fbq
SuoratoistoSylvester Stallone tekee ensimmäisen televisiopääroolinsa tänään alkavassa Tulsa Kingissä – esittää keskilänteen karkotettua newyorkilaisgangsteria
Sylvester Stallone tekee ensimmäisen televisiopääroolinsa tänään alkavassa Tulsa Kingissä – esittää keskilänteen karkotettua newyorkilaisgangsteria

SkyShowtime-palvelussa tänään alkava Tulsa King kertoo newyorkilaisen mafiaperheen kapteenista, Dwight Manfredista, joka vapautuu vankilasta 25 vuoden jälkeen. Nyt 75-vuotias Manfredi on pitänyt suunsa kiinni koko vankeuden ajan ja odottaa saavansa viimein avokätisen hyvityksen. Sen sijaan Dwight koetaan riesaksi ja hänet lähetetään Oklahoman Tulsaan perustamaan haarakonttori.

Dwight ymmärtää, ettei hänen klaaninsa ole enää hänen puolellaan, ja alkaa koota omaa, paikallisista koostuvaa rikollisjoukkiotaan. Itsenäiseksi ryhtyminen ei ole kuitenkaan helppoa, sillä maailma on muuttunut 25 vuoden aikana, ja Tulsa voisi olla Manfredin näkökulmasta yhtä hyvin eri planeetalla.

Tulsa Kingin klassinen kala kuivalla maalla -tarina resonoi vahvasti Netflixin ensimmäistä alkuperäissarjaa Lilyhammer, jossa amerikanitalialainen mafioso päätyy maanpakoon Norjaan. Tällä kertaa asialla on kuitenkin Paramount+ ja SkyShowtime -suoratoistopalveluiden kultasormi Taylor Sheridan, joka tunnetaan menestyssarjoista Yellowstone, Mayor of Kingstown, 1883 ja sen pian julkaistavasta jatko-osasta 1923. Mukana on myös The Sopranos -sarjan tekijöitä, kuten tuottaja-käsikirjoittaja Terence Winter ja ohjaaja Allen Coulter.

Lue myös: Sylvester Stallone nähdään ensimmäistä kertaa supersankarina synkässä toimintafantasiassa – Rockyn ja Rambon jälkeen tulee Samaritan

Sarja on herättänyt jo etukäteen huomiota, koska kyseessä on Sylvester Stallonen ensimmäinen televisiopäärooli. Näyttelemisen lisäksi Stallone toimii Tulsa Kingissä myös tuottajana. Toimintalegenda nähdään myös jatkossa suoratoistomaailmassa, sillä tulossa on ainakin Stallonen ja tämän perheen elämästä kertova realitysarja sekä Rambon taustatarinaa syventävä sarja.

Tulsa Kingin kaksi ensimmäistä jaksoa ovat erinomaisia ja lupaavat paljon. Iättömältä vaikuttavan Stallonen sulava mutta potentiaalisen väkivallan uhkaa tihkuva karisma istuu päärooliin täydellisesti. Coulterin ohjaamat jaksot tasapainoilevat puolestaan draaman ja komedian välillä taiturimaisesti, mikä saa Tulsa Kingin tuntumaan yhtä aikaa vaaralliselta sekä vastustamattoman kepeältä.

29.11.2022 18:30 | Teksti: Tuomas Riskala | Kuvat: SkyShowtime

Seuraa meitä somessa