fbq
HaastatteluChristina Ricci yllättää Tim Burtonin Wednesday-sarjassa – piti roolinsa salassa trailerin julkaisuun saakka
Christina Ricci yllättää Tim Burtonin Wednesday-sarjassa – piti roolinsa salassa trailerin julkaisuun saakka

Christina Ricci esittää Wednesday-sarjassa neiti Marilyn Thornhilliä, joka huolehtii Nevermore Adacemyn uusista opiskelijoista. Rooli pidettiin viimeiseen saakka salassa, kunnes se paljastettiin trailerissa.

Addams Familyn fanit ovat Riccin paluusta innoissaan, sillä näyttelijä esitti Wednesdayta ohjaaja Barry Sonnenfeldin koko perheen kulttikomedioissa The Addams Family – Perhe Addams (1991) ja Addams Family II (1993).

Vielä vajaa vuosi sitten Ricci vakuutteli Katsolle odottavansa sarjaa kuin kuka tahansa katsoja.

– Näyttelin Wednesdayta viimeksi 13-vuotiaana. En koe, että minulla on enää mitään sanottavaa hänen suhteensa enkä tunne omistavani häntä. Olen kuitenkin innoissani uudesta sarjasta ja odotan sen näkemistä. Rakastan Tim Burtonia ja Jenna Ortegaa, Ricci totesi tuolloin.

Addams Family

Wednesday ei ole suinkaan ensimmäinen yhteistyö Burtonin ja Riccin välillä. Yksi näyttelijän parhaista elokuvista on Johnny Deppin tähdittämä Päätön ratsumies (1999), Burtonin rakkauskirje brittiläisen Hammer-studion goottikauhuklassikoille, jonka jälkeen Ricci on pysynyt tasaisen uskollisena pelottelugenrelle.

Lue myös: Katson haastattelussa Yellowjackets-tähdet Juliette Lewis, Melanie Lynskey ja Christina Ricci

– Rakastan kauhua ja varsinkin sen katsomista. Kauhu ja fantasia myös myyvät paremmin kuin muut lajityypit. Ne ovat niitä sarjoja ja elokuvia, jotka pääsevät varmimmin tuotantoon. Tein yhteen aikaan kasapäin pienen budjetin draamoja ja mustia komedioita, mutta ne eivät koskaan saaneet yhtä paljon huomiota kuin tekemäni kauhu-, scifi- ja fantasiaelokuvat. Kauhu on johtava genre kaupallisesti. Kokemukseni mukaan kauhutuotannoille löytyy aina rahaa.

Sleepy Hollow

Omaan maineeseensa kauhun kuningattarena Christina suhtautuu vähättelevästi.

– En pidä itseäni poikkeuksellisen hyvänä kauhunäyttelijänä enkä koe olevani erityisen vakuuttava pelottavissa rooleissa. Mutta niitä on silti hauska esittää, Ricci nauraa.

23.11.2022 09:45 | Teksti: Tuomas Riskala | Kuvat: Netflix, Elokuvayhtiöt

Seuraa meitä somessa