fbq
HaastatteluOn yksi piirre, josta Ensitreffit alttarilla -asiantuntija Tapani Alanen katsoo yhteensopivuutta: "En näe tulevaisuutta"
On yksi piirre, josta Ensitreffit alttarilla -asiantuntija Tapani Alanen katsoo yhteensopivuutta: "En näe tulevaisuutta"

Erityistason seksuaaliterapeutti Tapani Alanen päätyi Ensitreffit alttarilla -ohjelman asiantuntijaksi, kun hänen sähköpostiinsa kilahti viesti ohjelman tuottaja Elli-Noora Uusikartanolta, joka pyysi häntä lähettämään itsestään kolme eri videota. Tapani lähetti, ja muutama päivä myöhemmin hän sai viestin, jossa kerrottiin Maikkarin haluavan hänet mukaan ohjelmaan. 

Tapani kertoo Katson haastattelussa, ettei hänellä ole aiempaa tv-kokemusta. Tärkeintä ohjelmaan osallistumisessa hänellä ei ollut suinkaan tv-viihde, vaan mukaan hakevat parit.

– Minulle tärkeintä on olla heille tukena ja turvana. 

Asiantuntijat käyvät parien kanssa paljon myös sellaisia keskusteluja, joita ei ohjelmassa nähdä. 

– Meillä syntyi hyvä ja luottamuksellinen suhde. Osassa keskusteluissa hakijat toivoivat, että nämä jäisivät meidän välisiksi asioiksi, ja totta kai se heille suodaan. 

Lue myös: Uusi Ensitreffit alttarilla -asiantuntija Tapani Alanen on ollut kumppaninsa kanssa yhdessä 25 vuotta: "Ei tarvitse olla isoa kynnystä hakea apua parisuhteeseen"

Tapani Alanen
Viime kaudella seksuaaliterapeuttina nähtiin Elina Tanskanen. Nyt paikan on täyttänyt Tapani Alanen. 


Asiantuntijat tekevät tarkkaa työtä valitessaan toisilleen sopivia yksilöitä, eikä ohjelmaan osallistujat astele suin päin alttarille, vaikka tuntemattoman kanssa menevätkin naimisiin. 

– Tutkittavana yhdestä ihmisestä on valtava määrä papereita, Tapani kertoo. 

Toisinaan katsojan silmään parit saattavat vaikuttaa hyvin erilaisilta keskenään. Mitkä ovat ne piirteet, mitä asiantuntijan roolissa oleva Tapani katsoo pareissa? 

– Se on aika hiuksenhienoa työtä. Tärkeimpänä ohjenuoranani on ollut se, että elämänarvot täytyvät olla samanlaiset. Sitten, jos ne poikkeavat täysin toisistaan, en valitettavasti näe tulevaisuutta. Tapani vastaa. 

Hakijoiden toiveita myös kunnioitetaan.

– Jos joku painottaa esimerkiksi, ettei halua tupakoivaa kumppania, niin totta kai me sitä noudatetaan. 

Ensitreffit alttarilla 30.8. alkaen MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa

Artikkeliin liittyvät aiheet:
13.08.2022 14:15 | Teksti: Jasmin Vainio | Kuvat: Timo Korhonen

Seuraa meitä somessa