fbq
SuoratoistoEmmerdalesta tuttu Joe Gilgun loi hervottoman veijaritarinan – toi kaksisuuntaisen mielialahäiriönsä hahmoonsa
Emmerdalesta tuttu Joe Gilgun loi hervottoman veijaritarinan – toi kaksisuuntaisen mielialahäiriönsä hahmoonsa

TV2:n aiemmin esittämän Persaukiset-sarjan uusi kolmoskausi julkaistaan Yle Areenassa kokonaisuudessaan torstaina 21.4. Brittiläinen komediasarja on kerännyt suitsutusta kotimaassaan, ja tekeillä on jo neljäs kausi.

Persaukisten tarina sijoittuu kuvitteelliseen pohjoisenglantilaiseen maalaiskaupunkiin, missä työväenluokkaan kuuluva kaveripoppoo hankkii toimeentulonsa vilunkikeinoilla, kuten huijaamalla.

Persaukiset
JJ, Ash, Vinnie, Dylan, Slaagi ja Tommo ovat joukko velikultia, joita paimentaa Erin.

Kohti uusia kommelluksia

Persaukiset on syntynyt Hävyttömät-sarjan tekijän Danny Brocklehurstin ja Joseph ”Joe” Gilgunin kynästä. Eli Dinglen roolista Emmerdalessa sekä This Is England -leffasta ja -sarjasta tuttu Joe Gilgun esittää myös Persaukisten keskushahmoa Vinnietä. Osa sarjan metkuista pohjaa Gilgunin omiin nuoruusvuosiin.
– En voi kertoa siitä kovin paljon, koska joudun muuten hankaluuksiin Chorleyssa! Kaikki, minkä voin sanoa on, että osa siitä tapahtui, osa perustuu löyhästi tositapahtumiin ja osan me olemme itse keksineet, Gilgun paljasti British Comedy Guide -nettisivuston haastattelussa.

Sivurooleissa nähdään pitkän linjan näyttelijöitä. Vinnien lääkäriä esittää Dominic West, joka muistetaan muun muassa The Affair ja The Wire -sarjoista.

Joe Gilgun Dominic West Persaukiset
Vinnien lääkäri (Dominic West) keskittyy enemmän omiin ongelmiinsa.

– On Dominic Westin syytä, että Persaukiset tehtiin. En vitsaile! Ilman häntä en olisi tehnyt tätä sarjaa. Teimme yhdessä töitä Pride-elokuvassa. Yhtenä päivänä me vain jauhettiin p*skaa ja kerroin hänelle hulluista asioista, joita koin lapsena ja millaisiin ihmisiin törmäsin. Hän sanoi, että tuo on hillitöntä, sinun pitää tehdä tuosta ohjelma, Joe Gilgun muistelee.

Lue myös: Diili-joukkue munaa festarijärjestelyt täysin – suosikkiartisti esiintyy lähes tyhjälle yleisölle: ”Hävetti aivan järjettömästi”

Erin on järjen ääni

Kolmoskaudella Vinnie pääsee vankilasta ja tapaa kuvioihin palattuaan vanhimman ystävänsä Dylanin (Damien Molony) ja tämän ihanan tyttökaverin, yksinhuoltaja Erinin (Michelle Keegan). Mukana menossa ovat entiseen tapaan myös kebabin syönnin mestari Cardi (Tom Hanson), homoseksuaali voimamies Ash (Aaron Heffernan), seksuaalisesti liberaali Tommo (Ryan Sampson) sekä korjaamon pitäjä JJ (Parth Thakerar).

Kollilauman älyvapaata touhua seuraavaa topakkaa Eriniä esittää Michelle Keegan, joka muistetaan muun muassa Coronation Streetistä.

– Ensinnäkin hän on lumoavan kaunis, ja me kaikki olemme täysin rakastuneita häneen, myös homot. Hän on myös uskomattoman lahjakas ja säteilevä roolissaan, lumoavan hyvä, Joe Gilgun luonnehtii Michelleä ja tämän roolihahmoa.

Lue myös: Eeppisen Better Call Saul -saagan päätöskausi alkaa Netflixissä – Breaking Bad -hahmot tekevät paluun

Michelle Keegan Persaukiset
Erin tahtoo omalle pojalleen paremman tulevaisuuden.

Kauden avausjaksossa juuri vapautunut Vinnie yrittää pitää matalaa profiilia. Farmari Jimin vinkin perusteella porukka lähtee kuitenkin rahan toivossa nyysimään pakastettua siitossonnin spermaa, ja pian on soppa taas valmis.

Persaukisten henkilöhahmot ovat sympaattisen hömelöitä. Huumori on mustaa, eikä mikään ole pyhää. Kohelluksen alta löytyy vakavampi pohjavire. Vinnien hahmo kärsii kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä eli bipolaarisuudesta kuten myös Joe Gilgun.

– Vinniessä on paljon minua. Minulle oli tärkeää tuoda bipolaarisuus hahmoon, koska halusin näyttää rehellisesti, millaista se on, Gilgun kertoo.

Persaukiset-sarjan uusi 3. kausi on katseltavissa Yle Areenassa 21.4. alkaen noin neljän kuukauden ajan. Myös ensimmäinen ja toinen kausi löytyvät nyt Areenasta.

21.04.2022 10:15 | Teksti: Elina Korvola ja Matti Tuomela | Kuvat: Yle / ITV Global Entertainment Limited, Sky UK Limited / Justin Downing sekä Matt Squire

Seuraa meitä somessa