fbq
HaastatteluSonja Kailassaari palautuu rankasta TTK-syksystä: ”On tosi ristiriitaiset tunteet”
Sonja Kailassaari palautuu rankasta TTK-syksystä: ”On tosi ristiriitaiset tunteet”

Tv-toimittaja Sonja Kailassaari ja hänen tanssinopettajansa Matti Puro ylsivät toiseksi Tanssii tähtien kanssa -kisassa.

Sonja kertoo juhlineensa Tanssii tähtien kanssa -ohjelman karonkkaa sunnuntai-iltana ja saaneensa sen vuoksi töistä vapaata maanantaiaamupäivän.

– Juhlin niillä energioilla, mitä oli. Mutta pitihän meidän juhlistaa tämä upea kausi. Kaikki olivat paikalla, hän kertoo. 

Vaikka hänestä oli outoa olla menemättä maanantaiaamuna tanssisalille 15 viikon TTK-rupeaman jälkeen, hän ymmärtää tarvitsevansa kipeästi lepoa.

– On tosi ristiriitaiset tunteet. Tavallaan tiedän, että keho tarvitsee todella paljon palautumista tällä hetkellä. Se tarve on niin suuri sekä henkisesti että fyysisesti, niin ei ole tullut ainakaan vielä vieroitusoireita. Mutta tiedän, että heti kun tässä on palattu normaaliin elämään, lähden takaisin jonnekin jossain muodossa tanssimaan, hän kaavailee.

Lue myös: Sonja Kailassaari paljastaa, miten on lähentynyt tanssinopettajansa Matti Puron kanssa: ”Jutellaan muustakin kuin tanssista”

ttk

Hän kertoo ehtineensä jo puhua Matin kanssa siitä, miten tanssimista voisi ohjelman jälkeen jatkaa.

– Tanssi on tullut elämääni kyllä jäädäkseen. En tiedä, mikä se suuntaus olisi. Ehkä se tässä kypsyy ajan kanssa, kun saa vähän etäisyyttä. 

Hän ei pidä myöskään mahdottomana, että hän saisi innostettua kihlattunsa, näyttelijä Aku Hirviniemen tanssimaan. 

– Katsotaan, jos tässä lähtisi meidän oma pikku tanssilavaura. Saa nähdä.

ttk
Aku Hirviniemi oli mukana finaalilähetyksessä, jossa hän esitti yhteistanssissa Sonjan ja Matin kanssa TTK-tuomari Jorma Uotista.

Hyötyliikkujaksi itseään kuvaileva Sonja sai tanssikisasta liikuntakärpäsen pureman. Kova treenaaminen sopi hänelle.

– Voin todella hyvin, ja se on varmaan ihan tanssin ja liikkumisen ansiota. Pitäisi muistaa, että hyvä määrä liikuntaa pitää mielen hyvässä hapessa. Pitäisi välillä pakottaa itsensä, vaikka välillä tekee mieli jäädä sohvalle. Vaikutukset ovat niin huimat.

Sonja teki tanssikisan ajan 20 prosenttia normaalia lyhyempää työaikaa Efter Nio -keskusteluohjelmassaan, mutta silti TTK:n ja muun elämän yhteensovittaminen oli välillä haastavaa. 

– Nyt arki jatkuu, ja normaalit työajat palautuvat. Rakastan omaa työtäni, että siinä mielessä tämä on miellyttävää. Tästä sai hyvän näkökulman siihen, miten mukavaa tavallinen arki on kaikessa yksinkertaisuudessaan. Päämääränäni on nyt ottaa rauhallisesti ja tehdä itselleni miellyttäviä asioita, hän toteaa.

Lue myös: TTK: Sonja Kailassaaren sääret laittoivat Jukka Haapalaisen häkellyksiin

22.11.2022 18:15 | Teksti: Anuliina Liukkonen | Kuvat: Allerin arkisto

Seuraa meitä somessa