fbq
SuoratoistoAnna-Maija Tuokko näyttelee hymytöntä hahmoa Poromafiassa: ”Olen siviilihenkilönä hyvin positiivisesti virittynyt ihminen”
Anna-Maija Tuokko näyttelee hymytöntä hahmoa Poromafiassa: ”Olen siviilihenkilönä hyvin positiivisesti virittynyt ihminen”

C Moren 26.1. uutuussarjassa Poromafia Nelihangan suku hallitsee Lapin erämaita. Sitten perhekunnan matriarkka Brita kuolee ja hänen testamenttinsa sisältämät yllätykset jakavat suvun kahtia. Britan vanhin poika Sameli (Samuli Edelmann) ajautuu sotaan isänsä Roukun (Aake Kalliala) kanssa.

Tarinan taustalla vaikuttaa myös Samelin ja kilpailevan suvun, Poikkipäiden, voimakastahtoisen Saran välinen suhde. Sameli ja Sara ovat olleet rakastavaisia, mutta sitten Sameli on tappanut Saran isän. 

Saran historiassa on myös muita rankkoja kokemuksia. Syitä katkeroitumiselle riittää.

– Hän on hyvin synkkä hahmo. Sara on täysin toisentyyppinen ihminen kuin esimerkiksi Mette Aalto, jota esitän Onnelassa, Saraa näyttelevä Anna-Maija Tuokko vertailee roolejaan C Moren sarjoissa.

– Olen siviilihenkilönäkin hyvin positiivisesti virittynyt ihminen, ja oli palkitsevaa päästä hyppäämään tällaisen hymyttömän hahmon sisään, Anna-Maija kertoo.

Kaikesta tummasävyisyydestään huolimatta Sara ei ole kuitenkaan yksiselitteinen tyyppi. 

– Hänessä on jotain tiettyä mysteeriä, jota en ole pystynyt ehkä itsekään vielä selvittämään, näyttelijä myöntää.

Lue myös: Samuli Edelmann tähdittää Poromafia-sarjaa Mikael Persbrandtin kanssa: ”Hän on todella maaginen ja vangitseva”

Poromafian pohjana on Mikko-Pekka Heikkisen vuonna 2016 julkaistu samanniminen romaani. Vaikka tapahtumat sijoittuvat sekä Suomen että muidenkin Pohjoismaiden Lappiin,  mistään arkirealismista ei ole kyse.

– Kyseessä on niin sanottu kohotettu todellisuus, johon tämä sukudraama ja rikostarina sijoittuvat. Oikeassa Lapissa ei seikkaile moottorikelkkailijoiden liivijengejä, Anna-Maija nauraa.

Poromafia alkaa C Moressa torstaina 26.1.
 

25.01.2023 18:15 | Teksti: Toni Keränen | Kuvat: Timo Korhonen, C More

Seuraa meitä somessa