fbq
ElokuvatViidennen Indiana Jones -elokuvan nimi ja traileri julkistettiin – uusi elokuva jää Harrison Fordin viimeiseksi esiintymiseksi arkeologiseikkailijana
Viidennen Indiana Jones -elokuvan nimi ja traileri julkistettiin – uusi elokuva jää Harrison Fordin viimeiseksi esiintymiseksi arkeologiseikkailijana

Viidennen Indiana Jones -seikkailun virallinen nimi sekä traileri on nyt paljastettu. Indiana Jones and the Dial of Destiny saa ensi-iltansa ympäri maailmaa 30. kesäkuuta 2023. Elokuvan traileri löytyy tämän artikkelin lopusta.

Yhä jälkituotannossa oleva elokuva on sarjan ensimmäinen, jota Steven Spielberg ei ole ohjannut. Himoitun pestin sai lopulta James Mangold (Walk the Line, Logan, Le Mans – täydellä teholla), joka tunnetaan niin taitavana draaman kuin toiminnan tekijänä. Mangold on myös vastannut lopullisesta käsikirjoitusversiosta.

Nimiroolissa jälleen nähtävä Harrison Ford laski leikkiä paluustaan arkeologiseikkailijaksi jo puhuessaan vuoden 2008 elokuvasta Indiana Jones ja kristallikallon valtakunta, jonka valmistuessa hän oli 66-vuotias.

– Kukaan ei halua katsoa elokuvasankaria, joka joutuu turvautumaan kävelykeppiin lyödäkseen vastustajaansa. Onneksi olen riittävän hyvässä kunnossa pystyäkseni huijaamaan yleisöä, Ford vitsaili tuolloin Cannesissa.

Heinäkuussa 80 vuotta täyttänyt tähti vahvisti jo aiemmin tänä vuonna, että viides Indy-leffa jää odotetusti hänen viimeisekseen. Executive-tuottajana toimivan Spielbergin mukaan rakastettu hahmo ei kuitenkaan kuole, vaan Jones pääsee hengissä eläkkeelle.

Indiana Jones

Myös Indiana Jonesin legendaarisen tunnusmusiikin sekä sarjan kaikkien elokuvien oman musiikin säveltänyt John Williams on ilmoittanut tuoreimman Indy-seikkailun jäävän hänen viimeisekseen. Myös Star Wars -elokuvien säveltäjänä tunnettu ja viidesti Oscar-palkittu Williams ehti täyttää helmikuussa 90 vuotta.

Indiana Jones and the Dial of Destinyn juoni sijoittuu 1960-luvulle ja sivuaa USA:n ja Neuvostoliiton välistä avaruuskilpajuoksua. Trailerin perusteella mukana myös paljon takaumaosuuksia Jonesin menneisyydestä, joita varten Fordia on nuorennettu kasvoista digitaalisesti.

Lue myös: Sylvester Stallone tekee ensimmäisen televisiopääroolinsa tänään alkavassa Tulsa Kingissä – esittää keskilänteen karkotettua newyorkilaisgangsteria

Naispääosassa nähdään Fleabag-sarjasta pinnalle noussut Phoebe Waller-Bridge, joka esittää Indyn kummitytärtä Helenaa. Sankarin tueksi saapuu myös John Rhys-Daviesin esittämä Sallah, joka nähtiin ensimmäisessä Indiana Jones -seikkailussa Kadonneen aarteen metsästäjät 1981 ja viimeksi elokuvassa Indiana Jones ja viimeinen ristiretki 1989.

Tarinan pahiksia näyttelevät tällä kertaa eurooppalaiset supertähdet Antonio Banderas ja Mads Mikkelsen. Sivurooleissa nähdään ainakin Boyd Holbrook, Toby Jones ja Thomas Kretschmann.

Seuraa meitä somessa