fbq
KilpailutHelena Ahti-Hallbergille TTK-sunnuntait ovat pakoa arjesta – näin tanssituomaria hemmotellaan studiossa
Helena Ahti-Hallbergille TTK-sunnuntait ovat pakoa arjesta – näin tanssituomaria hemmotellaan studiossa

Tanssii tähtien kanssa -kilpailun 15. kausi huipentui sunnuntaina (20.11.) finaaliin, jossa voittajapokaalista parketilla kamppailivat poppari Benjamin Peltonen, MTV3:n uutisankkuri Jaakko Loikkanen ja toimittaja Sonja Kailassaari

Televisiokatsojat äänestivät ylivoimaiseksi voittajapariksi poppari Benjamin Peltosen ja tanssinopettaja Saana Akiolan, jotka kahmivat 56 prosenttia annetuista äänistä.

Lue myös: Sonja Kailassaari palautuu rankasta TTK-syksystä: ”On tosi ristiriitaiset tunteet”

Tanssituomari Helena Ahti-Hallberg ei muista toista TTK-kautta, jossa olisi ollut näin taidokas kilpailijakattaus. Tiukkana ja tarkkana tuomarina tunnettu Helena olisi mieluusti nähnyt jokaiselta tähtioppilaalta viisikin tanssia. Taso oli niin kova, että tuomarista jokainen pudotus tuntui pahalta. 

– Edellisillä kausilla on alusta asti ollut selkeästi voittaja- tai vähintään finaaliehdokkaat. Nyt oli äärettömän tasaväkistä. Vasta toiseksi viimeisessä lähetyksessä tunsin tietäväni voittajan, Helena sanoo. 

Benjamin Peltonen ja Saana Akiola
Benjamin ja Saana nappasivat finaalissa täydet 30 pistettä.

Harvinainen lahjakkuus

Helena kehuu syksyn jokaisen TTK-viikon olleen täynnä nautinnollisia esityksiä. 

Kokeneena tanssinopettajana hän pisti merkille Sonjan hienon kehityskaaren parketilla, mutta Benjaminin lahjakkuus teki jo kisan alkumetreillä vaikutuksen.

– Benjamin on ollut niin monipuolisesti taitava ja pystynyt sellaisiin suorituksiin, joita tällä lattialla ollaan vain harvoin nähty, Helena toteaa.

Tuomaria hemmotellaan

TTK:n ulkopuolella Helena on suosittu ja arvostettu tanssinopettaja. Kiireisen työviikon jälkeen hän on saanut TTK-sunnuntaisin heittäytyä tuotantoyhtiön huolenpitoon. 

– Aamulla siivoan kotona koko talon, käyn pikasuihkussa ja tulen studiolle. Kampaamotuolissa minulle loihditaan hieno kampaus, sitten maskeerauksessa Raili Hulkkonen taikoo hienot silmät ja räpsyripset. Syömme yhdessä lounaan, ja aina on tarjolla karkkia, virvoitusjuomia, kahvia ja mitä ikinä haluaa. Tämä on ollut kuin lomaa, Helena iloitsee.  

Lue myös: Näin Vappu Pimiä arvioi Ernest Lawsonin suoritusta TTK-juontajana: ”Se on peiliin katsomisen paikka”

Jukka Haapalainen, Helena Ahti-Hallberg ja Jorma Uotinen
– En osaa stressata TTK-lähetyksiä. Tuotantoyhtiö on ihan super ja kaikki ihmiset upeita, Helena kiittelee.

Tanssinopettajana Helena on se, joka antaa oppilailleen neuvoja, energiaa ja innostusta. Siksi TTK:ssa onkin ihanaa vaihtelua olla saajan roolissa.  

– Eikä minua jännitä lähetykset lainkaan. Saan seurata parhailta paikoilta esityksiä ja kertoa ammattitaitoni ja kokemukseni perusteella, mitä tykkäsin kunkin tanssista. Ei siinä ole mitään stressaavaa, Helena sanoo. 

Lue myös: Sanna Marin onnitteli Benjamin Peltosta TTK-voitosta - katso kuvat

 

22.11.2022 20:15 | Teksti: Sari Nurmo | Kuvat: Kai Joronen

Seuraa meitä somessa