fbq
HaastatteluSuper Pumped vertautuu Billionsiin myös tekijöiden mielestä: "Sarjat kertovat sikarikkaista ihmisistä, joilla on pakkomielteisiä päämääriä"
Super Pumped vertautuu Billionsiin myös tekijöiden mielestä: "Sarjat kertovat sikarikkaista ihmisistä, joilla on pakkomielteisiä päämääriä"

Pääosaa Super Pumpedissa esittävä Joseph Gordon-Levitt oli tyytyväinen päästessään työskentelemään Billions-kaksikon kanssa.

– Tunsin heidän kädenjälkensä, mutta olin silti vaikuttunut Super Pumpedin käsikirjoituksesta. Etenkin sen konekivääridialogi sai minut pauloihinsa. Sarja myös vilisee Billionsille tyypillisiä popkulttuuriviitteitä, Gordon-Levitt iloitsee Katsolle.

Koppelmanin mukaan hän ja Levien eivät kuitenkaan tietoisesti jäljitelleet Billionsin tyyliä.

– Kyseessä on vain meidän tapamme ja äänemme kertoa tarinoita. Toki sarjojen välillä on myös selviä yhteyksiä. Molemmat kertovat sikarikkaista ihmisistä, joilla on pakkomielteisiä päämääriä. Niiden tavoittelu antaa heille luvan tehdä mitä tahansa, aivan kuin kyseessä olisi elämä tai kuolema, Brian määrittelee.

Lue myös: Joseph Gordon-Levitt ei tuomitse roolihahmoja etukäteen: "Olemme kaikki luonnostaan petoja"

Super Pumped näyttelijät

Näyttelijätoiveet toteutuivat

Levien kertoo seuranneensa Uberin tarinaa jo ennen toimittaja Mike Isaacin paljastuskirjan julkaisua.

– Taksijärjestelmä oli hyvin korruptoitunut, kun Uber tuli mukaan kuvioihin. He pyrkivät aluksi oikeasti parantamaan kuljettajien ja asiakkaiden elämää. Mutta kuten niin usein tapahtuu, valtaan päästyään vallankumoukselliset muuttuivat fasisteiksi.

Billionsin ansiosta Levien ja Koppelman saivat uuden sarjan nopeasti tuotantoon.

– Ensimmäisen jakson käsikirjoitus valmistui perjantaina ja sunnuntaina Joseph oli jo kiinnitetty pääosaan. Myös Kyle Chandler ja Uma Thurman olivat heti kiinnostuneita. Halusimme mukaan myös Billionsin näyttelijöitä.

Super Pumped on antologiasarja, jonka seuraava kausi kertoo Facebookista. Brian ja David päättivät säilyttää sarjan päänimen, vaikka se viittaakin Isaacin Uber-kirjaan.

Super Pumped kuvastaa hyvin niitä kaikkia yhtiöitä, joita haluamme sarjassa käsitellä.

21.05.2022 18:15 | Teksti: Tuomas Riskala | Kuvat: HBO Max, Paramount+

Seuraa meitä somessa