fbq
HaastatteluKuka kustantaa ja suunnittelee Ensitreffit alttarilla -häät? Näin vastaa ohjelman tuottaja
Kuka kustantaa ja suunnittelee Ensitreffit alttarilla -häät? Näin vastaa ohjelman tuottaja

Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa toisilleen tuntemattomat parit viettävät häitään ensikohtaamisellaan tarkoituksenaan löytää itselleen elämänkumppani. Ohjelman uuden asiantuntijan Tapani Alasen mukaan hakemuksia yhdeksännelle kaudelle on tullut ennätyksellisen paljon. Syyn hän epäilee olevan viime kauden onnistumisessa, sillä peräti kolme paria neljästä jatkoi matkaansa yhdessä. 

Lue myös: Uusi Ensitreffit alttarilla -asiantuntija Tapani Alanen on ollut kumppaninsa kanssa yhdessä 25 vuotta: "Ei tarvitse olla isoa kynnystä hakea apua parisuhteeseen"

Tv-katsojalla saattaa tulla mieleen ohjelmaa katsoessa erinäisiä kysymyksiä. Tapani Alanen ja ohjelman tuottaja Ellinoora Uusi-Kartano vastaavat Katson haastattelussa kysymyksiin, kuten siihen, kuka maksaa viulut. 

Kuka kustantaa häät? 

 Häät ovat luonnollisesti iso osa tätä ohjelmaa, jota odottavat niin katsojat kuin parit. Haluan kuitenkin muistuttaa, että ohjelmaan haetaan ensisijaisesti siksi, että halutaan löytää loppuelämän kumppani. Avioliitto on lainvoimainen, ja hääpäivän odotukseen liittyy paljon jännitystä. Haluamme huolehtia siitä, että osallistujat voivat käytännön järjestelyjen sijaan keskittyä hääpäivään valmistautumiseen ja uuden kumppanin tapaamiseen, Ellinoora Uusi-Kartano vastaa.

Saavatko hääparit esittää toiveita häistään, esimerkiksi ruoan ja juoman suhteen?

 Meillä on hakijoiden kanssa hyvä keskusteluyhteys pitkin prosessia. Toiveita saa tietysti aina esittää, Uusi-Kartano kertoo.

Kuka suunnittelee hääohjelman? 

 Kyseessä on parin oikeat ja aidot häät. Koska hääpari ei tiedä toisistaan etukäteen, me toimimme välikätenä parien läheisten välillä. Parin tukijoukot, kaasot ja bestmanit huolehtivat hääohjelmasta ja varmistavat, että häät ovat parin näköiset. Me asetamme puolestaan yleiset raamit, kuten mitä, missä ja milloin, Uusi-Kartano summaa.

Minkälaiset hakukriteerit ohjelmaan on?

 Jo pelkkä hakulomake on todella pitkä. Se on monisivuinen ja vaatii jo itsessään sitoutumista. Lisäksi aluksi on lukuisia puheluita ja haastatteluja, jotka hoitavat tuotannon työntekijät. Sen jälkeen asiantuntijat astuvat kuvioihin. Jos ei ole tosissaan mukana, ei tällaista hakuprosessia tee, Uusi-Kartano uskoo.

– Saavatko osallistujat kertoa toiveita kumppanin suhteen? 

 Totta kai kunnioitamme hakijoiden toiveita. Jos joku painottaa esimerkiksi, ettei halua tupakoivaa kumppania, niin tietenkin noudatamme sitä, Tapani Alanen paljastaa.

Voivatko seksuaalivähemmistöihin kuuluvat hakea mukaan ohjelmaan? 

 Painotan, hakekaa enemmän! Jos hakemuksia ei ole tarpeeksi, niin voi olla, ettei niiden joukosta löydy sopivaa paria. Olkaa missä seksuaalisen tai sukupuolisuuden kirjossa vaan, niin hakekaa, Alanen kannustaa.

Lue myös: On yksi piirre, josta Ensitreffit alttarilla -ohjelman asiantuntija Tapani Alanen katsoo yhteensopivuutta: "En näe tulevaisuutta"

Ensitreffit alttarilla MTV3-kanavalla 30.8. alkaen.

18.08.2022 16:15 | Teksti: Jasmin Vainio | Kuvat: MTV

Seuraa meitä somessa