue myös: Kohumiljonääri Petrus Pennanen Rikkaat ja Rahattomat -ohjelmassa – esittelee ökyvessanpönttöään

 

 

Monacon sisäpiireissä katsottavissa Yle Areenassa. Myös TV2:lla 26.5. alkaen.

12.05.2022 07:15 | Teksti: Matti Tuomela | Kuvat: Yle, All Over Press

Seuraa meitä somessa